Esed yine ölüm yağdırdı!

Suriye'de Beşşar Esed'e bağlı güçlerin, çeşitli kentlerde yönetim karşıtlarına yönelik düzenlediği operasyonlarda 48 kişinin öldü.

Esed yine ölüm yağdırdı!
Esed yine ölüm yağdırdı!
GİRİŞ 30.05.2014 00:11 GÜNCELLEME 30.05.2014 00:11

Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR) tarafından yapılan açıklamada, rejim güçlerinin muhaliflerin denetiminde olan bölgelere uçak, yerden yere atılan füzeler ve havan topuyla saldırması sonucunda başkent Şam'ın banliyölerinde 17, Halep'te 11, Deyru'z Zor'da 8, Humus'ta 5, İdlib'te 4, Dera'da 2 ve Hama'da bir olmak üzere 48 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi.

Bu arada muhalif SMART haber ajansı, Irak Şam İslam Devleti'ne (IŞİD) bağlı birliklerin Haseke kentine bağlı Ras el Ayn ilçesindeki Hanzeri ve Ravaya köylerinde bomba yüklü araçlarla düzenlediği saldırılarda çok sayıda ölü ve yaralıların olduğunu duyurdu.

IŞİD'in bölgede etkinliğini artırdığı belirtilen haberde, IŞİD'in Irak sınırındaki Deyru'z Zor kentinde Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) birlikleriyle çatıştığı kaydedildi.

Öte yandan Suriye resmi haber ajansı SANA, güvenlik güçlerinin Halep, Humus ve Dera'da düzenlediği operasyonlarda çok sayıda silahlı grubu etkisiz hale getirdiğini ve silah havzalarını imha ettiğini duyurdu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Katil Netanyahu, UCM'ye meydan okudu
26 imza birden, petrol Türkiye'ye akacak! Terör örgütü PKK'ya kötü haber