Balıkçıların kaleşnikoflu kavgası

Balık halinde 2 kişinin silahla yaralanmasıyla başlayan kavga, polis merkezinde devam etti. Yaralıların yakınları, zanlıya, polis merkezinin önünde kaleşnikofla mermi yağdırdı.

Balıkçıların kaleşnikoflu kavgası
Balıkçıların kaleşnikoflu kavgası
GİRİŞ 15.02.2012 15:05 GÜNCELLEME 15.02.2012 15:05

Zeki Dursun'un haberi

BALIK halinde iki balıkçıyı silahla yaralayan şahıs, Meram İlçe Emniyet Müdürlüğü binasının önünde polis aracına bindirilirken, yaralı balıkçıların yakınlarının saldırısına uğradı. Bir otomobilden kaleşnikof ve tabanca ile açılan ateş sonucu kurşunlar polis aracı ile binaya isabet etti. Yaralananın olmazken 3 kişi olduğu belirlenen saldırganlardan biri yakalandı. 

Dün sabah saat 06.00 sıralarında merkez Meram ilçesi Larende Caddesi Balık Hali'nde meydana gelen olayda, iddiaya göre, bir süre önce balık halinde çalışan iki grup arasında iş yerlerine getirilen balıkların dağıtımı konusunda husumet başladı. Balıkçılardan S.Y. (46) ile R.Y. (66), sabah iş yerini açtıktan sonra sabah namazını kılmak için hal içinde bulunan mescide gitti. Namazını kıldıktan sonra iş yerlerine gitmek için mescitten çıkan iki balıkçı, kendilerini dışarıda bekleyen M.K.'nin (16) silahlı saldırısına uğradı. Vücutlarının çeşitli yerlerine isabet eden kurşunlarla yaralanan balıkçılar olay yerine sevk edilen ambulansla Konya Numune Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Olaydan sonra yakalanan şüpheli M.K. ise Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra polis merkezine götürüldü.

KALEŞNİKOF İLE SALDIRDILAR

Tam yatıştırıldı denilen kavga daha da büyüyerek tehlikeli bir boyut aldı. M.K.’nin polis merkezinde olduğunu öğrenen yaralı balıkçıların yakınları Meram İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne akın etti. İki balıkçıyı yaralayan M.K.’ye, polis aracına bindirilirken Meram İlçe Emniyet Müdürlüğü binasının önünde 42 PK 520 plakalı otomobilden kaleşnikof marka uzun namlulu silah ve bir tabanca ile ateş açıldı. Silahlardan çıkan kurşunlar araca ve binaya isabet ederken yaralanan olmadı. Çevredeki bazı evlerin camlarının da isabet eden kurşunlardan kırıldığı öğrenildi.

Saldırganlar siyah renkli bir otomobille olay yerinden hızla uzaklaştı. Yaşanan takibin ardından Meram Emniyet Müdürlüğü'ne yaklaşık 1 kilometre uzaklıktaki Ahmet Öksüz Köprüsü girişinde olayda kullanılan araç, şoförü ile yakalanırken şüpheli 2 kişi silahlarını bırakarak kaçtı. Bölgeye sevk edilen sivil ve resmi ekipler kaçan 2 kişiyi yakalamak için operasyon başlattı.

TERÖR SALDIRISI ZANNEDİLDİ

Bu arada Meram İlçe Emniyet Müdürlüğü binasının önündeki saldırının ilk önce bir terör saldırısı olduğu zannedildi, ancak yapılan saldırıda hedefin, Balık Halinde S.Y. ile R.Y.’yi silahla yaralayan M.K.’nin olduğu anlaşıldı. Olay yerine gelerek incelemelerde bulunan Konya Emniyet Müdürü Hüseyin Namal ise, "Basit bir yaralama olayının failinin araca bindirilmesi sırasında karşı tarafın yakınları ateş açmış. Olay şuan için bundan ibarettir. Çalışmalarımız sürüyor" dedi.

ZEDHABER / KONYA 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
The Economist yazdı: Dolar hakim olsa da çöküş yakın
Yunan şarkıcı Marina Satti, İsrailli yarışmacı Eden Golan'ı mimikleriyle protesto etti