'Kürtlerin ayrılmasına izin vermeyeceğiz'

Suriye Dışişleri Bakanı Velid El Muallim, Kürtlerin ayrılmasını kabul etmeyeceklerini söyledi.

'Kürtlerin ayrılmasına izin vermeyeceğiz'
'Kürtlerin ayrılmasına izin vermeyeceğiz'
GİRİŞ 06.11.2014 17:44 GÜNCELLEME 06.11.2014 17:44
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Velid El Muallim Lübnan’da yayın yapan El Ahbar gazetesine verdiği mülakatta önemli açıklamalarda bulundu. Suriye’nin kuzeyinde Kürtlerin ayrılmaları ile ilgili konuşan Muallim,”Suriye, kuzeyde Kürtlerinin ayrılmasına müsaade etmez ve bunu tanımaz. Kürtlerin çoğunlukta yaşadığı bölgelerde yerel yönetimlerin oluşturulması ve özerk yönetim gibi durumlar ise tamamen savaş şartlarının oluşturduğu baskının sonucudur.” şeklinde konuştu.

ÜLKEYİ PARÇALAR

Muallim, bugün yayınlanan röportajında,”Suriye’deki hiçbir ayrılmaya müsaade etmeyiz. Böyle bir ayrılmayı da tanımayız. Suriye etnik ve dini farkı bir mozaiğe sahip. Her hangi bir ayrılığı kabul etmek ülkeyi parçalar. Bu asla olmayacak.” dedi.

PYD lideri Salih Müslim’in ayrılıkçı olmadığını savunan Muallim,”Parti (PYD) Kürtlerin yoğun olduğu bölgelerde idareyi sağlamak için savaşın baskıcı şartları sebebiyle özerk bir yönetim oluşturdu. Bu yönetimde sadece Kürtlerin değil aynı zamanda Arap aşiretlerin de olmasına özen gösterildi.” şeklinde konuştu.

KOBANİ SURİYE'NİN BİR PARÇASI

Muallim ayrıca Kürtlerin olduğu bölgeleri ayırmanın mümkün olmadığını ifade ederek, Haseke, Minbic ve Kobani'nin coğrafi olarak bir biriyle bağlı olmadığını ve başka etnik unsurları barındırdığını söyledi. Kobani’deki çatışmalara da değinen Muallim, Kobani’nin Suriye’nin bir parçası olduğunu belirterek, ''silah ve mühimmat desteğinde bulunuyorduk. ABD uçakları gelmeden operasyonlar yapıyorduk” dedi.

 

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 9
  • Skywolf 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu rejim takımının hala kendilerini ülkeyi yönetiyor gibi görmeleri çok komiğime gidiyor. İşid gelip, ülkenin ortasındaki Humusta elektrik santralini ele geçiriyor, Humusta günlük 10 saat elektrik kesintisi yaşanıyor :).Muhalifler güneyde Dera şehrini ele geçirmiş, Şamın orta yerinde Esadın cumhurbaşkanlığı sarayına kuş uçuşu 10 km uzaktalar, ama rejim binlerce militanını, onlarca tankını göndermesine, her türlü fırıldaklığı yapmasına rağmen söküp atamıyor.Aleviler yeter artık niye hep bizim çocuklarımız ölüyor diyor?Bu da çıkmış Kürtler hakkında mı konuşmuş :)..Başkent elden gidiyor :)
    Cevapla
  • ahmet can 9 yıl önce Şikayet Et
    olayı çok güzel yorumlamışsınız tebrik ederim.
    Cevapla
  • Nazım ZENGİN 9 yıl önce Şikayet Et
    Bir gün kuzeyde türkiye, batıdan ve güneyden araplar, doğudan da acemler gelip bu kürt sorununu fena bitirecekler... eğer bitirmezlerse ikinci bir israil ortaya çıkacak..
    Cevapla
  • fikri 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu kadar kolaysa buyursunlar. Senide ön saflarda bekliyorum cesur yürek.
    Cevapla
  • Celil 9 yıl önce Şikayet Et
    Kobani suriyenin parçasıymış. işit kobanide cirit atarken katliam yaparken senin ordun neredeydi?
    Cevapla
  • Selim Demir 9 yıl önce Şikayet Et
    Suriye'de YPG/PYD'nin Arap sivillerini öldürdüğü ve eşyalarını yağmaladığı haberleri çıkıyor. Yıllarca PKK'nın ülkemize yaptığı/ yapmaya çalıştığı gibi. Kürtler, nüfusça baskın oldukları yerlerde kan dökmek ve katliam yapmak için hükümetlerin zayıf düşmelerini bekliyorlar: Suriye'de, Irak'ta, İran'da. Artık Ortadoğu'da bir Kürt sorunu var.
    Cevapla
  • fikri 9 yıl önce Şikayet Et
    Sen hiç Allah'tan korkmaz mısın? Bu nasıl bir iftira. Bu nasıl bir kin. Bu nasıl bir düşmanlık. Yazık çok yazık.
    Cevapla
  • susmaz 9 yıl önce Şikayet Et
    palavra palavra diye bir şarkı vardı tamda seni anlatıyor gibime geldi...
    Cevapla
  • deniz 9 yıl önce Şikayet Et
    yalancı.senin varlığın diktatörünün varlığı İsrail teminatı.vahşet ortağınız iran açıkladı bunu.israin en büyük amacıda kurulacak kürt devleti üzerinden bük israile ulaşmak.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'den BM'nin Filistin kararı hakkında ilk açıklama
İnsansız kara aracı BARKAN, yeni silahıyla sahada