Terör örgütü kudurdu! İskenderun'u Hatay'ı verin

Türkiye'ye karşı kurulan terör örgütü alçak açıklamalarda bulundu.

Terör örgütü kudurdu! İskenderun'u Hatay'ı verin
Terör örgütü kudurdu! İskenderun'u Hatay'ı verin
GİRİŞ 09.09.2016 17:06 GÜNCELLEME 09.09.2016 17:07
Bu Habere 429 Yorum Yapılmış

Türkiye'ye karşı kurulan örgütten küstah açıklamalar: "Türkiye Cerablus’tan çıksa ve Hatayile İskenderun’u bize verse, Türkiye ile aramızda herhangi bir sorun olmaz. Sorun çözülür"

TERÖR ÖRGÜTÜNÜ YOK ETMEK İÇİN BİR SEBEP DAHA

Suriye'de terör örgütü PKK'nın uzantısı YPG öncülüğündeki SDG kontrolünde olan Tel Rıfat kasabasında Türkiye'ye karşı 'Suriye Ulusal Direnişi' adıyla bir grup kurulduğu duyurulmuştu. Açıklamayı yine bir SDG üyesi yapmış, "Türk işgaline karşı mücadele edeceğiz" demişti.

Sputnik'in haberine göre, o örgüt yeni bir açıklama yaptı. Örgütün Genel Sekreteri sıfatıyla açıklama yapan Reza Hido, Sputnik'in haberine göre bu kez, Halep bölgesinde kurulduklarını, PYD ve PKK ile bağlantılarının olmadığını savundu.

HATAY VE İSKENDRUN'U ÖZGÜRLEŞTİRECEKLERMİŞ

Türkiye’nin Hatay ili ile ona bağlı İskenderun ilçesinin Suriye toprağı olduğunu öne süren Hido, şöyle devam etti:

“Türkiye Cerablus’a girerek Suriye toprağını işgal etti. Bunu kabul etmiyoruz. Biz Cerablus ve İskenderun’u özgürleştireceğiz. Hatay ve İskenderun Suriye toprağıdır. Türkiye İskenderun ve Hatay’dan çekilmeli. Buralar tekrar Suriye’nin olmalıdır. Bu sorun çözülmelidir. Biz razı değiliz oraların Türkiye’nin elinde olmasına. İskenderun ve Hatay’ın Suriye topraklarına dahil olması için büyük bir mücadele vereceğiz. Türkiye Cerablus’tan çıksa ve Hatay ile İskenderun’u bize verse, Türkiye ile aramızda herhangi bir sorun olmaz. Sorun çözülür. Türkiye bize yakındır, komşumuzdur."

HATAY VE İSKENDERUN İÇİN GÖRÜŞMEYE HAZIRLARMIŞ!

Hido, Hatay ve İskenderun'la ilgili şöyle dedi: “Terör örgütleri Suriye’den çıkarılmalıdır.IŞİD, Nusra ve Fetih Ordusu Suriye’den çıkartılmazsa Suriye demokratikleşemez. Biz terör örgütlerine karşı mücadele edeceğiz. Rusya ve ABD ile de görüşmeye hazırız. İskenderun ve Hatay’ın Suriye topraklarının sayılması için görüşmelerde ülkelerle diyaloğa hazırız.”

 

YORUMLAR 429
  • nick 7 yıl önce Şikayet Et
    istanbul veya izmiri versek hahaha
    Cevapla
  • Fikret 7 yıl önce Şikayet Et
    Yanlız bizden değil herkesten toprak istiyorsunuz.Suriye toprağı ise Hatay, siz Suriyeden toprak istemiyormusunuz?. Komedi.Arsızlık.Deyusluk
    Cevapla
  • temiz bey 7 yıl önce Şikayet Et
    hatay ve iskenderunun suriye tarafındaki pyd bölgesine ordumuzun girmesi ve hepsini suriyenin güneyine sürmenin zamanı gelmiştir artık !
    Cevapla
  • Kenan 7 yıl önce Şikayet Et
    Bunlara HOOOOŞŞŞT bile demek iltıfat gelir
    Cevapla
  • KONUK 7 yıl önce Şikayet Et
    Bütün osmanlı topraklarını geri verin sonra konuşun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan öğretmene şiddet açıklaması
Rusya’da akıllara zarar kaza, facia böyle geldi! Yolcu otobüsü nehre uçtu: Ölüler var...