O gece veliaht prensi İsrail korudu!

Suudi Arabistan Kralı Selman geçtiğimiz hafta ülkesinde bir geleneğe son verdi.

O gece veliaht prensi İsrail korudu!
O gece veliaht prensi İsrail korudu!
GİRİŞ 28.06.2017 12:10 GÜNCELLEME 28.06.2017 12:11
Bu Habere 92 Yorum Yapılmış

Kral Selman, Veliaht Prens Muhammed bin Nayif'in yerine 31 yaşındaki oğlu Muhammed bin Selman'ı getirdi. Devrim niteliğindeki kararname ile Prens Muhammed bin Nayif başbakan ve içişleri bakanlığı görevinden de alındı.

Yenişafak yazarı Nedret Ersanel, devir teslim töreninde İsrail'e ait savaş uçaklarının Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ı korumak için Suudi Arabistan semalarında olduğunu yazdı.

İşte o yazıdan satırbaşları:

KATAR’DA DIŞ, RİYAD’DA İÇ DARBE!..

S. Arabistan liderliğindeki bir seri ülkenin Katar’ı kuşattığı gün ve gecede, Doha’nın kaygıları ve buna ne önlemler aldığı zamanla anlaşılabilir ama hiç fark/merak edilmeyen, Suud tahtının müstakbel veliahtı değişirken Riyad’ın kaygıları ve buna ne önlemler aldığıdır...

Şöyle önlemler alınmış olabilir mi; “Suudi Kral Salman bin Abdulaziz geçtiğimiz Çarşamba günü Veliaht Prens Muhammed bin Nayif’in yerine kendi oğlu Muhammed bin Salman’ı getirdi. Bu kararın açıklanmasından sonra, İsrail Hava Kuvvetleri, içlerinde F-16, F-15CD ve F-16CD savaş uçakları, iki Gulfstream tipi uçak, iki tanker uçağı ve elektronik savaş için tasarlanmış iki özel C130 uçağını S. Arabistan’a gönderdi!” (‘18 Israeli Fighter Jets Landed in Saudi Arabia to Prevent Coup’, 22/06, Global Search.)

Doğruysa, İsrail bunu neye dayanarak yaptı?

Katar’daki Türk üssünden rahatsız olan Riyad herhalde İsrail’i ülkesine davet etmiş olamaz?

Olabilir mi?

"VELİAHT PRENS DAVET ETTİ"

İşin doğrusu aynı kaynak, bu daveti Veliaht Prens bin Salman’ın bizzat yaptığını söylüyor...

Neden?

Kuzeni Prens bin Nayef’in muhtemel girişimlerinin önünü kesmek için...

Ezcümle, Riyad’ı kimin Doha’yı kimin koruduğu (The Times: ‘Türkiye’nin Katar’a siyasi ve ekonomik desteği kadar, caydırıcılığı da rol oynuyor’, 25/06.) düşünüldüğünde, Ortadoğu’nun yeni kara delikleri büyüyor mu, yoksa küçülüyor mu dersiniz?..

YORUMLAR 92
  • Hıdır BUDUR 5 yıl önce Şikayet Et
    KUR'AN MAİDE SURESİ 51nci Ayet : " Ey iman edenler! Yahudileri ve Hıristiyanları gönül dostları edinmeyin. Onlar birbirlerinin gönül dostlarıdır. Sizden kim onları gönül dostu edinirse o, onlardandır. Allah, zalimler toplumunu doğruya ve güzele kılavuzlamaz." !! BAKARA 120 : Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hristiyanlar da asla senden razı olmayacaklardır. De ki: Doğru yol, ancak Allah'ın yoludur. SANA GELEN İLİMDEN SONRA ONLARIN ARZULARINA UYACAK OLURSAN, andolsun ki, Allah'tan sana ne bir dost ne de bir yardımcı vardır ...
    Cevapla
  • Vatan 1, Millet 1 6 yıl önce Şikayet Et
    Suud hainliği tarihi bir gelenektir her zaman
    Cevapla
  • seki 6 yıl önce Şikayet Et
    onlar imandan çok küfre yakındırlar, müslümandan çok kafire meyillidirler ,çok sürmez kan ve kaos bunları da saracak
    Cevapla
  • Merhaba 6 yıl önce Şikayet Et
    İsrail . Mavi Marmara Gemisi üzerinden Özür diledi. Ama intikam olsun diye Ortadoğu'yu Türkiye aleyhine kışkırtıcı ne varsa yapıyor. İşimiz zor.
    Cevapla
  • Vaybe 6 yıl önce Şikayet Et
    Muslumanligi ne hale getirdiler.dun filistinli muslumanlara zulüm yapan bugün suudlar korumaya alıyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi!
Kamikaze İHA DELİ ihracat hedefine ilerliyor