Mesafeyi salla 150 kilometre kısaltıyorlar

Gaziantep ile Şanlıurfa arasındaki mesafeyi yaklaşık 150 kilometre kısaltmak isteyen sürücüler, araçlarını Fırat Nehri'nden salla geçiriyor.

Mesafeyi salla 150 kilometre kısaltıyorlar
Mesafeyi salla 150 kilometre kısaltıyorlar
GİRİŞ 21.03.2013 10:36 GÜNCELLEME 21.03.2013 10:36

Araban ilçesinden, Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesi ile Göklü beldesine gitmek isteyen kimi sürücüler, Gaziantep, Nizip ve Birecik güzergahını kullanmak yerine araçlarını salla karşıya geçirmeyi tercih ediyor. Tarlabaşı köyünden araçlarını Fırat Nehri üzerinden salla Şanlıurfa'ya taşıtan sürücüler, böylelikle yaklaşık 150 kilometre daha az yol katediyor.

Salla araç taşımacılığı yapan Halil Kırmızıoğlan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Araban'dan Halfeti ile Göklü beldesine gitmek için salı tercih eden sürücülerin hem zamandan kazandıklarını hem de yakıttan tasarruf ettiklerini söyledi.

Özellikle küçük ve büyükbaş hayvan besiciliği yapan tüccarların bu yolu tercih ettiğini belirten Kırmızoğlan, ''Yaklaşık 9 yıldan beri babamla Fırat Nehri üzerinden salla araç taşımacılığı yapıyorum. Bu yolla hem aile bütçesine hem de sürücülerin ekonomisine katkı sağlıyorum. Ayrıca her geçirdiğim araç başına da devlete vergi ödüyorum'' diye konuştu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye'den BM'nin Filistin kararı hakkında ilk açıklama
BM'nin tarihi Filistin kararı İsrail'i çıldırttı! Kürsüde antlaşmayı parçaladı