Ak Parti'de 'yüzde 60'ı nasıl alırız' hesabı

AK Parti'ye üçüncü seçim zaferini getiren etkenler detaylarıyla masaya yatırılırken, 2015 seçimlerinde yüzde 60 almanın formülünün uygulamaya konulacağı öğrenildi

Ak Parti'de 'yüzde 60'ı nasıl alırız' hesabı
Ak Parti'de 'yüzde 60'ı nasıl alırız' hesabı
GİRİŞ 15.06.2011 10:15 GÜNCELLEME 15.06.2011 10:15
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Yakup Bulut'un haberi

AK Parti’nin teşkilatlardan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, üçüncü seçim zaferini getiren “sihirli” 18 yöntemi anlattı. Oy sihirbazı Erdem, 2015 seçimlerinde oyları yüzde 60’a çıkaracak formülü uygulamaya koyacaklarını söyledi.

AK Parti’nin her 2 seçmenden birinin oyunu alma başarısının ardında 741 bin 251 kişiden oluşan sandık yönetim kurulu üyelerinin ev ev, dükkan dükkan dolaşması çıktı. “Oy Sihirbazı” olarak nitelenen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, ilk kez bu seçimde uyguladıkları modelin yüzde 45 oranında gerçekleştiğini belirterek, ülkenin tamamında uygulanması halinde oylarının yüzde 50’nin çok üzerine çıkacağını söyledi.

Başarının bir numaralı sırrının genel başkan olduğunu belirten Erdem “Başbakanımızın toplumdaki olumlu etkisi en önemli belirleyicidir. Yüzde 50 nasıl oldu diyen önce lidere baksın. Diğerleri yan faktörler” dedi. Tüm illerden seçim raporları istediklerini söyleyen Erdem, Başbakan Erdoğan’la birlikte parti yönetiminde bu raporları tek tek değerlendireceklerini söyledi. Özeleştiriyi raporlar geldikten sonra yapacaklarını kaydeden Erdem Doğu’daki oylar için şöyle konuştu: “Aslında Doğu’da oylarımız artıyor. Ama Doğu ve Güneydoğu  Anadolu’da çok yoğun bir baskı oluşturuldu. Despotlukla insanlar korkutuldu. Yarış eşit değil. BDP’nin oyu çok artmadı ama baskıları sonuç verdi. Bir gün gelecek vermeyecek. Iğdır’da oyumuz az değil ama MHP’de adaydan dolayı bir yoğunlaşma var. Azerilerin blok oyu oldu. Siyasette bazen oluyor. İllere özel durum. Bloklaşmalar çıkabiliyor.”

Üyelerimiz bile barajı geçiyor!

Ekrem Erdem “yan faktörler” dediği etkenleri madde madde şöyle anlattı:

Hizmetlerimiz. İktidardan beklenenlerden fazlasını yaptık. Eğitimde, sağlıkta, ulaşımda, sosyal politikalarda yapılanlar seçmeni çok etkiledi. Gittiğimiz vatandaş bizden sözü alıp, yapılan hizmetleri bize anlatıyordu.

Teşkilatımızın gayreti çok önemlidir. Liderimiz teşkilata çok değer veriyor. Bu yoğunluğuna rağmen, her ay genişletilmiş il başkanları toplantısı yapıyor ve il il değerlendirme yapıyor. Genel başkan her ay İzmir’i de, Trabzon’u da, Antalya’yı da, Adıyaman’ı da 81 il olmak üzere o ilin teşkilatıyla konuşuyor. Bu çok etkili.

Teşkilatlarımız 3 ay boyunca 24 saat açık kaldı. Her il ve ilçe başkanlığında 24 saat çay kaynasın diye talimat verdik. Biz baba konumundayız, canı sıkılan gelip teşkilatımızda çay içecek. Bunu başardık.

Sandık yönetim kurulları oluşturduk. 3 ana kademe teşkilatından, 3 kadın kollarından, 3 gençlik kollarından olmak üzere her sandık için 9 kişilik sandık yönetim kurulu oluşturuldu.  741 bin 251 kişi bu sandık yönetim kurullarında, sorumlu oldukları sandıkta  ev ev, dükkan dükkan ziyaret etti. Bu henüz Türkiye genelinde yüzde 45 oranında uygulandı. Bu sandık kurullarını illerin yüzde yüzünde uyguladığımızda yüzde 50’yi konuşmayız. Çok çok fazlası olur o zaman. Muhteşem bir sonuç alırız. Bunu yapmakta kararlıyız. Muhalefet esas o zaman düşünsün. 4 yıl sonraki seçime bu modelle gireceğiz.

