'Piyano dehası' Rusya'da beşinci oldu

Suriye göçmeni Tambi Cimuk, Türkiye adına katıldığı Rusya'nın St. Petersburg kentindeki yarışmada 5. oldu

'Piyano dehası' Rusya'da beşinci oldu
'Piyano dehası' Rusya'da beşinci oldu
GİRİŞ 14.12.2014 00:25 GÜNCELLEME 14.12.2014 01:25
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Suriye'deki iç savaştan kaçıp Bursa'ya gelen ve 'müzik dehası' olduğu ortaya çıktıktan sonra Türk Vatandaşlığı'na alınan 16 yaşındaki Tambi Cimuk, Türkiye adına katıldığı Rusya'nın St. Petersburg kentindeki yarışmada 5. oldu

YORUMLAR 23
  • kara 9 yıl önce Şikayet Et
    size göre hersey haram israf ya nekadar kendisine bakmayipta baskalarinin aciklarini hatalarini sikayet eden milletsiniz gururlanacaginiza su bu diyorsunuz bir piyanist kac yilda yetisiyor biliyormusun hem böyle yarismalara katilma kabiliyeti olabilmek nedemek hic biliyormusunuz arkadas 5 ci olmus hos olmus en azindan vatan milletin türk diye adi cikmis cokmu biraz hos karsilayin.. emege saygi deyin..!
    Cevapla
  • suat 9 yıl önce Şikayet Et
    (Bir zaman gelecek, ümmetimden bazısı, zinayı, ipek giymeyi, içki içmeyi, mizmarı [çalgıyı] helal addedecektir.) [Buharî] (Resulullah çalgı aletleriyle para kazanmayı yasakladı.) [Begavî] (Şu beş şey zuhur ederse, ümmetimin helaki hak olur: Birbiriyle lanetleşme, içki içme, ipekli giyme, çalgılar ve erkeğin erkekle, kadının kadınla iktifa etmesi.) [Deylemî, Hâkim] (Ben, mizmarları [çalgıları], putları yok etmek için de gönderildim.) [İ. Ahmed, Ebu Nuaym, İbni Neccar] Enes bin Malik hazretleri, “En pis kazanç, şarkı ve çalgı aletleriyle kazanılandır” dedi. (İbni Ebi-d-Dünya) İbni Abbas hazretleri, “Çalgı aletleri haramdır” dedi. (Beyhekî) Fudayl b. İyad hazretleri, “Müzik ve şarkı, zinanın teşvikçisidir” dedi. (İbni Ebi-d-dünya) çalgı konusunda, daha fazla kaynak isteyen var mı?
    Cevapla
  • B. Ünalga 4 yıl önce Şikayet Et
    İslam ansiklopedisinin Tuveys maddesine göre Hz. Osman döneminde Medine'de Tuveys diye muhannes bir şarkıcı ünlenmiş. Emevi sarayında, Abbasi sarayında, Osmanlı sarayında çalgıcılar olduğunu da naklediyorlar. Muaviye'nin kızı Atike de şarkıcıymış. Böyle birtakım hadis rivayetleri var ama bu sayılan devirlerde bu rivayetler bilinmiyor muydu veya farklı mı yorumlanıyordu?
    Cevapla
  • yucedag050 9 yıl önce Şikayet Et
    Çalgı çengi Haram olsa idi Osmanlı ordusunun mehteri olmaz idi. Cahil vatandaşlara slm olsun.
    Cevapla
  • Naci Gedik 3 yıl önce Şikayet Et
    Sen Mehterin ne zaman çıktığını biliyormusun
    Cevapla
  • Saad 9 yıl önce Şikayet Et
    7) İmran bin Husayn (Radiyallahu Anh) şöyle dedi: “Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem): ‘Ümmetim arasında semadan atılan helak edici atışlar, suret değişimi ve yerin dibine geçirilme görülecektir.’ Sahabeler: −Ey Allah’ın Rasulü! Bu ne zaman olacak diye sordular. Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem): −‘Çalgı aletleri ortaya çıkıp, şarkıcı cariyeler çoğaldığı ve şaraplar içildiği vakit’ buyurdu.” Tirmizi 2213, İbni Ebi’d-Dünya Zemhu’l-Melahi, Ebu Amr ed-Dani es-Sünenu’l-Varide fi’l-Fiten, İbnu’n-Neccar Zeylu Tarih-i Bağdad
    Cevapla
  • alp er tunga 9 yıl önce Şikayet Et
    bravo tambi esad
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fitili ateşleyen Güney Afrika'dan bir İsrail adımı daha! Resmen harekete geçtiler
İl il en uzun yaşam süresinin olduğu şehirler belli oldu! İşte illere göre yaşam süreleri