ABD Libya'da IŞİD'i vurdu

ABD jetlerinin Libya'da IŞİD'i vurduğu açıklandı.

ABD Libya'da IŞİD'i vurdu
ABD Libya'da IŞİD'i vurdu
GİRİŞ 19.02.2016 15:33 GÜNCELLEME 19.02.2016 15:46
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

ABD basını, ABD hava kuvvetlerinin Libya'da IŞİD'e yönelik hava saldırısında en az 40 kişinin öldüğünü duyurdu. AFP'nin haberine göre, askeri eğitim kampına yönelik hava saldırısında IŞİD'in liderlerinden birinin saldırıda öldürüldüğü düşünülüyor. 

Russia Today'in haberine göre, saldırının hedefinde, geçen yıl Tunus'ta 22 kişinin öldürüldüğü Bardo Müzesi saldırısı ve Susa kentinde 38 kişinin öldürüldüğü sahil katliamıyla bağlantılı olan Noureddine Chouchane bulunuyor. Yetkililer, Chouchane'nin öldürülüp öldürülmediğini araştırıyor. 

Libya'nın Sabratha kentinin belediye başkanı Reuters'a yaptığı açıklamada, Trablus'un batısında, Tunus sınırı yakınındaki kentte bir binanın bombalandığını söyledi. Belediye başkanı, 41 kişinin öldüğünü söylerken, ölenlerin çoğunun Tunuslu olduğunu ifade etti. 
BBC'ye göre saldırıda İngiliz hava üsleri kullanıldı. 

Son dönemde IŞİD'in Suriye ve Irak'tan kaçan üst düzey isimlerinin Libya'ya yerleştikleri haberleri geliyordu. ABD ordusunun Libya'da IŞİD'in eylemlerini takip ettiği belirtiliyor. 

ABD Savunma Bakanı Ashton Carter, geçen hafta BBC'nin sorularını yanıtlarken, ülkesinin Libya'daki militanları hedef almaya devam edeceğini belirterek, "Bazı şeyleri kendi başımıza yapma seçeneğimiz her zaman açıktır" demişti.

YORUMLAR 13
  • sinem 8 yıl önce Şikayet Et
    yalacılar akıllarına gelince işit diyolar uçaktaki resimlerde gördük amerikan askerleri işidi nasıl koruduklarını yol gösterdikleri iki yüzlü katiller
    Cevapla
  • şubatlı 8 yıl önce Şikayet Et
    sizler varya abd ab rusya ne dünyada ne ahirette yatacak yeriniz var siz bu kadar zulumla bu kadar katliamla bu kadar hile ve desiseile nasıl yatagınızda rahat uyuyorsunuz eyer uyuya biliyorsanız DEMEKKİ İNSAN DEYİLSİNİZ ..
    Cevapla
  • korwer 8 yıl önce Şikayet Et
    libya icinde bahane bulundu hadi bakalim
    Cevapla
  • Mert 8 yıl önce Şikayet Et
    Allah bereketini arttırsın canavarları yok edin. Zalimler için yaşasın cehennem!!!
    Cevapla
  • bakkal 8 yıl önce Şikayet Et
    suriyeden ekmek çıkmadı heralde
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ernest Muci, Beşiktaş'ı kupada finale taşıdı
Tekirdağ'da skandal görüntü! Belediye aracıyla dereye atık