Suriyeli muhalifler o mutabakatı kabul etmedi

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed ve muhaliflerin uzlaşısına dayalı bir geçiş hükümetinin oluşturulmasını öngören Cenevre Mutabakatı'nı kabul etmediğini bildirdi.

Suriyeli muhalifler o mutabakatı kabul etmedi
Suriyeli muhalifler o mutabakatı kabul etmedi
GİRİŞ 06.11.2012 11:29 GÜNCELLEME 06.11.2012 11:29

ÖSO Siyasi Danışmanı Bessam Dade, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''Suriye'de Esed sonrası yeni hükümetin uluslararası bir kararla teşkil edilmesi, mezhepçi ayrım doğrultusunda isimlerin dayatılması ve Suriye'nin mezhep esasına göre bölünmesi anlamına gelir. Kabul görecek tek çözüm, geçiş hükümeti üyelerinin Suriye Ulusal Konseyi (SUK) tarafından belirlenmesidir'' diye konuştu.

Suriye Devrim Konseyi (SDK) Başkanı Heysem Malih ise hükümeti halkın belirleyeceğini vurgulayarak, ''Geçiş hükümeti, Suriye krizi için çözüm yoludur. Ancak muhaliflerin birleşmeleri gerek'' dedi.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi daimi üyesi beş ülke, Arap Birliği'nden üç ülke ve Türkiye'nin dışişleri bakanları, İsviçre'nin Cenevre kentinde Haziran sonunda bir araya gelerek, Suriye'de geçiş yönetiminin oluşturulmasına ilişkin ortak kararlar almıştı. Buna göre geçiş yönetimi, rejimin ve muhaliflerin ortak rızalarına dayalı biçimde oluşturulacaktı. Ancak geçiş yönetiminde Esed'in görevine devam edip etmeyeceği konusu anlaşmazlığa neden olmuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Azerbaycan'dan son dakika Fransa duyurusu: Olacaklardan bizi sorumlu tutmasın!
Kassam Tugaylarının keskin nişancısı İsrail askerini böyle avladı