PKK'lı teröristler bu defa da sivilleri kaçırdı!

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin Duhok iline bağlı Zaho ilçesinde terör örgütü PKK'nın 2 sivili kaçırdığı bildirildi.

PKK'lı teröristler bu defa da sivilleri kaçırdı!
PKK'lı teröristler bu defa da sivilleri kaçırdı!
GİRİŞ 03.05.2016 17:20 GÜNCELLEME 03.05.2016 17:21
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Duhok Valiliğine bağlı Zaho ilçesinde PKK'nın elinde tuttuğu  bölgelerden sorumlu Komisyon Başkanı Heşyar Ferik, AA muhabirine yaptığı  açıklamada, "PKK, iki gün önce, Zaho ilçesine bağlı Batufa kasabasındaki 4 sivili  asılsız iddialar üzerine kaçırdı. Örgüt tarafından kaçırılanlardan biri kasabada  öğretmen ve iki çocuk babası" olduğunu belirtti.
 
Ferik, kaçırılan 4 vatandaştan ikisinin kendi imkanlarıyla kaçarak  kurtulduğunu belirterek şunları kaydetti:
 
"PKK'nın elinde kalan diğer iki vatandaşın akıbeti bilinmiyor. Söz  konusu kişilerin kurtarılması veya akıbetleri hakkında bilgi sahibi olmak için  komisyonumuz ve kaçırılanların yakınları tarafından yapılan tüm girişimler  başarısız oldu. Militanların askeri kampları her gün farklı bir yere taşınıyor ve  nerede olduklarını şuanda bilmiyoruz."
 
Örgütün elinden kaçmayı başaran iki kişinden birinin komisyona verdiği  bilgileri aktaran Ferik, "Köyden 4 arkadaş, badem toplamak için bölgedeki  bahçelere doğru yola çıkmış. Daha sonra bölgedeki PKK'lılar, söz konusu kişileri  istihbarat bilgisi topladıkları gerekçesiyle alı koymuş. Sorguya çekilenlere  neden buraya geldikleri yönünde sürekli soru sorulmuş. Vatandaşlar ise sadece  badem toplamak için bölgeye geldiklerini belirtmişler." dedi.
 
PKK halka zulüm ediyor
 
Bölgedeki PKK'lıların halka zulüm ettiğini belirten Ferik, "PKK,  köyler arasında kurduğu kontrol noktalarında sivillere çok kötü davranıyor.  Sürekli sivilleri sorguya çekip, baskı uyguluyor. Bu yapılanların hepsi halka bir  saldırı niteliği taşıyor." şeklinde konuştu.
 

YORUMLAR 2
  • Asil 7 yıl önce Şikayet Et
    Hdpkk lılar da farklı degil
    Cevapla
  • Ottoman 7 yıl önce Şikayet Et
    Pkk iyice kontrolü kaybetmeye başladı.. Köylülerden haraç ta topluyor, hem barzani yönetimine hemde bunlara vergi ödüyoruz diyor halk.. Güneydoğu dada belediyeler vasıtasıyla yapmaya çalışıyordu..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hakan Fidan ilk kez detaylı anlattı! 7 Şubat MİT krizi neden yaşandı?
TUSAŞ Genel Müdürü Kotil: KAAN 2028'de yerli motorla uçmazsa başımız belaya girer