DAEŞ birçok bölgeyi ele geçirdi

Suriye'nin Humus kentindeki Tedmur kenti yakınlarında DAEŞ birçok bölgeyi ele geçirdi.

DAEŞ birçok bölgeyi ele geçirdi
DAEŞ birçok bölgeyi ele geçirdi
GİRİŞ 15.05.2015 15:41 GÜNCELLEME 15.05.2015 15:41
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Suriye'nin iç kesimlerindeki Humus'un doğusunda yer alan Tedmur (Palmira) antik kenti çevresinde terör örgütü DAEŞ ile rejim güçleri arasında şiddetli çatışmaların yaşandığı ve DAEŞ'in kentte birçok bölgenin denetimini ele geçirdiği bildirildi.

AA muhabirinin Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi (LCC) yetkililerinden aldığı bilgiye göre, terör örgütü DAEŞ, antik kent Tedmur'un kuzeydoğusundaki silah depolarının olduğu Amiriye bölgesi, sanayi bölgesi ile yakınındaki subay lojmanları ve Sağne köyünü ele geçirdi.

Orduya ait savaş uçaklarının kentte DAEŞ'in kontrolüne geçen yerleri yoğun bir şekilde bombaladığını ifade eden yetkililer, terör örgütünün Humus-Şam yol üzerinde yer alan bir elektrik santralinin de kontrolünü sağladığını belirtti.

Tarihi antik kentin kuzey ve doğu kesimlerinde Esed güçleri ile terör örgütü üyeleri arasında şiddetli çatışmaların yaşandığını vurgulayan yetkililer, DAEŞ'in Sağne köyünde 6 sivili infaz ettiğini, bölgedeki T4 askeri havalanına grad füzeleriyle saldırdığını ve Amiriye bölgesinde, içerisinde hafif ve ağır silahların bulunduğu çok sayıda mühimmat deposunun denetimini sağladığını ifade etti.

Bu arada bölgedeki yerel medya aktivistleri, orduya ait savaş uçaklarının iki günden bu yana Tedmur anti kenti çevresinde yer alan terör örgütünün bulunduğu yerleri bombaladığını ve kentte bazı tarihi yapıların hasar gördüğünü ileri sürdü.

Orduya ait savaş uçakları ile helikopterlerin Humus'a bağlı Rasten ve Telbise ilçesine de "varil ve vakum bombasıyla" saldırdığını aktaran aktivistler, bölgede durumun her gün daha kötüye gittiğini ve kırsaldaki halkın temel insani malzemelere ulaşmakta sıkıntı çektiğini dile getirdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • h.hüseyin 8 yıl önce Şikayet Et
    Gercekten iman etmis olsalar Mürsiye sahip cikarlar filistine sahip cikarlar.Kurulma amaci belli,kuranda belli. Müslümanlara karsi dünyada kin ve nefreti artirmak.
    Cevapla
  • m numan 8 yıl önce Şikayet Et
    arkadaki camiyi ertesi gün uçururlar
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye gölge oyununda bir adım öne çıktı! İstihbarat aparatları panikledi
Kassam Tugaylarının keskin nişancısı İsrail askerini böyle avladı