IŞİD'in kaçırdığı 300 askere ne oldu?

Irak Ordusundan askeri bir birlik Pazar günü Felluce'de IŞİD'a karşı operasyon hazırlığındayken saldırıya uğradı.

IŞİD'in kaçırdığı 300 askere ne oldu?
IŞİD'in kaçırdığı 300 askere ne oldu?
GİRİŞ 23.09.2014 16:34 GÜNCELLEME 23.09.2014 16:34

Şeyma Akman'ın haberi...

Örgüt, 300 askerin bulunduğu kampı kuşattı, askerlerin daha sonra klor gazıyla katledildiği iddia edildi.

IŞİD'in baskını sırasında kampta olan Iraklı bir asker, saldırıdan kurtulmayı başardı. O asker katliam baskınını anlattı.

"Bomba yüklü bir araç bizim kampımıza girdi ve askerlerin ortasında patlatıldı" diyen asker bu patlamanın hemen ardından bir kaç patlama daha olduğunu sonrasında kampı terk etmek zorunda kaldıklarını söyledi.

Iraklı asker kamptan kaçarlarken birliklerine bir mesaj geldiğini belirtti. Asker "mesajda bize Felluce'ye gitmemiz gerektiği, orada al Sijr'e bağlı bir güvenlik ekibinin bizi beklediği söylendi" dedi.

300 asker belirtilen adrese gittiklerinde kendilerini koruyacak ordu yerine IŞİD militanları tarafından karşılandıklarını söyledi. 

Bunun bir tuzak olduğunu sonradan anladıklarını belirten asker "bazı arkadaşlarımızı RPG'lerle ateş açarak öldürdüler, kalanlarımız ise dağ tarafına kaçmak zorunda kaldık" dedi.

"Dört taburdan ve 30. Tugay üyelerinden 200'den az kişi hayatta kalabildi, başka kimse kurtulamadı" diyen asker, 5 gündür mahsur kalanların akıbetlerinin belli olmadığını, öldürülmeseler bile büyük ihtimalle açlık nedeniyle ölmüş olabileceklerini söyleyerek "çünkü yanlarında hiç erzak yoktu, su bile yoktu, sadece tuzlu su kalmıştı ellerinde" diye konuştu.

Kaçıp kurtulan grupta olduğunu söyleyen asker "bizi kurtaracak bir uçak gelmesini bekledik ama gelmedi, ölenlerin cesetleri  al-Saqlawiya'da fabrika yakınlarında veya ana yollarda kaldı" dedi.

Dün bazı Irak kaynakları ve Iraklı yetkililer o baskında mahsur kalan 300 kadar askerin IŞİD tarafından klor gazı saldırısıyla katledildiğini iddia etmişti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail'in ABD oyunu deşifre oldu! Dünyayı böyle kandıracaklar
Yunan şarkıcı Marina Satti, İsrailli yarışmacı Eden Golan'ı mimikleriyle protesto etti