24 saat içinde 65 kişi öldü

Irak'ta son 24 saat içerisinde en az 65 kişi öldü 20 kişi de yaralandı.

24 saat içinde 65 kişi öldü
24 saat içinde 65 kişi öldü
GİRİŞ 27.12.2014 17:24 GÜNCELLEME 27.12.2014 17:24

IŞİD ile mücadelenin devam ettiği başkentteki Yeni Bağdat bölgesinde, yola yerleştirilen bomba infilak etti. Saldırı sonucunda 3 kişi öldü, 7 kişi de yaralandı.

Bağdat’ın El Suvib bölgesinde ise koyun pazarına düzenlenen bombalı saldırı sonucu 1 kişi öldü, 5 kişi yaralandı. Ayrıca, El Sadr’da patlayan bomba sonucu 1 kişi öldü, 8 kişi yaralandı.

Bağdat’ın güney kesimlerinde 'Sahva güçlerine' ait olduğu bildirilen ve üzerlerinde kurşun yarası bulunan 3 kişinin cesedi bulundu. Salahaddin ilinin Duceyil İlçesi'ne 3 katyuşa füzesi düştü. Bu olayda can kaybı olmadı. İlde düzenlenen ve gönüllü askerlerin de destek verdiği güvenlik güçlerinin operasyonları sonucu Elbu Yusuf, Elbu Nasır ve El Cemiye bölgelerinin güvenliği IŞİD’in elinden alındı. Operasyonlarda en az 30 IŞİD militanı öldürüldü.

Anbar ilinde ise IŞİD hedeflerine hava saldırıları düzenlendi. Saldırılar sonucu Hit İlçesi'ne bağlı bazı köylerin güvenliği kontrol altına alındı.

Anbar'ın Hadise ve Bağdadi bölgelerine IŞİD’in düzenlediği saldırılarda 17 Irak askeri öldü, çok sayıda askeri araç ve mühimmat militanların eline geçti. IŞİD, Kerkük'te bir güvenlik noktasına düzenlediği baskının görüntülerini yayınladı.

Görüntülerde 50'den fazla militana baskın öncesi bir kişi tarafından talimat veriliyor, daha sonra kırsal bir alanda bulunan Irak ordusuna ait olan noktaya, 4 taraftan saldırı başlıyor. Burada bulunan Irak askerlerinin saldırıya karşılık vermesine rağmen kısa bir süre sonra, militanlar nokta tesirli patlayıcı kullanarak havaya uçuruyor, saldırıda en az 10 Irak askeri öldü.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yeni gelişmeyi duyurdular! İsrail ve Hamas'tan beklenmedik ateşkes adımı!
Türkiye'den bir şehir var! İşte Dünyanın en iyi mimarisine sahip 25 şehri...