Hamas: Ateşkes müzakerelerine dönüş yok!

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, Filistin heyetine Mısır'daki müzakerelerden çekilmesi çağrısında bulundu.

Hamas: Ateşkes müzakerelerine dönüş yok!
Hamas: Ateşkes müzakerelerine dönüş yok!
GİRİŞ 21.08.2014 00:45 GÜNCELLEME 21.08.2014 01:05
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, Hamas'a bağlı televizyon kanalı El-Aksa'da yayınlanan açıklamasında, "Ateşkes girişimi düşük yaptı ve bugün şehit edilen Ali ed-Dayf (İzzeddin el-Kassam Tugayları Komutanı'nın oğlu) ile birlikte defnedildi.

"ATEŞKES MÜZAKERELERİNE DÖNÜŞ YOK"

Filistin heyetinin derhal müzakerelerden çekilmesi ve oraya dönmemesi gerekir. Bugünden sonra bu yola (ateşkes müzakerelerine) dönüş yoktur. Bu yoldaki herhangi bir hareket, bizi hiçbir şekilde bağlamaz" ifadesine yer verdi.

"İSRAİL ALTIN FIRSATI KAÇIRDI"

"Kahire'deki müzakerelerin Filistin halkının beklentilerini karşılamayacağından emindik" diyen Ebu Ubeyde, buna rağmen saldırıların durması, ambargonun kaldırılması ve Gazze'nin yeniden imarı için anlaşma sağlanması amacıyla gereğinden fazla zaman tanıdıklarını belirterek, İsrail'in yerine getirmesi gereken asgari talepleri dahi karşılamayarak ateşkes için altın fırsatı kaçırdığını söyledi.

"SUİKAST GİRİŞİMLERİ BAŞARISIZ OLDU"

Ebu Ubeyde ayrıca, İsrail'in İzzeddin el-Kassam Tugayları Komutanı Muhammed Ed-Dayf'a yönelik suikast girişiminde "başarısız" olduğunu söyledi.

İsrail'in ateşkesi bozarak Gazze'nin kuzeyindeki Şeyh Rıdvan Mahallesi'nde bulunan Delu ailesine ait eve dün hava saldırı düzenlemesi sonucu aralarında İzzeddin el-Kassam Tugayları Genel Komutanı Muhammed Dayf'ın eşi ve 7 aylık çocuğunun da bulunduğu 5 kişi ölmüş, çok sayıda kişi yaralanmıştı.

İzzeddin el-Kassam Tugayları Komutanı Muhammed Ed-Dayf, uzun zamandır İsrail'in öldürmeyi düşündüğü arananlar listesinin ilk sırasında yer alıyor. İsrail, Dayf'ı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın İsrail'e yönelik onlarca operasyonunun arkasındaki adam olarak nitelendiriyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 9
  • sinan ay 9 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye Haması koruması altına almalıdır. eger müslümansak müslüman müslümanın kardeşidir diyen peygambere inanıyorsak artık laf kalabalığını bırakıp filistine barış gücü göndermemiz gerekiyor
    Cevapla
  • mehmet akif 9 yıl önce Şikayet Et
    TÜRKİYE AÇIKÇA HAMAS A SİLAH VERMELİDİR . ve TARAF OLDUĞUNU BELİRTMELİDİR .... hamas yok olursa müslümanlarda yok olur ...!
    Cevapla
  • CEVAT ADIYOK 9 yıl önce Şikayet Et
    HEP DESTEK , TAM DESTEK... rabbim müslüman kardeşlerimizin yar ve yardımcısı olsun !!
    Cevapla
  • zeynep türkoğlu 9 yıl önce Şikayet Et
    israil, türkiyeye benzemez. abd yi demokrat zanedenler şuan abd'de olan olayları iyi baksın.türkiyede de aynı sorun var bu soruna ters açıdan bakarsak bölünmek çok yakın
    Cevapla
  • osman öztürk 9 yıl önce Şikayet Et
    Kudüs Aşkına,Biz bu sahalardan çekilelim, emin olun ki buralar daimi karışık ve iğtişaş (özü kaybettirilmek istenen) sahalar haline gelecektir Kaynak, Ulu Hakan Cennet Mekan Sultan Abdülhamid Han,,. Kılıcın yapamadığını adalet yapar diyen OSMANLININ olduğu yerde huzur İNGİLİZİN olduğu yerde kan vardır,Yeni ve Tam Bağımsız bir TÜRKİYE Haçlıların ipini çekti dizini kırdı , ORTA DOĞU iyi bilmeli,ki Dünyanın en büyük fitnesi İNGİLTERE ve müttefikleridir,ORTA DOĞU ve AFRİKA,NIN güvenliğini ancak ve ancak YENİ ve TAM BAĞIMSIZ BÜYÜK TÜRKİYE sağlayabilir,İSRAİL rahat etmek istiyorsa Barış istiyorsa SİSİLİ MISIRIN değil, RECEP TAYYİP ERDOĞANLI YENİ ve TAM BAĞIMSIZ BÜYÜK TÜRKİYE,NİN şartlarını ve barış planını kabul etmek zorunda,,,
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan dev operasyon sinyali: Sınırımız komple garanti altına alınacak
TUSAŞ Genel Müdürü Kotil: KAAN 2028'de yerli motorla uçmazsa başımız belaya girer