PYD darbe yedi, Rusya anında yetişti

Rus savaş uçakları, Halep'e bağlı Azez kentinde Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) ait mevzileri bombaladı.

PYD darbe yedi, Rusya anında yetişti
PYD darbe yedi, Rusya anında yetişti
GİRİŞ 12.01.2016 22:58 GÜNCELLEME 12.01.2016 22:58
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Yerel kaynaklardan aldığı bilgiye göre, Afrin  bölgesinden Azez'e ilerlemek isteyen terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı PYD,  ilçeye yaklaşık 3,5 kilometre mesafedeki Malikiye köyüne ağır silahlarla  saldırdı.

Bölgenin denetimini elinde bulunduran ÖSO'ya bağlı Cephetül Şam ve  Sultan Tugayı güçleri ise PYD'ye karşılık verdi. Muhalif gruplar, şiddetli çatışmaların ardından PYD'yi püskürttü.

Bu gelişmenin ardından Rus savaş uçakları Malikiye köyü ve  çevresindeki ÖSO mevzilerine 10 ayrı hava saldırısı düzenledi.
 
Rus savaş uçaklarının Azez'e yönelik hava saldırısı devam ediyor.
 
Bu arada hava saldırıları sonrası meydana gelen patlama sesleri Suriye  sınırındaki Kilis'ten de duyuluyor.

YORUMLAR 11
  • taner 8 yıl önce Şikayet Et
    Şu ruslara yaptıkları bu katliamlar için ne avrupa nede abd sesini neden çıkarmıyor.bunlar öso yu desteklemiyorlarmıydı? bu nasıl bir iki yüzlülüktür.Batak olan rusya istediği gibi at koşturuyor bölgede.
    Cevapla
  • diyarbekirli 8 yıl önce Şikayet Et
    hani gelen gideni aratırmış derler ya bu gavur rusya abd yi aratır oldu bölgede arkadaş...müslğmanlar tek ses olmadıkları müddetçe gelen haçlı yanına da persi iranı alarak islamdan öclerini almaya devam edeceklerdir...ittihadi islami şart...
    Cevapla
  • Yavuz 8 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye bu bölge de ki gücünü göstermelidir Türkiye'ye umut bağlayanları yalnız bırakmayıp örnek bir şekilde bölgede ki askeri gücünü göstermelidir. Ne şiş yansın ne kebap mantığı yanlıştır. Olan Türkiye destekçilerinin yok olmasına sebep olmaktadır...
    Cevapla
  • yorgun adam 8 yıl önce Şikayet Et
    Bir uc kagitci ulke rusya deasin bir numarali ortaklarindan sattiklari benzin kan kokuyor eger suriye duzelirse rusya viran silahlari satamiyacak sahtekar putin kimi kandiriyor
    Cevapla
  • ismail 8 yıl önce Şikayet Et
    Afganistana ilk rusya girmisti sonra cikti sonra amerika girmisti sonra cikti ve afganista bir sey kalmamisti ceset yiginindan baska.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Protestocu gençleri hedef aldı! Skandal sözler: Filistinlilerin işgal ettiği topraklar…
Kamuda tasarruf paketinin detayları belli oldu