Projelerin çok etkisi oldu. İstanbul’da dolaşırken Kanal İstanbul’dan duyulan memnuniyeti gördük. Her ilde projeler konuşuldu, değerlendirildi.

Üye kaydına çok önem verdik. 5 milyon 393 bin resmi üye ile seçime girdik. 20 milyonu aşkın oy varsa, oy verenlerin dörtte biri zaten AK Parti’nin üyesi. Üyelerimiz bile barajı geçiyor.

 66 ilde birinci çıktık. CHP’nin birinci olduğu İzmir’de, Muğla’da makas çok daraldı. Önümüzdeki seçimde birinci olacağız. “Yaşam tarzı” diyerek milleti korkutarak bir yere kadar gidecekler. Yaşam tarzlarına müdahale etmeyeceklerini anlatmak için teşkilatı her yere gönderdik. Bara, kahveye, kiliseye her yere girildi, anlatıldı.

 5 bin 500’ü aşkın aday adayımız ve yeniden aday gösterilmeyen milletvekillerimiz küsmedi ve teşkilatta görev verildi. Siyasette ilk kez aday olmayanlarla aday olanlar elbirliği ile çalıştı.

Haftalık toplantı sayılarını takip ediyoruz. İl başkanları, ilçe ve belde başkanları liderliğine çok dikkat ettik. Yapamayacakları performansa göre değiştirdik.

Milletvekili adayı olacak il ve ilçe başkanlarımızı önceden istifa ettirip, teşkilat çalışmalarında hiç boşluk bırakmadık.

 Cep telefonları ile sıkı bir motivasyon sağladık. Başbakan numaraları kayıtlı 2 milyon 800 üyeye cepten SMS mesajı yolladı. Partiye sahip çıkılmasını ve çalışmalara katılmasını istedi. Bu çağrı çok büyük etki yaptı. Tüm üyelerimiz aktif olarak çalıştı.

 Adaylar seçim bölgelerinde mesleki ve hemşehrilik durumlarına göre çalıştı. Bir meslek grubunun toplantısına veya ziyaretine o meslekten bir adayı gönderdik.

Genelde teşekkür içerikli bir dil kullanıldı. 2 dönemlik iktidara teşekkür edildi ve olumlu dil kullandırdık. Bu olumlu dil bize olumlu döndü. Negatif örneklere, örneğin bu kaset siyasetine girmedik.

Boş araba dolaştırmadık. Diğer partiler bu yanılgıya düştü ama biz bu seçimde her seçim arabasında adaylarımızı ve teşkilat yöneticilerimizi dolaştırdık.

Mersin, İzmir, Antalya  gibi diğer partilerin kalesi gibi görülen yerlerde önce teşkilatı sonra da aday listelerini yepyeni isimlerden seçtik. Karşılık gördü.

 Mersin örneğin dış ticaretten sorumlu bakanı sevdi. Bakanların farklı illere gönderilmesi çok başarılı sonuç getirdi. O illere ve teşkilatımıza yeni bir heyecan verdi. O illere değer verildiğini gösterdi. Şanlıurfa Hüseyin Çelik’le, Şanlıurfa Faruk Çelik’le coştu.

Hiç teşkilatımız olmayan ilçelerde teşkilat kurduk. 957 ilçe, 1875 belde, 53 bin 375 köy ve mahallede, manavdan, berberden, tesisatçıdan tamamen halkın içinden 30-35 yaşlarında genç bir teşkilat kurduk.

 Esnaf ziyareti oldu, ev ev sohbetler oldu, salon toplantıları oldu. Günlük 17-18 saatlik bir çalışma temposu yakaladık. Teşkilat böyle bir günlük programı Başbakanımızı örnek alarak yakaladı. İşin sırrı bu, Recep Tayyip Erdoğan. Başbakanı televizyonda gördükçe dolaştı teşkilat.

Gençlerin oy tercihi  öncelikle AK Parti

KONDA Şirketi’nin sahibi Tarhan Erdem, seçimlerde kadınların ve gençlerin oy eğilimlerine ilişkin olarak şu değerlendirmeyi yaptı:

AK Parti’ye, CHP’ye kadınlar ve orta yaş grubu daha çok oy veriyor. MHP’de ise bunun tam tersi kadınlar daha az ama seçmeninin çoğunluğu gençler. AK Parti’de gençler daha az, fakat bu gençlere tek sütun olarak baktığınızda yüzde 42’si AK Parti’ye veriyor, yüzde 13’ü MHP’ye veriyor.  

