Onlar vurdu, en karlı çıkan ise Esed oldu

Suriye lideri Esed'e bağlı güçler, ABD’nin hava saldırıları sayesinde muhaliflerin elindeki onlarca kasabayı yeniden kontrolüne geçirdi.

Onlar vurdu, en karlı çıkan ise Esed oldu
Onlar vurdu, en karlı çıkan ise Esed oldu
GİRİŞ 27.09.2014 04:30 GÜNCELLEME 27.09.2014 05:08
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Suriye resmi medyası, Devlet Başkanı Beşşar Esed’a bağlı ordu güçlerinin, başkent çevresinde ve kuzeydoğu bölgesinde pek çok yerleşim birimini muhaliflerden geri aldığını duyurdu. 

Ordunun Şam yakınlarındaki Adra’da önemli toprak kazanımlarında bulunduğu, kuzeydeki El Haseke çevresinde ise 40’ı aşkın kasabayı kontrolü altına aldığı belirtiliyor.

Suriyeli muhalifler, Esed güçlerinin hızlı ilerleyişinin, ABD’nin düzenlediği hava saldırılarının direkt sonucu olduğunu öne sürüyor.
 
TEMİNAT MEKTUBU GÖNDERİLDİ
 
Irak Başbakanı Haydar el Abadi, New York’ta verdiği bir röportajda Washington yönetiminin, kendisi aracılığıyla Esed rejimine bir mektup gönderdiğini iddia etti.

El Abadi mektupta Obama yönetiminin Esed’a hava saldırılarının kendilerini hedef almadığı yönünde teminat verdiğini söyledi.

YORUMLAR 5
  • ALİ ÜNLÜER 9 yıl önce Şikayet Et
    esed ve iran zaten. başta israil sonrada abd nin karakolluğunu yapıyor.iran ve suriye israile imkanı varken o kadar tehdit yağdırdıki zannedersiniz bunlar gerçekten düşman. ama şimdiye kadar ne yaptı, koca bir hiç. ama israillerin eline adeta koz verircesine öylesine siyaset ve icraatlarda bulunduki adeta kanki olduklarını da belli etmiş oldular
    Cevapla
  • Mehmet Emin 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu işin sonunda Türkiye karlı çıkacak,. Hakkı ve haklıyı savunduğu için.
    Cevapla
  • BİLAL TOKAT 9 yıl önce Şikayet Et
    amerikanın blöfü. Allah rızası için çevremizdekileri uyaralım. Amerika kendi beseleyip büyüttüğü İşidi vurmuyor, vuramazda. tek amaç Türkiye'yi içeri çekmek. bunun en bariz örneği, ramazan bayramının 1.günü suriyeye yardım için giden iyilikder'in yöneticisi olan Yakub Alnıak ve diğer 25 Türkün Amerika tarafından bombalanması olayı. Yakub Alnıak yardımları dağıttıktan sonra orada kalıp İşid ve Esed güçleriyle savaşmaya karar veriyor ve orada kalıyor. Bu sırada Amerikaya Esed tarafından verilen istihbari bilgiler nezdinde 25 Türk İşidi vurma bahanesiyle bombalanıyor. kamuoyunun bilmesi gerekiyor...
    Cevapla
  • mansur yiğit 9 yıl önce Şikayet Et
    müslümanlar uyanmalı. İsrailin karakolu ABD kafiri ve danışıklı döğüşçüleri olan Safevi İran devleti, Suriyede IŞİDi bahane ederek muhaliflere karşı ortak ve planlı bir saldırı yürütüyorlarH, Tarihteki Haçlı Fatımi ittifakının tekrarı olan bu Haçlı Safevi ittifakına karşı bütün sünni müslümanlar birleşmeli ve ortak bir tavır koymalı.
    Cevapla
  • murat ethem 9 yıl önce Şikayet Et
    EN KARLI İSRAİL ÇIKTI. muhalifleri desteklediği için en zararlı da türkiye çıktı. bu fitne ateşini yakanları allah kahru perişan etsin...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Protestocu gençleri hedef aldı! Skandal sözler: Filistinlilerin işgal ettiği topraklar…
The Economist yazdı: Dolar hakim olsa da çöküş yakın