İran, deniz tatbikatı yapacak

İran ordusunun, büyük bir alanda deniz tatbikatı yapacağı bildirildi.

İran, deniz tatbikatı yapacak
İran, deniz tatbikatı yapacak
GİRİŞ 22.12.2011 12:02 GÜNCELLEME 22.12.2011 12:02
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

İran'ın resmi haber ajansı IRNA'ya göre, Deniz Kuvvetleri Komutanı Tuğamiral Habibullah Seyyari, bugünkü basın toplantısında cumartesi günü başlayacak ve 10 gün sürecek deniz tatbikatına ilişkin bilgi verdi.

Tuğamiral Seyyari, ''Velayet 90'' adlı tatbikatın, ülkenin güneyindeki karasularında ve Hint Okyanusunun kuzeyini kapsayan 2 bin kilometrelik bir alanda yapılacağını söyledi.

Bu tatbikatın, kapsayacağı alan ve kullanılacak teçhizat bakımından öncekilerden farklı olduğunu belirten Seyyari, tatbikatta günümüz tehditlerine karşı koyma taktikleri ile askeri manevraların icra edileceğini ifade etti.

Tuğamiral Seyyari, uluslararası karasularda temsil gücünün artırılması, terörizm ve korsanlığa karşı koyma, çeşitli tehditlere karşı deniz güvenliğinin sağlanmasının tatbikatın hedefleri arasında olduğunu bildirdi.

AA

YORUMLAR 2
  • Rıza HAMDİ 12 yıl önce Şikayet Et
    İranın %30 nüfusu sunni. Araştırmadan,bilmeden müsülmanlar arasında ayrılığa yardımcı olmayın, İran nüfüsunun %30(üçte biri)sunni, gidin araştırın hangi sunni iranda kötü muamele görmüş. irakta ölenlerin çoğunluğu şialar, geçen ayın haberlerini okumanız yeterli.
    Cevapla
  • Abdullah Musaoğlu 12 yıl önce Şikayet Et
    İran Takkiyyeciliğin Babası. İran malesef İslama haçlılardan daha fazla zarar vermektedir. Onlar sunnileri müslüman olarak görmemektedir. Irak şiası İranın ve ABDnin desteği ile 500 bin sunni müslümanı şehit etmiştir. Şialar sunni dünyada rahat yaşarlarken, İranda ve şia ırakta sunni olmak yada Iranda suçların en büyüğü hiç bir gayri müslüm şiaların sunniler eyaptığı katliam kadar katliam yapmamıştır. Şah ismail 8 milyon sunni öldürmüştü. Mehdinin ordusu ismini alan ve bu mübarek ismi lekedar eden zındeka ondan geri kalmamaktadır. Irakta sunniler iranda sunniler en alçakça öldürülmektedir.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Güneş'te olağanüstü patlama! Dünyada 19 yıl sonra bir ilk! Tüm geceyi aydınlattı
Kassam Tugaylarının keskin nişancısı İsrail askerini böyle avladı