Eğitimleri mükemmel seviyede!

Suriye’de ABD askerlerince eğitime alınan PYD/YPG/PKK unsurlarına karşı Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) kuvvetleri de Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) askeri eğitime tabi tutuluyor.

GİRİŞ 20.05.2017 06:41 GÜNCELLEME 20.05.2017 10:20
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Askeri kaynaklardan alınan bilgilere göre; TSK, Fırat Kalkanı Harekatı’nın ilk safhasını tamamladıktan sonra 29 Mart 2017’den itibaren ÖSO gruplarını yoğun bir program kapsamında askeri eğitime yönlendirdi. Türk sınırına yakın bölgelerde yeni eğitim kampları kuran ÖSO grupları, TSK’nın denetiminde hem kıdemli mensuplarına hem de son dönemde katılan çok sayıdaki yeni mensuplarına eğitim veriyor. Kamplarda çeşitli silahların kullanımı öğretiliyor, ayrıca yoğun fiziksel eğitim de veriliyor. Eğitimlerin çoğu bölgedeki arazi şartları göz önüne alınarak bire bir operasyon icra edilen arazilere benzer bölgelerde icra ediliyor.



ÖSO mensupları daha önce de eğitim kaplarına alınmıştı, ancak yeni kurulan kamplarda TSK Özel Kuvvetlerine mensup personel tarafından kendilerine daha örgütlü bir eğitim veriliyor. TSK’nın Suriye’deki harekatını bitirmesi üzerine, ÖSO yetkilileri kalabalık savaşçı gruplarının eğitimine artık daha fazla zaman ayırabiliyor. Ayrıca ÖSO mensuplarında önceki çatışmalarda görülen zafiyet ve eksikliklerin giderilmesi yönünde de verilen eğitimler sonucunda önemli gelişmeler kaydediliyor. Bölgedeki askeri yetkililer, artık sahada eski ÖSO'nun olmadığı, eğitime alınan bu ÖSO mensuplarının ilerde yapılacak muhtemel operasyonlarda farkını göstereceğini söyledi.

Askeri yetkililer tarafından ÖSO’nun aldığı eğitim hakkında, eğitim kamplarında birebir muharebeyi, havan, roketatar, orta ve hafif makinalı silahlar gibi her türlü silahı kullanmayı öğrenen ÖSO mensuplarının bir yıl öncesine göre eğitim seviyelerinde büyük bir ilerleme kaydetmeleri ilerde alacakları görevlerde mutlak başarıyı getireceği değerlendirilmesi yapıldı.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 6
  • ali 6 yıl önce Şikayet Et
    suriyede pkk topraklarını çaldı bu insanların ülkemizde ve diğer ülkelerdeki evleri çalınalardan en az 100bin kişilik bir ordu çıkarıp pkk yı silip süpürmeliyiz araya Talabani ve barzaniyi de katarak
    Cevapla
  • dobracı-izmir 6 yıl önce Şikayet Et
    ortadoğuda-suriyede-ırakta kim kimin adamı kim kime hizmet ediyor belli değil abd ve avrupa ülkeleri daeşi bahane edip daeşle mücade ediyoruz yalanına sarılıyor. suriyeye bomba yağdırıyor ne işin var daeşle savaşıyorus diyorlar
    Cevapla
  • dobracı-izmir 6 yıl önce Şikayet Et
    liderler görüşmelerde daeş-işid-elnusra-öso-pyd yardım ve eğitim verilmeyecek der toplantı bitince herkes telefona sarılır eğitimi ve yardımı hızlandırın basına farklı arka plan farklıdır abd terör örgütüne mesafe koyarız der arka planda yardım elini parasını koyar 1953 ten beri pkk ya yardım eder pyd ye açıktan yardım eder
    Cevapla
  • Bumin 6 yıl önce Şikayet Et
    dikkat edin bunlar yarin oburgun bize karsi kullanmasinlar o egitimi silahlari , tecrubeyle sabit bu tur isler
    Cevapla
  • Asabi 6 yıl önce Şikayet Et
    Yeter artık ya şu zihniyetinizden bıktık. Sesini kesip fikrini kendine sakla yada önemli gerçek işe yarar bir fikir üret bizde keyifle okuyalım. Tecrübeni anlat mesela. İftira ve zanlarla insanları müslümanları yaftalama!! Savaştan kaçsa kaçtı kaçmasa savaşsa sırtımızdan vuracaklar demeye başlıyorsunuz yeter artık ülkemi çekilmez kılmayın karanlık zihniyetlerinizle. Yorulduk artık boş beleş konuşuklardan bu konuda yeterince gazeteci geçinen var zaten.
    Cevapla
  • Mehmet KASTAMONU 6 yıl önce Şikayet Et
    SEN MÜSTERİH OL GARDAŞIM o zamandan biz gerekeni yaparız EVEL ALLAH
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Nedim Şener kulis bilgisini verdi! Yargıtay DEM Parti için harekete geçti
TOKİ, 33 ilde arsa satışı yapacak