İran'dan flaş Türkiye hamlesi

Erdoğan'ın İran'ın politikasını eleştiren ifadeleri üzerine Türkiye'nin Tahran'daki temsilcisi İran Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı.

İran'dan flaş Türkiye hamlesi
İran'dan flaş Türkiye hamlesi
GİRİŞ 30.03.2015 02:06 GÜNCELLEME 30.03.2015 03:21
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Merziye Afham, Türkiye'nin Tahran Maslahatgüzarı Barış Saygın'ın Dışişleri Bakanlığı'na çağrılarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İran konusunda kullandığı ifadelere açıklık getirilmesinin istendiğini belirtti.

Afham, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İran konusunda sarf ettiği sözlerin 'Teamüllere aykırı ve uygunsuz olduğunun' bakanlığa çağrılan Türk temsilcisine iletildiğini kaydetti.
Erdoğan'ın sözlerinden üzüntü duydukları ve buna olan İran'ın itirazını Maslahatgüzar Barış Saygın'a aktardıklarını ifade eden Afham, Ankara'dan bu konuda 'ikna edici ve açık' bir yanıt istediklerini ifade etti.

Afham, "İran'ın bölgeye stratejik yaklaşımı ve komşularıyla ilişkisi, barış ve istikrardan yana karşılıklı saygıya dayalı işbirliği üzerine olmuştur. İran ve Türkiye'nin bu hedefe ulaşmak için yeterli potansiyele sahip olduğuna inanıyoruz" dedi.

Türkiye'nin Tahran Büyükelçi Rıza Hakan Tekin'in İran'da olmadığından  dolayı  yerine Maslahatgüzar Barış Saygın'ın Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldığını belirtildi.

İRAN'DA 'ERDOĞAN GELMESİN' GİRİŞİMLERİ

İranlı bazı politikacı ve milletvekilleri de açıklamalar yaparak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gelecek ay İran'a yapmayı planladığı ziyaretinin iptal edilmesini talep ettiler. Bazı milletvekilleri ise konuyu meclise taşıyacaklarını ifade ettiler.

YORUMLAR 34
  • vatandaş 9 yıl önce Şikayet Et
    Dışı şeriat içi fesad olan bu kadın iranın özetidir rezil iran
    Cevapla
  • Ehli Sünnet vel Cemaat 9 yıl önce Şikayet Et
    Iranin derdi siilik Türkiyenin derdi Islami savunmak yüceltmek. Bu Bin sene öncede böyleydi bin sene sonrada böyle olacak.........
    Cevapla
  • Cemko 9 yıl önce Şikayet Et
    Zaten bizim kendi tarafımızdan yapılan bu kadar yüksek düzeyde İran ziyaretlerinin bir siyasi ve ekonomik kazancıda yoktur...Yoğun reesmi ziyaretler alt kurumlarde devam etsin....Her sene başbakan veya cumhurbaşkanımız bir İran ziyareti yapiyor...Onlardan ise 3 yılda bir ancak bir başkan ziyareti olabiliyor..
    Cevapla
  • Abdurrahman Kaba 9 yıl önce Şikayet Et
    Batının Arap Baharı yaşatmadığı iki ülke kaldı Biri İran, Diğeri Türkiye ona göre bilinçli olun bence...
    Cevapla
  • Birisi 9 yıl önce Şikayet Et
    Ne Iran ne de Türkiye arap değildir. Türkler kendi baharını kendisi yaratmıştır 1923'te. Boş boş konuşma.
    Cevapla
  • osman öztürk 9 yıl önce Şikayet Et
    "İsrail menzilimizde 10 dakikada yok ederiz" diyerek bugüne dek küffara karşı tek ok atmamış olan ve Kudüs'ü İsrail'e taşere eden İran'ı artık ortadan kaldırma vakti geldi. Filistin düzelirse bütün Arap Dünyası'nın düzeleceğini unutmayın. Nihayetinde Bağdat’ı, Şam’ı, Sana’yı nüfusuna aldıran İran'ın bunu artık açık bir şekilde ifade etmesi, Tahran haricinde bütün İslam başkentlerinin cayır cayır yanması bizler için yeterince acı bir metafor değil mi? Ya da koca bir kazık? Allahım Mukaddes isimlerine kurban olduğum Allahım Müslümanları Recep Tayyip Erdoğansız, Halifesiz, Çobansız, Sahipsiz Bırakma Allahım !
    Cevapla
  • salih 9 yıl önce Şikayet Et
    filistinliler yalan mi soyluyor hasa kendilerine iranin silah gonderdigini soyluyorlar.bunu her seferinde dilegetiriyrlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar yeni gelişmeyi duyurdu: Gökte Akıncı, denize Albatros!
Galatasaray ve Fenerbahçe'nin şampiyonluk ihtimalleri! İşte tüm hesaplar...