MHP'li Halaçoğlu: İdamı AK Parti kaldırdı

MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, sadece terör konusunda değil, korumasız insanları sadist biçimde öldüren, tecavüz edenlere de idam cezası verilmesini istedi.

MHP'li Halaçoğlu: İdamı AK Parti kaldırdı
MHP'li Halaçoğlu: İdamı AK Parti kaldırdı
GİRİŞ 13.11.2012 15:11 GÜNCELLEME 13.11.2012 15:11
Bu Habere 38 Yorum Yapılmış

Halaçoğlu, idam cezasının 2003 yılında kaldırıldığını hatırlatırken, "İdama kalksın' diyenler arasında o dönem Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç gibi AKP temsilcileri de vardı" diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, AK Parti'nin Kızılcahamam'daki kampında yaptığı, "'Bu ülkede on binlerce insanın ölümüne vesile olan bir terörist başına idam verilmiştir ama bu ülke, birilerinin bazı malum yerlerin baskılarıyla idamı dahi kaldırmıştır. Şu anda birçok insanımız kamuoyu araştırmalarında idam yeniden gelsin diyor" sözleri ardından gündeme gelen idam tartışmalarına MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu da değindi. İdam cezasının 2003 yılında kaldırıldığını, bu konudaki kanıtların TBMM tutanakları olduğunu belirten Halaçoğlu, şöyle devam etti:

"İnsan hafızası zayıf olabilir. Kimin idamı kaldırdığı konusunda geçmiş hükümetleri bazıları suçlayabilir. Ama meclis tutanakları oradadır. Asıl idamın kaldırılışı 2003 yılında olmuştur. Bu konuda tek karşı çıkan yani red oyu veren MHP'dir. O dönem AKP'yi temsil eden vekiller arasında bugünkü Cumhurbaşkanımız ve Bülent Arınç'ta var."

İdamın geri getirilmesi konusunda Meclis İnsan Hakları Komisyonu'nda, daha tartışmalar çıkmadan önce konuşma yaptığını ifade eden Halaçoğlu, idamın yalnız terör konusunda değil, korumasız insanlara tecavüz edenler içinde uygulanması gerektiğini iddia etti.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 38
  • suleyman d 11 yıl önce Şikayet Et
    bebek katilini bodruma paşa yapmayın da başka ihsan istemez! geçen on yılda terör konusunda sizden öncekilerin kazanımlarını korusaydınız o bile yeterdi!. ismini vermeyeceğim ama tarifinden siz kim olduğunu anlayacağınız akp nin önde gelenlerinden bir zat daha yakında bebek katilini eve çıkarmak istemedi mi? bak iki kelimede tanıdınız siz onu. evet evet! hani pkk nın üstlendiği reşadiye pususu,mersin saldırıları gibi eylemleri bile terör örgütüne yakıştıramayan; "yok onlar yapmamıştır" diyen; osman baydemiri çok seven,hatta akpye meşeli dallı küfürünün hemen ardından diyarbakıra koşup baydemire makamında plaket veren zattan bahsediyorum. o yüzden: akp liler apo,pkk,bdp vs.konularında muhafazakar milliyetçilerle konuşurken dikkatli olmalılar ! "terör suçlarına verilen idam cezasını" 2004 te kaldırılmışken zeytin yağı gibi üste çıkmak akıl karı mı? ruh hali normal bir insan kendini kandırabilir mi?
    Cevapla
  • DADAŞ 11 yıl önce Şikayet Et
    asmak istenizde4 elinizimi tuttuk. getirin yasayı destekleyelim
    Cevapla
  • DADAŞ 11 yıl önce Şikayet Et
    ey akp li arkadaşlar araştırmak çokmu zor. meclis tutanaklarında herşey var...idam etmek isteyen çıkarır yasayı...
    Cevapla
  • suleyman d 11 yıl önce Şikayet Et
    2004 te akp tarafından gerçekleştirilen anayasa değişikliğinin metnini bilmem kaçıncı kez yazalım da birileri belge nasıl olur görsün! . t.c anayasasının bazı maddelerinin değiştirilmesi hakkında kanun kanun no. 5170 kabul tarihi : 7.5.2004 madde 5. - türkiye cumhuriyeti anayasasının 38 inci maddesinin dokuzuncu fıkrası madde metninden çıkartılmış, onuncu fıkrası ile son fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.’ölüm cezası ve genel müsadere cezası verilemez.’
    Cevapla
  • mustafa 11 yıl önce Şikayet Et
    bitmiş bir şeyin davası olmaz. o zaman evet diyenler bugün akp de..hayır diyenler mhp de..kırıntısını kaldıran akp dir..ha şunu da diyebilirsiniz ..bahçeli ben bunu tabanıma anlatamam deyip çekilebilirdi..mhp mv vekillerinin hayır demesi güzel bir şey diğer partilerin hepsinin idamın kaldırılması için oy vermesi acı bir şey..mhp nin tek hatası orada ben bunu oy verenlerime anlatamam deyip çekilmemesidir..zaten yıllardır da anlatamıyor..yanlız şunu söyleyeyim,kısas diye bir şey var..can alanın canını alacan,sapıkların canını alacan,tecavüzcülerin canını alacan,teröristleri asacan..mağdurları tatmin edecen..etmessen o hukuk garabet olur..mağdur kendi halletmeye çalışır,bu da kaos olur..akp samimiyse popilizm yapmıyorsa başbakan mhp ile birlikte idamı getirsin..ab macerası son bulur..abd ye benzemeye çalışıyoruz zaten eyaletler başkanlık idam falan..başbakan bunun ortamını hazırlıyor sanırım..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail lobileri engellemeye çalışıyor: Erdoğan'ın ABD ziyaretinde son durum ne?
Son Dakika... 7 ilde 'Mahzen' operasyonları: Bir suç örgütü daha çökertildi!