Mısır'da 'İhvan' eleştirisi

Mısır, bazı ülkelerin, yurt dışındaki muhaliflerin kurduğu Mısır Devrim Konseyi ve Devrim Parlamentosu ile ilişki içinde olmasını eleştirdi.

Mısır'da 'İhvan' eleştirisi
Mısır'da 'İhvan' eleştirisi
GİRİŞ 01.02.2015 23:56 GÜNCELLEME 01.02.2015 23:56

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Mısır Devrim Konseyi ve Devrim Parlamentosu'nun, şiddet ve teröre teşvik eden açıklamalarda bulunduğu bildirilerek, Mısır'da yaşanan olayların olduğundan farklı gösterildiği kaydedildi.

"Bazı ülkelerin, Mısır Devrim Konseyi ve Devrim Parlamentosu ile ilişki içinde olması, terörle mücadelede bölgesel ve uluslararası güç birliği çağrılarının doğruluk payı olmadığını göstermektedir" ifadesine yer verilen açıklamada, kurulan ve ileride kurulabilecek oluşumların Mısır halkını yansıtmadığı, bu oluşumlarla ilişkinin Mısırlıların iradesini hiçe saymak anlamına geldiği belirtildi.

Mısır Devrim Konseyi, aralarında Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) liderlerinin de bulunduğu farklı siyasi akımlara mensup kişiler tarafından Ağustos 2014'te İstanbul'da kurulmuştu. Mısır anayasasında geçersiz kılınan 2012 parlamentosundan bazı milletvekilleri, Aralık 2014'te bir araya gelerek Devrim Parlamentosu'nu kurmuşlardı.

Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şükri de dün ABD Dışişleri Bakanlığı yetkililerinin geçen hafta muhalif heyetle bir araya gelmesine ilişkin, "Biz, Mısırlıları terörize eden operasyonlarda parmağı olan bu kişi ve gruplarla böyle bir iletişimi anlamlandıramıyoruz" demişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan öğretmene şiddet açıklaması
Kylian Mbappe ayrılığı resmen açıkladı