Irak'ta geçen ay kaç kişi öldü?

Birleşmiş Milletler (BM), Irak'ta haziran ayında meydana gelen şiddet olaylarında bin 466 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Irak'ta geçen ay kaç kişi öldü?
Irak'ta geçen ay kaç kişi öldü?
GİRİŞ 01.07.2015 13:22 GÜNCELLEME 01.07.2015 13:22

BM Irak Temsilciliği'nin il sağlık müdürlükleri ve hastane verilerine dayanarak hazırladığı aylık raporunda, haziran ayındaki ölü sayısının bin 466, yaralı sayısının ise bin 687 olduğu ifade edildi.

Ölenlerin 665'inin, yaralıların ise bin 32'sinin sivil olduğu kaydedilen rapora göre, şiddet olaylarının en yüksek yaşandığı il olarak tespit edilen Bağdat'ta 324, Diyala'da 87 kişi öldü.

Raporda, DAEŞ'in kontrolündeki Musul'da 27 kişinin öldüğü, Kerkük'te ise şiddet olayları dolayısıyla ölen olmadığı, sadece 8 kişinin yaralandığı ifade edildi.

Terör örgütü DAEŞ'in 10 Haziran 2014'te Musul'u ve ardından diğer bazı bölgeleri ele geçirmesiyle başlayan çatışmalar ülkenin çeşitli kentlerinde devam ediyor. Irak ordusuyla Peşmerge güçleri, DAEŞ'in elindeki bölgeleri geri almak için operasyonlar düzenliyor. ABD'nin öncülüğündeki koalisyon güçleri de Irak ordusuna havadan destek veriyor. DAEŞ militanlarının, şehir merkezlerinde düzenlediği terör saldırılarında çok sayıda sivil hayatını kaybediyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Anlaşma sağlandı! Alex de Souza yeniden Türkiye'de
Bugünden tezi yok müdahale edilmezse, Ortadoğu’da büyük savaş an meselesi