Ban Ki-Mun'a mektup: Açlıktan ölüyoruz

Suriyeli muhalifler, Halep'te açlıktan ölen halk için harekete geçmesi adına BM Genel Sekreteri Ban Ki Mun'a mektup gönderdi.

Ban Ki-Mun'a mektup: Açlıktan ölüyoruz
Ban Ki-Mun'a mektup: Açlıktan ölüyoruz
GİRİŞ 27.07.2016 11:35 GÜNCELLEME 27.07.2016 11:35
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Suriyeli muhaliflerin oluşturduğu Müzakere Yüksek Komitesi'nin (MYK) Başkanı Riyad Hicab, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-mun'a gönderdiği mektupta, Halep'te halkın açlıktan ölümle burun buruna yaşadığına işaret ederek, BM'ye harekete geçme çağrısında bulundu.

Hicab, Halep'teki insani duruma ilişkin yaptığı açıklamada, Esed güçlerinin, kuşattığı şehirde son hastaneleri ve tıbbı tesisleri de imha ettiğini hatırlattı.

Mektubunda, "İki haftadır Esed rejimi, Rusya ve İran acımasızca Halep'e saldırıyor ve sivil halkı göç etmeye zorluyor. Esed ve Rusya'nın 24 Temmuz'daki barbar saldırısı şehirde geride kalan tüm hastaneleri yok etti." ifadesini kullanan Hicab, rejimin ve Rusya'nın önce bombardımanlarla, sonra açlık, susuzluğun yanı sıra ilaç ve sağlık imkanlarının yokluğu ile Halep halkını ortadan kaldırmaya çalıştığını kaydetti.

BM'nin beş yıldır acı çeken, ölüm ve yıkımla yüz yüze bırakılan halkın sesini duymadığını belirten Hicab, mektupta, "Uluslararası toplumu Suriyeli sivillerin korunması konusundaki sorumluluğuna saygıya çağırıyoruz. Yeryüzünde kahraman Suriye halkından daha çok bu korumaya ihtiyacı olan bir halk yok." ifadesine yer verdi.

Hicab, MYK olarak BM'den taleplerini "sivil ayrımı gözetmeksizin yapılan hava saldırılarına son verilerek sivillerin korunması, Halep dahil rejimin kuşatmasının kırılması ve Suriye halkına insani yardım ulaştırılması ile işlenen savaş suçlarının cezasız bırakılmaması" olarak sıraladı.

YORUMLAR 6
  • 1rfan 7 yıl önce Şikayet Et
    Mektuba gerek var mı, her şeyi bilen ama bilmezden gelen bir sekreter için !
    Cevapla
  • çorumlu sinan 7 yıl önce Şikayet Et
    2 hafta önce yani suriyedeki acligin bas gosterdigi gunlerde Türkiye'ye darbeye kalkistilar ulkemizin dunya uzerindeki mazlumlarin yaninda olmalasini mazlumlarin yaralarinin sarilmasini engellemek icin maalesef ki basarmislar cagridan onu anlayabiliyoruz ulkemizi sen kendi derdinle ugras der gibi kardeslerimizden uzaklastirdilar içimizdeki cahil hainler uyanin artık Türkiye sadece Türkler Kürtler lazlar siyahlar beyazlar için değil tüm dünya daki mazlumlar için önemli... Bugün hala darbeyi savunanlar var yazıklar olsun...
    Cevapla
  • drt 7 yıl önce Şikayet Et
    umrundaydı sanki....
    Cevapla
  • Mahmut_44 7 yıl önce Şikayet Et
    Umurundaydı sanki bir an önce ölün sizden kurtulalım demiştir.
    Cevapla
  • Musa 7 yıl önce Şikayet Et
    2 haftadır kendi derdimize düştük , garipler ne yiyer ne içer? Allahın yardım et müslümanlara.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Azerbaycan'dan son dakika Fransa duyurusu: Olacaklardan bizi sorumlu tutmasın!
Türk SİHA’ların ‘yerli’ gözü: Milyar dolarlık mesele