Rockçı imam hakkında inceleme talebi

Antalya Kaş'ta Pınarbaşı Köyü Camisi'nde imamlık yapan ve 2 arkadaşıyla "FiRock" adlı müzik grubu kuran Ahmet Muhsin Tüzer hakkında İl Müftülüğü, inceleme yapılmasını talep etti.

Rockçı imam hakkında inceleme talebi
Rockçı imam hakkında inceleme talebi
GİRİŞ 14.08.2013 17:05 GÜNCELLEME 14.08.2013 17:05
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Kaş'ın Pınarbaşı Köyü Camisi'nde imamlık yapan Tüzer, Erkin Koray'ın eski gitaristlerinden, aynı zamanda Kramp Grubu'nun kurucularından Doğan Sakin ve baterist İdris Tübcil ile mayıs ayında "FiRock" isimli rock grubu kurmuş, ilk konserlerini de geçtiğimiz hafta sonu Kaş Limanı'nda vermişti.

Konser haberlerinin gazete ve televizyonlarda yayınlanmasının ardından sosyal medya üzerinden tehditler aldığını ileri süren Tüzer, Kaş Cumhuriyet Savcılığına başvurarak şikayetçi olmuştu.

Tüzer'in verdiği ilk konserin ardından İl Müftülüğü soruşturma başlatılması için Diyanet İşleri Başkanlığına yazı göndererek müfettiş istedi.

İl Müftüsü Ahmet Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tüzer'in gerçekleştirdiği etkinliklerin araştırılması için Diyanet İşleri Başkanlığı Teftiş Kuruluna yazı gönderdiklerini söyledi.

Yazı ile Tüzer'in basında yayınlanan haberlerinin de gönderildiğini belirten Çelik, Tüzer hakkındaki soruşturmayı Diyanet İşleri Başkanlığınca görevlendirilecek bir müfettişin yapacağını kaydetti.

Başkanlığın bu konuda tecrübeleri olduğunu, gelen müfettişin usulüne uygun bir şekilde incelemesini yapacağını dile getiren Çelik, "Biz yazımızla talebimizi gönderdik. Çalışan görevlimizin medyaya yansıyan bir olayı oldu, bunu başkanlığımızın çalışma ilkeleri açısından değerlendirilmesi için yazı yazdık. Müfettişin en kısa zamanda geleceğini düşünüyorum" dedi.

"Kurumuma zarar verdiğimi düşünmüyorum"

Tüzer ise bu yola çıkarken her şeyi göze aldığını, rock müzik ile insanlara İslamiyeti anlatmayı amaçladığını söyledi.

Müzikle uğraşırken görevini aksatmadığını ifade eden Tüzer, şöyle konuştu:

"Camide görevimi, cami dışında da müziğimi yapıyorum. Rock ile Allah adını her mekanda anmak istiyorum. Diyanetin resmi memuruyum ama Allah adına bir şeyler yapmak istiyorum. Kurumuma zerre kadar zarar verdiğimi düşünmüyorum. Bilakis milyonlarca insanın sevgisini, saygısını ve teveccühünü kazandığımı düşünüyorum."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 9
  • dadaloğlu 10 yıl önce Şikayet Et
    @murat çelenk . 3 büyük dinde de müzik haramdır yobaz da ne klişe bi laf her önüne gelenin ağzında
    Cevapla
  • musab musab 10 yıl önce Şikayet Et
    ..... camilerimizde namaz kıldıktan sonra imamlarımız sağolsun hemen kilidi vurup evlerine gidiyor. camiler namaz vakti dışında kapalı kalacağına sürekli açık kalsınlar. bir çok camide 2 imam var eğer bunlar devlet memuru ise 8 saat çalışsın dinini anlatsınlar daha güzel olmaz mı? benim fikrim roktan daha güzel bir iş olur du
    Cevapla
  • turgut1 10 yıl önce Şikayet Et
    hocam şimdiden dükkanı açık unutursan magazin olursun. ........
    Cevapla
  • turgut1 10 yıl önce Şikayet Et
    ben bu diyanet görevlisini dinlemedim fakat örnek olması açısından. bilali habeşi güzel sesli ve mekke ileri gelenlerine şarkılar söyleyen biri idi..müslüman olduktan sonra ise sadece rasule itaat eden ve müşriklere şarkılar söylemeyen bu nedenlede göğsüne kaya denilebilecek taşlar ile işgence edilen biridir..rasulün vefatı ile ezan okumayı da bırakmış çok ender zamanlar da ezan okumuş bir sahabemizdir..bu imam ise ben allahı anlatıyorum diyor,bu nedenle yorum yapmakdan ziyade olacakları izleme yanlısıyım..
    Cevapla
  • ali_kerem 10 yıl önce Şikayet Et
    Sn. murat çelenk'e. Kasas Suresi 55. ayette mealen diyor ki: "Onlar, boş söz işittikleri zaman, ondan yüz çevirirler ve «Bizim işlerimiz bize, sizin işleriniz size. Size selam olsun. Biz kendini bilmezleri istemeyiz» derler." Lokman Suresi 6. ayette de mealen diyor ki: "Bayağı insanlardan kimi de vardır ki, bilgisizce Allah yolundan saptırmak ve onu eğlence yerine tutmak için laf eğlencesi (veya boş söz) satın alırlar. İşte onlar için aşağılayıcı bir azab vardır.". Şuara Suresi 224 ve 225. ayetlerde mealen diyor ki: "Şairler(e gelince), onlara da sapıklar uyar. Onların her vadide şaşkın şaşkın dolaştıklarını ve gerçekte yapmadıkları şeyleri söylediklerini görmedin mi?". Çoğumuzun bağlı olduğu Hanefiliğe göre yorumunu yazmaya gerek duymuyorum, nasıl olsa onlara da yobaz dersiniz diye ama ayetler ışığında boş sözler ve şairleri kendiniz tefekkür ediniz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İnsansız kara aracı BARKAN, yeni silahıyla sahada
Kamuda tasarruf paketinin detayları belli oldu