Çağlayan'dan nükleer karşıtlarına ağır gönderme

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, ''Nükleer santral karşıtları güvenlik, sağlık nedeniyle karşı çıkmıyor, Türkiye dışa bağımlı olsun diye karşı çıkıyor. Buna asla izin vermeyeceğiz'' dedi.

Çağlayan'dan nükleer karşıtlarına ağır gönderme
Çağlayan'dan nükleer karşıtlarına ağır gönderme
GİRİŞ 04.08.2012 00:56 GÜNCELLEME 04.08.2012 00:56
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Çağlayan, Gülnar'da Gülnar Lisesi bahçesinde halka hitaben yaptığı konuşmada, Türkiye'nin her tarafını yeniden imar eden bir partinin mensupları olduklarını belirterek, ''Hiç bir ayrıma gitmeksizin tüm vatandaşlara hizmet etmenin çabası içinde çalışıyoruz. Bundan sonra hep sizlerle beraber olacağız. Sizlerin beklentilerini, şikayetlerini, taleplerini alacağız'' dedi.

''Eğitimde, sağlıkta bir numara olacağız'' diyen Çağlayan, şunları söyledi:

''Turizmde Antalya'dan sonra en geniş kapasiteye sahip il olacağız. Öğretmen açığı konusunda yeni bir yönetmelik değişikliği oldu. Öğretmen açığı kelimesini artık çöpe atacağız. Gülnar'da Halkbankası şubesi olmadığı söylenmişti. Ekim ayında Halkbankası şubesi açılıyor, Gülnar'a hayırlı uğurlu olsun.''

Ne aldatan, ne aldanan olacaklarını, verdikleri sözleri yapacaklarını vurgulayan Çağlayan, ''Yapamayacağımızı söz vermeyeceğiz. Bu ülke siyasiler tarafından kandırılmaktan bıktı, mert politikacı istiyor, biz de bunu yapıyoruz. Hizmet istiyorsanız sizin emrinizdeyiz. Sizi kandırmak isteyenlere taviz vermeyin'' dedi.

Gülnar'a 20 milyar dolarlık nükleer santral yatırımı yapılacağını belirten Çağlayan, ''Sadece inşaatında 10 bin kişi çalışacak. Gençlerinize iş ve aş istiyor musunuz? Muhalefet partileri kendi seçim beyannamelerinde nükleer santral yapacağız derler, Mersin'e gelince vazgeçerler. Neye karşı çıkıyorsun? Bunlara 'iş ve aş sahibi olacağım, Gülnar'ın kaderi değişecek' deyin'' dedi.

Nükleer santral karşıtlarının Türkiye'yi başka ülkelere enerji konusunda mahkum etmek istediğine dikkati çeken Bakan Çağlayan konuşmasına şöyle devam etti:

''Allah bize her şeyi verdi, petrol, doğal gazı vermedi. 55 milyar dolarlık enerji ithalatı yaptık geçmişte. Türkiye'yi doğal gaza mahkum edenler Türkiye'yi bu hale getirdi. Türkiye'nin gündemi dışardan belirlenmiyor. Niye? Biz artık borç almıyoruz. Borç alan emir alır. Bankaya kredi almak için gittiğinizde bankanın önünüze koyduğu sözleşmeye uymak zorundasınız. Türkiye, IMF kapısında 1 milyar dolar için tek ayak üzerinde bekledi. IMF'den alınan borç nerede kullanıldı? Buhar olup uçtu. 23.5 milyar borcun 22 milyarını, hastane, okul, yol yaparak ödedik. Kalan borcu da gelecek nisan ayında ödüyoruz ve IMF'ye tek kuruş borcu kalmayan ender ülkelerden biri haline geliyoruz.''

''Küresel krizde dahi kendi imkanlarımızdan yararlandık'' diyen Çağlayan, ''Öyle bir ülke olduk ki bırakın borç almayı IMF'ye 5 milyar dolar borç veriyoruz'' dedi.

Türkiye'nin enerjide dışa bağımlılığını azaltmak zorunda olduğunu vurgulayan Zafer Çağlayan, şunları söyledi:

''Dünyada 436 adet çalışan santral var. İnşaatı devam eden 61 tane var. Toplam 500 nükleer santral var, Fransa enerji ihtiyacının yüzde 75'ini nükleer santraldan karşılıyor. Nükleer santral karşıtları güvenlik, sağlık nedeniyle karşı çıkmıyor, Türkiye dışa bağımlı olsun diye karşı çıkıyor. Buna asla izin vermeyeceğiz. En güvenilir en doğru şekilde yapacağız. Onların uydurduğu safsatalara inanmayın. AK Parti halka zarar verecek bir şey yapmaz. Eskisi gibi Türkiye'yi namerde muhtaç etmek istemiyoruz. Türkiye yatırımcıların akın akın geldiği bir ülke oldu. Bu gelen insanlara ucuz kaliteli enerji vermek zorundayız.''

