IŞİD o iki ülkeye yerleşiyor!

IŞİD, Taliban'dan ayrılan bir grupla Pakistan ve Afganistan'da teşkilatlanmaya başladığını duyururken, başlarına atadığı emiri de ilan etti

IŞİD o iki ülkeye yerleşiyor!
IŞİD o iki ülkeye yerleşiyor!
GİRİŞ 29.01.2015 01:45 GÜNCELLEME 29.01.2015 08:16
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

IŞİD, Afganistan ve Pakistan’da yeni birimler oluşturduğunu açıkladı. Örgütün Twitter ve video siteleri üzerinden yaptığı açıklamada IŞİD’e katıldığını açıklayan Taliban ve El Kaide mensuplarıyla iki ülkede teşkilatlandığı belirtildi.

Dünyanın bir çok ülkesinde kendine bağlı gruplar oluşturan IŞİD, Taliban hareketinin eski sözcüsü olan Hafız Said Han’ı da Afganistan ve Pakistan'daki birimlerinin başına, temsilcisi olarak atadı. Taliban’ın sözcüsü Hafız Said Han, 10 gün önce yayınlanan bir video konuşmasında kendine bağlı gruplarla IŞİD’e katıldıklarını açıklamıştı.

IŞİD’in El Kaide ve Taliban’a da meydan okuyabileceğini savunan bölge uzmanlarına göre, bu iki ülkedeki IŞİD mensuplarının sayısı 30 bin. Ancak bu rakamı abartılı bulanlar da var.

Bu arada Afganistan’ın kuzey şehri Mezar-ı Şerif’te IŞİD’e karşı savaşmak için “Merg” (Ölüm ) adında silahlı grup oluşturuldu.

YORUMLAR 6
  • kul 9 yıl önce Şikayet Et
    İşid bir panzehir olarak Batı ve Yahudiler tarafından kurulup görevini yapmaktadır hem İslam'ı özümsemiş Müslümanlardan kurtulup hem de diğer yapılar telef edilmektedir. Diğer yandan Batıda İslam karşıtlığı safları sıklaştırılıp batıda ki Müslümanlar baskı altına alınmaktadır görevini tıkır tıkır yapmaktadır.
    Cevapla
  • misafir. 9 yıl önce Şikayet Et
    hadi başka kapıyaa
    Cevapla
  • musab 9 yıl önce Şikayet Et
    taliban el kaide şimdiki halinde taasup çok. ilimsizlik çok. islam devletini destekleyen köylüleri bile tehdit etmiş.50 den fazla kişiyi tutuklamış. el kaide ile taliban istiyorki sürekli savaşak eli boş şekilde. ama islam devleti yöneticileri ilimli profesör hep. zekice hareket ediyor. ümmet ne çektiyse cahillerden çekti. islam devleti kıymetini bilmiyorlar. islam devletinin eğitimli olması hareket metodu sağlam.
    Cevapla
  • kafasız bu münafık devleti işid 9 yıl önce Şikayet Et
    Deaş kadar başınıza taş düşsün. Islam düşmanları yahudi piyon deaş
    Cevapla
  • Derviş 9 yıl önce Şikayet Et
    Twitter dan açıklama yapan örgüt mü olur be? Aman suyu çıktı 10 senede bir farklı bir ad altında piyasaya sürüyorlar bunları.
    Cevapla
  • Hilful Fudul 9 yıl önce Şikayet Et
    Cihadın belinin kırılmadığı tek yer Afganistan ve Pakistan. Şimdi de orada cihadın belini kıracak bu münafıklar. Tarihe konu olmuş Çeçenistan cihadı tekfirci zihniyet yüzünden bitti, Suriye'de mücahid ve müvahhidlerin adını ışid bozdu şimdi de son olarak mücahidlerin elinde kalan Afganistan ve Pakistan'a sıra geldi. Allah fırsat vermesin bu münafıklara...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD’de polis, siyahi askeri 6 el ateş ederek öldürdü
The Economist yazdı: Dolar hakim olsa da çöküş yakın