Tüm tepkilere rağmen! Durmuyorlar, 3 dilde basıldı

25 Eylül'de bağımsızlık referandumuna hazırlanan IKBY'de 3 dilde oy pusulası basıldı.

Tüm tepkilere rağmen! Durmuyorlar, 3 dilde basıldı
Tüm tepkilere rağmen! Durmuyorlar, 3 dilde basıldı
GİRİŞ 14.08.2017 15:00 GÜNCELLEME 14.08.2017 15:00
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin tepki gösterdiği Irak'taki bölgesel Kürt yönetiminin 25 Eylül'de yapacağını duyurduğu bağımsızlık referandumu için oy pusulası hazırlanarak basıldı. Kürtçe, Arapça ve Türkmenler için Türkçe dilinin kullanıldığı oy pusulasında, Kerkük'ün de içinde bulunduğu ve tartışmalı bölge olarak adlandırılan bölgelerinde referandumu kapsadığı belirtildi.

Erbil merkezli uydudan yayın yapan Rudaw TV'nin haberine göre, Irak Bölgesel Kürt yönetiminin 25 Eylül'de yapacağını duyurduğu bağımsızlık referandumu için Yüksek Seçim Kurulu tarafından seçim pusulası hazırlandı. Arapça, Kürtçe ve Türkmenler için Türkçe dillerinin kulanıldığı oy pusulasında, "Kürdistan bölgesel Yönetimi ve tartışmalı bölgeleri de içerisine alan bir bağımsız Kürdistan devletinin kurulmasını istiyor musunuz?" deniliyor. Pusulanın altında merkezi Irak hükümütenin bayrağının bulunduğu bölgeye, "Hayır", Irak Bölgesel Kürt yönetimi bayrağının bulunduğu bölgeye de "Evet" işareti konuldu. 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 2
  • ahmet alp 6 yıl önce Şikayet Et
    kursunlar devletlerini ne olacak ki
    Cevapla
  • kaçacak 6 yıl önce Şikayet Et
    tüm zorda kalanların yaptığı gibi sonunda sığınacakları yer Türkiye olacak bizde kapımızı açıcaz tarihte hep böyle olmuştur. Kızsam mı insancıl baksam mı bilemedim
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Brezilya'da felaket! Acı bilanço paylaşıldı! Türkiye'den açıklama geldi
Kamuda tasarruf paketinin detayları belli oldu