IŞİD orduya ait helikopteri düşürdü

IŞİD'in öncülüğündeki silahlı gruplar, Samarra'nın kuzeyinde orduya ait bir helikopter düşürdü, birçok askeri aracı imha etti

IŞİD orduya ait helikopteri düşürdü
IŞİD orduya ait helikopteri düşürdü
GİRİŞ 28.06.2014 14:13 GÜNCELLEME 28.06.2014 14:13
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütü öncülüğündeki silahlı grupların, Samarra'da Irak ordusuyla girdiği çatışmada bir helikopter düşürdüğü ve birçok askeri aracı imha ettiği bildirildi.

AA muhabirinin görgü tanıklarından aldığı bilgiye göre, Samarra'nın kuzeyinde IŞİD'in başını çektiği silahlı gruplar, Irak ordusuna bağlı birliklerle girdiği şiddetli çatışmada bir helikopteri düşürdü, yapılan saldırıyı püskürttü ve orduya ait birçok aracı imha etti.

Görgü tanıkları, Irak ordu birliklerinin Salahaddin vilayetinin merkez kenti Tikrit'e doğru ilerlemeye başladığı ancak bu çatışmalarla beraber Samarra'nın 20 kilometre kuzeyinde durmak zorunda kaldığını belirtti.

Irak ordusundan konuya ilişkin henüz açıklama yapılmadı.

Bir süredir çatışmaların ve otorite boşluğunun yaşandığı ülkede, Irak Şam İslam Devleti örgütü (IŞİD) ve bazı aşiret güçleri, Musul, Tikrit, Bakuba ve Telafer kentlerini kontrolü altına almıştı. Bölgedeki Enbar'ın El-Kaim, Rave, Aneh, Ratbe ve Hadise ilçeleri de IŞİD'in eline geçmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Erhan ACUN 9 yıl önce Şikayet Et
    IŞİD gerçeği.... Aslında bu örgüt eski baasçılardan oluşmuş gönüllü bir birlik kendi elleriyle teslim ettikleri ülkelerini terörle geri almaya çalışıyorlar.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kassam Tugaylarının keskin nişancısı İsrail askerini böyle avladı
İl il en uzun yaşam süresinin olduğu şehirler belli oldu! İşte illere göre yaşam süreleri