İran, onlarca general ve askerini kaybetti

İsrail kaynaklı Meir Amit İstihbaratı ve Terörizm Bilgi Merkezinin hazırladığı raporda İran, Irak ve Suriye’deki savaşlarda 10’dan fazla generalini ve binlerce askerini kaybetti.

İran, onlarca general ve askerini kaybetti
İran, onlarca general ve askerini kaybetti
GİRİŞ 21.03.2017 12:08 GÜNCELLEME 21.03.2017 12:08
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Bölgede devam eden savaşlarda İran Devrim Muhafizları’na bağlı 10 general ile 2603 İran askerinin öldüğü belirtildi. İsrail’in Jerusalem Post gazetesinde yer alan habere göre  söz konusu verilerin kaynağı İsrail kaynaklı Meir Amit İstihbaratı ve Terörizm Bilgi Merkezi.

10'DAN FAZLA GENERAL VE BİNLERCE ASKER ÖLDÜ

İstihbarat merkezi Beşar Esed rejiminin yanında yer alan ve uzun bir süredir asker desteği sağlayan İran hakkında bir rapor hazırladı. Raporda 6 yıl içerisinde 10'dan fazla generalin öldürüldüğünü İran’ın binlerce asker kaybı verdiği belirtildi. Rapora göre ölen 2603 askerden 511'i İran vatandaşı, 1045'i Hizbullah milisi ve 1047'si  Afganistan ve Pakistan'dan Suriye'ye gönderilen Şii milisler.

AFGAN VE PAKİSTANLI MİLİSLERDE İRAN ADINA SAVAŞIYOR

İran Devrim Muhafızları Komutanlığı bünyesinde Afgan milislerden oluşan Fatimiyyun Tümeni ile Pakistanlı milislerden oluşan Zeynebiyyun Tümeni Suriye'de İran adına savaşıyor.

ÖLÜ SAYISINDA İRAN YÖNETİMİ RAHATSIZ

Dünya medyasında çıkan haberlerde, Suriye'de ölen İranlı askerlerin sayısının çok olmasının İran yönetiminde huzursuzluğa neden olduğu ve Tahran’ın başta İranlı üst düzey komutanlar olmak üzere diğer askeri kayıplar hakkında açıklama yapmadığı akratılmıştı.

YORUMLAR 17
  • kartallı 7 yıl önce Şikayet Et
    iyi iyi devam
    Cevapla
  • ülkemi seviyorum 7 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH büyük o masum suriyeli cocuklarin ahi onlri evinden yurdundan ailesinden ayiran zalim esed ve ona destek veren kafirler ordusunu ve iranin ALLAHIN laneti üzerlerine olsun INSALLAH aminn
    Cevapla
  • Ramin 7 yıl önce Şikayet Et
    Onlarin hepsi Afghanistan ve Pakistan'li...iranda segenmacilar:)
    Cevapla
  • ben 7 yıl önce Şikayet Et
    Bugün İran bölgedeki en güvenli ülkedir işte.
    Cevapla
  • KSK 7 yıl önce Şikayet Et
    kenardann evlat..dikkat et kafana kiremit düşmesin..
    Cevapla
  • memet 7 yıl önce Şikayet Et
    neden bu kadar seviniyorsunuz anlamıyorum. bunlar işid ile savaştımı savaşmadımı? şu an türkiye suriyede kim ile savaşıyor? işid ile sözde demi? iran askeride işid ile savaşıyor. neden peki bu sayının artması için dua eden yorumlar var ki? işidi dize getirmek bazılarının zorunamı gitti?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Adana Demirspor - Galatasaray! CANLI
Şırnaklı damatla Ukraynalı gelinin düğününde servet takıldı