İran’da yüzbinlerden İsrail protestosu

Yüzbinlerce İranlı, İsrail’in Gazze’de düzenlediği saldırıları protesto ederek Filistin’e destek verdi.

İran’da yüzbinlerden İsrail protestosu
İran’da yüzbinlerden İsrail protestosu
GİRİŞ 25.07.2014 14:12 GÜNCELLEME 25.07.2014 14:12
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

İran’ın başkenti Tahran’da toplanan yüzbinlerce kişi İsrail’in Gazze’de düzenlediği saldırıları kınadı. İsrail karşıtı sloganlar atan kalabalık grup pankartlar açarak Filistin’e destek verdi. Göstericiler İsrail’in bir an önce Gazze üzerindeki kuşatmayı kaldırması gerektiğini belirtti. Filistinlilerin her zaman yanında olduklarını dile getiren kalabalık “Terörist İsrail” pankartları açarak İsrail hükümetine sert tepki gösterdi. İran’ın başkenti Tahran’ın yanı sıra İran’daki diğer kasaba ve şehirlerde de benzer yürüyüşler düzenlendi.

İran’da 1979 yılında devrim yaparak İran’da İslam Cumhuriyeti kuran Humeyni, Ramazan ayının son Cuma gününü Uluslararası Kudüs Günü olarak ilan etmişti. O günden sonra dünyanın birçok noktasında Müslümanlar Ramazan’ın son cumasını Kudüs Günü olarak kutlamaya başladı.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 4
  • osman öztürk 9 yıl önce Şikayet Et
    İngilizlerin ipinin çekildiği ana şahit oluyorsunuz,. İran,da israil aleyhine gösteri yapılıyorsa yorsa İNGİLİZ SÖMÜRGESİ, eski rejimden kurtulmuş demektir, Bu demek oluyorki , İNGİLTERE ve AVRUPA Evladı Osmanlı Recep Tayyip Erdoğan,ın eteğini öpmek için diz çökecekler anlamına gelir,
    Cevapla
  • Gürhan 9 yıl önce Şikayet Et
    Kim iran mı?. İran müslüman mı yaaa ben münafık olduğunu sanıyordum. İran bölgede israil den sonra gelen en büyük düşmandır
    Cevapla
  • Murat BÖÇKÜN 9 yıl önce Şikayet Et
    iran sadece müslüman öldürür.. işte önümüzde1000 yıllık 5000 yıllık tarihleri duruyor.
    Cevapla
  • hursit dilaver 9 yıl önce Şikayet Et
    ne oldu iranın israil erkekliği... sevsinler sizin protestonuzu.. devletinizden tık yok..korkudan ağzını açamıyorlar. nerde kaldı o pers imparatorluğunun anlı şanlı kafa tutmaları..insan böyle gunde belli olur işte..meccani kahramalar sizi..ödleklik böyledir.israile gıkını çıkaramıyacak tek devlet irandır. HANİ ŞU BİZİM MUSLİMLERİN HAYRAN OLDUKLARI İSLAMI İHRAÇ EDECEK İRAN..yazıklar olsun emi.hele hala irandan islam şövalyeliği bekliyenler varsa ki, var tiyeabi. ÖYLE CUMA ÇIKIŞINDA BAGIRMAKLA OLMAZ BU İŞLER.. DEYİN DE GÖREYİM,''İRAN GÖREVE, GAZZEYİ KURTAR diye..biliyorlar tabi. israile bulaşırlarsa ,acemistan da ellerinde çıkar gazze oluverir.ben cemaatin iran soğuklununun yanındayım.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
1 ayda yaptıkları tek iş bu!CHP'li belediyeler icraatta değil tabela avcılığında yarışıyor
İsrail kendi askerlerini öldürüyor! Filo komutanından dikkat çeken sözler