Esed'in yaptığı tüm katliamlar

Paris'teki Charlie Hebdo saldırısını kınayan Esed, 4 yıl içinde 150 bin insanı öldürdüğünü unuttu!

Esed'in yaptığı tüm katliamlar
Esed'in yaptığı tüm katliamlar
GİRİŞ 15.01.2015 11:21 GÜNCELLEME 15.01.2015 13:09
Bu Habere 35 Yorum Yapılmış

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed, Paris'te Charlie Hebdo saldırısı sonrası yaptığı açıklamada "Siyasi tutum ne olursa olsun konu sivilleri öldürmekse bu kesinlikle terördür. Suriye dünyanın her hangi bir yerinde sivillerin öldürülmesine kesinlikle karşıdır. Teröre ve sivillerin öldürülmesine karşı olmak Suriye'nin temel ilkesidir" ifadelerini kullandı.

Paris'te 17 kişinin öldüğü saldırılar için bu sözleri kullanan Esed'in geçmişi sivil kanıyla dolu. Şimdiye kadar yüzlerce katliam yapan Esed ve yönetimi 4 yıl içinde kadın ve çocuklar da dahil 150 bin kişiyi öldürdü. Biz de o katliamların görüntüleri ile birlikte derledik.

10 Mayıs 2012: Başkent Şam iki büyük patlama ile sarsıldı, 55 kişi öldü, 372 kişi yaralandı.

25 Mayıs 2012: Rejim yanlısı milisler, Şebbiha birlikleri, Hule’ye saldırı düzenledi. Yarısı çocuk 110 sivil hayatını kaybetti.

15 Temmuz 2012: Hama'nın Tremse Köyü'nde 267 kişi öldürüldü. Olay sonrası bölgeye giden muhalifler kan donduran anları görüntüledi.

18 Ekim 2012: Suriye'de Esed'e bağlı savaş uçakları, İdlib'in Maarat el Numan beldesine gerçekleştirdiği bombardımanda çok sayıda ev yerle bir oldu. Katliamın gerçekleştiği bombardımanda enkaz altından çok sayıda parçalanmış ceset çıkarıldı.

ALEVİ KÖYÜNE SALDIRI

12 Aralık 2012'de Alevilere yönelik saldırıların en büyüğü gerçekleştirildi. Hama şehrine bağlı Akrab köyünde patlayan bombalar en az 125 kişinin ölümüne veya yaralanmasına yol açtı.

EKMEK FIRININDA BEKLEYENLER VURULDU

23 Aralık 2012: Suriye'de rejime bağlı güçlerin, Hama'nın Halfaya kasabasında bir fırını bombalaması sonucu ekmek için kuyrukta bekleyen aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu en az 93 kişi öldü.

CESETLER NEHİRLERE ATILDI

29 Ocak 2013: Suriye’nin kuzeyinde yer alan Halep’in Bustan’ul Kasir bölgesinde elleri arkadan bağlı olarak infaz edilen 80 kişinin cesedine ulaşıldı.

Toplu katliam kan dondurdu

4 Şubat 2013: Halep'te bir mahalleye düzenlenen saldırıda 22'si çocuk 68 kişi hayatını kaybetti.

21 Nisan 2013: Suriye'nin başkenti Şam kırsalında gerçekleştirilen hava saldırılarında çoğu çocuk 85 kişi hayatını kaybetti.

BANYAS KATLİAMI

6 Mayıs 2013: Suriye'de Esed ordusunun Tartus'ta bir Sünni köyü olan el Bayda'ya gerçekleştirdiği katliam. Ordunun çoğu kadın ve çocuk olmak üzere, yüzlerce kişiyi katlettiği köyde kaçmaya çalışan çocukları dahi öldürdü.

DÜNYAYI ŞOKE EDEN KİMYASAL KATLİAM

21 Ağustos 2013: Katliamlarına aralıksız devam eden Esed, 21 Ağustos'da Doğu Guta'ya kimyasal silah yağdırdı. Dünyayı şoke eden katliamda 600'ü kadın ve çocuk 1300 kişi hayatını kaybetti. Saldırının görüntüler izleyenlerin kanını dondurdu.

İŞKENCE FOTOĞRAFLARI

20 Ocak 2014: 2014'ün başlarında Anadolu Ajansı tarafından yayınlanan fotoğraflarda Esed rejiminin kan donduran işkenceleri ortaya çıktı. Zayıflıktan kemikleri gözüken mahkumların şoke eden işkencelere tabi tutulduğu öğrenildi.

HALEP'TE KAN DONDURAN GÖRÜNTÜ

25 Nisan 2014: Beşşar Esed'e bağlı ordu birliklerinin çeşitli kentlerde muhaliflere yönelik ağır silahlarla düzenlediği saldırılarda, 15'i çocuk, 10’u kadın olmak üzere 128 kişi hayatını kaybetti.

3 Eylül 2014: Esed rejimi savaş uçakları İdlib'in Nıkeyr köyünde katliam yaptı

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 35
  • İNSANOĞLU 9 yıl önce Şikayet Et
    KARDEŞLERİM NİYE KİMSE BU MAHLUKATA HİÇBİRŞEY YAPAMIYOR DUR DİYEMİYOR KAHROLUYORUM AMA ELİMİZDEN HİÇBİRŞEY GELMİYOR SADECE SEYRETMEKLE KALIYORUZ MALESEF
    Cevapla
  • ünal 9 yıl önce Şikayet Et
    esed katilinden bir müslüman olarak bu dünyada ve ahirette davacıyım.
    Cevapla
  • RİZELİ 9 yıl önce Şikayet Et
    Bunun hesabıda bir gun sorulur elbett..
    Cevapla
  • muhalif 9 yıl önce Şikayet Et
    zalimler için yaşasın cehennem!
    Cevapla
  • TÜRK 9 yıl önce Şikayet Et
    Allah esd ve onun inancında olanların belalarını versin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Brezilya'da felaket! Acı bilanço paylaşıldı! Türkiye'den açıklama geldi
Dünyada ilk 10'a girdiler! En güçlü ordu sıralamasında Türkiye sıralama atladı...