İsrail Filistin'de neden bu kadar zorlanıyor?

İsrail şimdiye kadar yüzlerce sivili katletti. Hamas ise İsrail ordusuna darbe vuruyor. Bu savaşı diğerlerinden farklı kılan sebepler var.

İsrail Filistin'de neden bu kadar zorlanıyor?
İsrail Filistin'de neden bu kadar zorlanıyor?
GİRİŞ 21.07.2014 14:18 GÜNCELLEME 21.07.2014 16:19
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Bu savaş nicelik hem nitelik açısından farklı. İsrail düşmanca tavırlarını bu savaştan önce sürdürürken kendi iç problemlerinden kaynaklanan baskıyı dağıtmak için Gazze’ye yöneldi. Bu savaştan önce bir hafta boyunca Gazze’de belli hedefleri vurdular. İsrail’in ikinci amacı El Fetih ile Hamas arasındaki uzlaşı hükümetine izin vermemekti.

FİLİSTİNLİ DİRENİŞÇİLER ESKİSİ GİBİ DEĞİL

Filistin açısından ise 2008’de direnişçiler tecrübe edindi. Hamas, İslami Cihad ve Filistin Halk Kurtuluş Cephesi nasıl silah edineceklerini öğrendiler. Çok hızlıca vurup kamufle olabiliyorlar. Önceden birkaç yerde olan roket rampalarını bütün Gazze’ye yaydılar. İsrail sınırlarına doğru tünellerle rampaları yaydılar. Roketlerin Tel Aviv’e kadar gitmesi İsrail’i şaşırttı. 

Eski tüfeklere göre bu savaş farklı

Sokaklarında tek bir üniformalı asker ya da polisin görünmediği Gazze, İsrail’e karşı savaşını yeraltı tünellerinden veriyor. Birkaç eski tüfek militanın daha birkaç saat önce iki akrabasını kaybetmiş arkadaşlarını dinlerken bile olağanüstü bir şey yokmuş gibi davrandıkları sohbet ortamına girdim. Bu savaşın 2008 ya da 2012’dekilerden farkı ne diye sorduğumda söze Muhammed Süleyman başladı:

Ağır bombardımana rağmen Filistinli örgütler Mısır’ın ateşkes önerisine direniyor. Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri, Hürriyet’e “Şartlarımız kabul edilinceye kadar ateşkesi kabul etmeyeceğiz. Şartlarımızı Katar ve Türkiye’ye ilettik. Şartlarımızdan geri adım atmayacağız” dedi. Zuhri İsrail’in Gazze’yi işgal etme ihtimaliyle ilgili de “İki kez girmeye kalkıştı ama başaramadı” diye konuştu. 

YORUMLAR 11
  • Allahın yardımı 6 yıl önce Şikayet Et
    çünkü gazzeye 2014 te Allah yardım ettiği için zorlandılar
    Cevapla
  • doğrusu bu 9 yıl önce Şikayet Et
    inşallah . inşallah bu tabutlardan çok deyil 1000 tane gelse orta doğuya barış gelir
    Cevapla
  • AZİZ ALTINTAŞ 9 yıl önce Şikayet Et
    İNŞALLAH YAHUDİLERİN KÖKÜ EN KISA ZAMANDA KAZINIR. Filistinlileri kalleşçe katledenler acının en acılısını hem dünyada hem ahiret aleminde tadacaklardır elbet.Allahü azimüşşan belalarını elbet verecektir.
    Cevapla
  • ayhan ak 9 yıl önce Şikayet Et
    İsrail Neden mi bukadar zorlanıyor. Ben söyleyeyim. Geçmişteki savaşlarda satılmış devlet başkanları ve ordu komutanlarına karşı mücadele verip kazanıyorlardı. Şimdi samimi müslümanlarla savaşıyorlar. Karşılarında şahadet özlemi olan müminler var...Daha ne ola....
    Cevapla
  • mehmet akif 9 yıl önce Şikayet Et
    YAHUDİLER CEHENNEMİN YAKITI OLACAKLAR .... İNŞALLAH ...!. canınınz cehennem e pislik yahudiler ...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ebediyete uğurlanmak üzere memleketine gönderildi: Anadolu irfanının temsilcisiydi
İki sektörde akıl almaz rakamlar! Devleti soymuşlar, maliye peşlerine düştü