Esed güçleri fosfor bombasıyla vurdu

Esed'den fosfor bombalı müdahale... Suriye ordusuna ait savaş uçağının, Halep'in Urum Kebir beldesini bombalaması sonucu 7 kişi öldü, 50 kişi yaralandı. Saldırıda fosfor bombası kullanıldığı ileri sürüldü.

GİRİŞ 27.08.2013 10:39 GÜNCELLEME 27.08.2013 12:45
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Suriye ordusuna ait savaş uçağının, Halep'in Urum Kebir beldesini bombalaması sonucu, 7 kişi ölürken 50 kişi ise yaralandı. 

Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC) Halep Medya Sorumlusu Yasir Ahmed yaptığı açıklamada, rejime ait savaş uçağının, kentin batısında yer alan Urum Kebir beldesindeki bir Kur'an kursunu bombaladığını, olayda 7 kişinin öldüğünü, 50 kişinin yaralandığını belirtti.

Saldırıda fosfor bombasının kullanılmış olabileceğini ileri süren Ahmed, ölenlerin vücutlarında şişme meydana geldiğini söyledi. Ahmed ayrıca, yaralıların beldedeki sahra hastanelerine kaldırıldığını kaydetti.

internette yayınlanan bir görüntü ile ülkede kimyasal silah kullanıldığı iddialarına bir yenisi daha eklendi. Bir hastanede amatör kamerayla çekilen görüntülerde fosfor bombasına maruz kalanlara doktorlar tarafından uygulanan tedaviler görülüyor. Atılan bombanın etkisiyle neredeyse bütün vücutları zarar görmüş yaralıların durumları ise içler ürpertiyor.

İşte o görüntüler;

KAYNAK: AJANSLAR
YORUMLAR 2
  • Üzeyir ARI 10 yıl önce Şikayet Et
    İÇLER ACISI.... içler acısı olan ne biliyor musunuz? sabırsızlıkla bekliyoruz. ABD gelse de, suriye ve mısır'ın mazlum halkını kurtarsa... Irakta'da aynı şeyi beklemiştik. 1 milyon insan öldü, 5 milyon çocuk yetimve her gün sinek gibi insan ölüyor. Sarin gazıyla can çekiştirilen, KATLEDİLEN MİNİCİK bebekler geliyor gözümün önüne. İÇLER ACISI BİR DURUMDAYIZ...
    Cevapla
  • müslüman kurtuldu 10 yıl önce Şikayet Et
    kimin umurunda . türk halkının mı, ucuz senaryolar peşinde koşmaktan kimsenin suriye halkının ızdırabını düşünmeye hissetmeye fırsatı yok. Siz yan gelin yatın amerika müdahale etsin. bu mazlumlar sizlerden haklarını inşaallah alacaklar
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan öğretmene şiddet açıklaması
CHP'li belediyede bir 'akraba ataması' daha: Eşini daire başkanı, kardeşini müdür yaptı!