Çağlayan'ın Gülnar gezisine Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, AK Parti Mersin milletvekili Çiğdem Münevver Ökten de katıldı

KAYNAK: AA
YORUMLAR 7
  • Metin Yazar 11 yıl önce Şikayet Et
    cahiller ve hainler. hain zaten haindir de, cahilleri ne yapacağız, nasıl eğiteceğiz, gerçekleri kafalarına nasıl sokacağız? türkiye'nin her türlü enerjiye (enerji kaynağı )çeşitliliğine ihtiyacı olduğunu bunlara nasıl anlatacağız? milliyetçilik sokaklarda bağırıp çağırarak, boş ve kuru hamaset yaparak, "türküz, türkçüyüz,atatürkçüyüz- ne mutlu türküm diyene" sloganları atarak değil saksıyı çalıştırarak yapılır. adeta besmele çekercesine her sözlerine atatürk bugün yaşasaydı diye başlayanlar, atatürk bugün yaşasaydı acaba nükleer santrala hayır mı derdi diye kendilerini bir sorsalar an itibarıyla saksıyı çalıştırmaya başlamış olurlar.
    Cevapla
  • Metin Yazar 11 yıl önce Şikayet Et
    vatan hainleri. kömür havayı kirletiyor diye termik santrala karşı çık.. dereler kuruyacak veya veya köyler su altında kalacak bahanesiyle hidrolik santrallara karşı çık.. radyasyon korkusuyla nükleer santrallara karşı çık.. bunları çıkınca geriye güneş ve rüzgar kalıyor. enerji ihtiyacını sadece rüzgar ve güneşten karşılayan bir ülke duymadım. bu işler bu kadar kolaysa neden elin gavurları her yıl dünya kadar parayı petrol ve doğalgaz üreten ülkelere oluk oluk akıtıyorlar? paralarını nereye harcayacaklarını bilemediklerinden mi, aptal olduklarından mı, tembelliklerinden mi, arapları-iranlıları-azerbaycanlıları, zengin etmek için mi? hangi akıllı devlet, geceleri ve rüzgar kesildiğinde enerji üretimi duracak olan güneş ve rüzgar santrallarına güvenerek diğer enerji kaynaklarından vazgeçebilir?
    Cevapla
  • Metin Yazar 11 yıl önce Şikayet Et
    aaaaaaa. nükleer santrala karşı olanlar iki kısımdır. birinci kısımdakiler (benim gibi) korkutulmuş cahillerdir. ikinci kısımdakiler ise türkiye'nin ekonomik ve stratejik olarak dışa bağımlı kalmasını isteyen vatan hainleridir. bu hainlerin arkasında ekonomik ve stratejik bakımdan türkiye'nin dışa bağımlı kalması için uğraşan yabancı güç odakları ile türkiye'ye fahiş fiyatla gaz ve petrol satan ülkeler var. bu yabancı şer odakları ve petrol-gaz ihracaatcısı ülkelerin türkiye'de değişik alanlarda faaliyet gösteren kolları,stk'ları var. hükümet bu sözde stk'ları deşifre ederek onların gerçek yüzlerini halka göstermeledir.
    Cevapla
  • kartal tibet 11 yıl önce Şikayet Et
    nükleer santralin hangi malzemesini biz üreteceğizde dışa bağımlı olmayacağız. bizim topraklarda olması dışa bağımlı olmamızı engellemez.
    Cevapla
  • mustafa 11 yıl önce Şikayet Et
    neden istanbul değil?. istanbul nüfus olarak en kalabalık il, elektrik tüketimi doğal olarak en çok kullanan il.. istanbul' a neden nükleer santral yapılmıyor? yoksa bir tehlikesi mi var? yoksa o bölgede yaşayan kodamanların neşeleri mi kaçar? istanbul belediye başkanı kadir topbaş nükleer santral istanbulun hakkı diye kampanya başlatsın...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Blu Tv'nin sahibinden skandal sözler: İsrail katliamını böyle meşrulaştırdı!
Kamuda tasarruf paketinin detayları belli oldu