Star

YORUMLAR 10
  • yilmaz kilic 12 yıl önce Şikayet Et
    % 60 deyil % 85. % 60 deyilde % 85 bile alir veya almasini saglariz neden derseniz simdiye kadar genelde hep kualisyon hukumetler geldi güzel vatanimizi sömürdüler uluslar arasi hep rezil ettiler imf ye hep yalvardilar paramizin degeri kalmamisti bu eski günlere gitmeye hic niyetim yok bu hukumet iyi calisiyor ve calismaya da devam ediyor gördügümüzkadar bizde kör deyiliz demi türkiye böyüdügü süre bizimde gögsümüz kabariyor aurupa ülkeleri karsisinda bundan kim rahatsiz duyuyorsa veya her hangi bir cikari varsa o kisi akp yi desteklemez diyer partiler türkiyeyi güclü bir devlet görmek istiyorlarmi ? istiyorlarsa onlarinda katkisi olsunki tarihte cocuklarimiza annata bilelim herkez elele verdi türkiye böyüdü gercek milliyetcilik yapildi diye gururla anlata bilelim ins. hükümette sözlerini tutar ve bu islerini yarim birakmazlar yeni projeleri ins. hayata gecirirler iste o zaman % 85 bile alirlar
    Cevapla
  • mehmet bulut 12 yıl önce Şikayet Et
    akln yolu akp. chp kıyılardan silindi silinecek az kaldı...
    Cevapla
  • Bilal BAĞCI 12 yıl önce Şikayet Et
    Bırakın yüzde 60 70i. ya daha yeni seçim yapıldı artık icraat zamanı bu ne demek oluyor yüzde 60ı bulabilirmiyiz. böyle bir konu seçmene hakarettir. biz bu gün itibariyle ak parti dedik ve icraate bakacağız bizim oyumuz çantada keklik değil. 4,5 yıl çalışın işinize bakın türkiyeyi kalkındırın tabiki yine oyumuz size boşa şimdi yüzde 60 olurmu geyiklerini bırakın. önümüzdeki sorunlara kafa yorun oralarda geyik yapın diye oy vermiyoruz ciddi işlerle ilgilenin...
    Cevapla
  • nizam-ı cedit 12 yıl önce Şikayet Et
    ben cebime bakarım, ekonomiye bakarım diyen haklıdır.. cebime para girdiğine inanıyorsam oyumu veririm. artık devir kazanç devri.. eski alışkanlıklar bitiyor. beklentiler ve ihtiyaçlar arttı.
    Cevapla
  • Metin Yazar 12 yıl önce Şikayet Et
    İnsanlar ideolojiden çok istikrar ve güven ortamını tercih ederler.. Türkiye'de katı ideolojiler devri kapanmıştır.Halk bir kere hizmete,istikrara,güven ortamına ve o ortamı sağlayanlara oy vermeye alıştı,bundan sonra sonu belirsiz ideolojik maceralara girmeyecek,bol keseden atan yalancı pehlivanların peşine takılarak elindekilerden olmak istemeyecektir.İnsanlarımız artık uzun vadeli planlar yapıyorlar.Hayaller kuruyorlar.Yatırım yapıyorlar,borçlanıyorlar,ev araba alıyorlar.Çünkü yarına dair güvenleri arttı.Böyle bir durumda kim kalkar da ideoloji satanların ya da muhalefetteyken bile sözlerinde durmayan palavracıların peşine takılır? Alışkanlıklar insanların hayatlarında önemli bir yer işgal eder.Ayak alışkanlığı bir bakkal için bile çok önemlidir.AK Parti seçmenler için bir alışkanlık oldu.Referandum mesafeli duran insanların AK Parti'ye yakınlaşmaları için bir vesile oldu.Bazı insanlar AK Parti'yle ilk defa anayasa referandumunda tanıştılar ve bu seçimlerdeki %50'nin içinde onların da oyları var.Artık onlar korkularını yendiler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Miçotakis'ten Yunan S-300'ünün Ukrayna'ya sevkiyatına veto
ABD'de üniversiteler Gazze için ayaklandı! Akademisyenler ters kelepçe