Cumhurbaşkanlığı seçimi sonrası ilk anket

Cumhurbaşkanlığı seçimi sonrası yapılan ilk anketten AK Parti yine rakiplerini yine katlıyor.

Cumhurbaşkanlığı seçimi sonrası ilk anket
Cumhurbaşkanlığı seçimi sonrası ilk anket
GİRİŞ 19.08.2014 09:57 GÜNCELLEME 19.08.2014 09:58
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

10 Ağustos'ta yapılan Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarını en yakın tahmin eden Andy-Ar araştırma şirketi, bu kez 'Bu pazar seçim olsa oyunuzu kime verirsiniz' diye sordu.

Anket sonuçlarına göre AK Parti yine açık ara CHP ve MHP'nin önünde yer aldı ve tek başına iktidar olacak çoğunluğa ulaşıyor.

31 ilde 2 bine yakın vatandaşla yapılan anket sonuçları şöyle;

AK Parti: Yüzde 45,6
CHP: Yüzde 24,3
MHP: 16,8
HDP-BDP: Yüzde 9,0
Diğerleri: Yüzde 4,3


HABER 7

YORUMLAR 5
  • celal okur 9 yıl önce Şikayet Et
    Halil İbrahim,. bir defa Tayyip akp den kopmuş değil,cumhurbaşkanı da olsa partinin kurucusu,lideri,ağabeyi.hani onursal başkan veya lider derler ya işte öyle birşey.akp zaten başlı başına bir kitle partisi.genel başkanının başka birisi olması bu gerçeği değiştirmez.sonra Fethullah Gülen Akp de imiş te oradan kopmuş gibi anlaşılıyor yorumdan. O KİŞİ hiç bir zaman mütedeyyin müslümanların partilerini ve cemaatlerini desteklemedi zaten! zamanında Eceviti bile destekledi,cebrail parti kursa desteklemem diyen o kişi!
    Cevapla
  • muhammed baki 9 yıl önce Şikayet Et
    yorum. algı yönetimi siyasetin bir parçasıdır. biz yıllarca uyutulmuş ve algıları alınmış bir millet olarak uyandığımız için cumhur başkanını layıkıyla seçti ve seçmeyede devam edecek.
    Cevapla
  • yorum 9 yıl önce Şikayet Et
    Algı Yönetimi Başlamış. Cumhur Başkanını seçiyor diyoerek Başkanlık Sistemini insanlara empoze edenler, bugün Yine aynı oyun ile Tayyip erdoğansız AKP de yine %45 bir şey değişmedi Tayyipsizde oluyoru empoze etmeye başlamışlar. Ey millet oyan.
    Cevapla
  • Halil İbrahim 9 yıl önce Şikayet Et
    Bir etkisi yokmuş. Demekki Tayyip Erdoğan çok büyük bir faktör değilmiş. Nasılki Fethullah Gülen koptuğunda % 50 den 45 e düştüyse, aynı etki Tayyip Erdoğan kopuncada olmuş. Buda demek oluyorki ikiside aynı etkide partide.
    Cevapla
  • Temiz Bey 9 yıl önce Şikayet Et
    haydin ayran içmeye! bilhassa CHPnin kemikleşmiş seçmeni olmasa, baraj altı olur !. CHP ne kadar kötü olsada, bu seçmenin içide milletimize kötüdür ve CHPye oy verir!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
"Çöp ev" davasında mütalaa açıklandı
Fransız başkandan skandal Türkiye haritası paylaşımı