6 cana 8 yıl 6 ay hapis cezası

Eskişehir'in Mihalıççık ilçesinde cenaze törenine gidenleri taşıyan minibüsün şarampole devrilmesi sonucu 6 kişinin hayatını kaybettiği, 6 kişinin de yaralandığı kazayla ilgili açılan davada araç sürücü 8 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

6 cana 8 yıl 6 ay hapis cezası
6 cana 8 yıl 6 ay hapis cezası
GİRİŞ 11.10.2012 15:17 GÜNCELLEME 11.10.2012 15:17

20 Temmuz 2011'de, Eskişehir'de hayatını kaybeden Hüseyin Bahar'ın cenazesi, yakınları tarafından memleketi Mihalıççık ilçesi Çalkaya köyüne defnedilmek üzere yola çıkarıldı.

Eskişehir'den cenaze törenine gidenleri götüren Mehmet Titiz idaresindeki 16 S 0153 plakalı minibüs, Çalkaya köyüne 20 kilometre kala toprak yolda, virajda direksiyon hakimiyetini kaybederek şarampole devrildi. Kazada, Mustafa Burak Yücel (8) Enes Yücel (10) isimli iki çocuk ile anne Meryem Yücel (34), Emine Titiz (42) ile Ahmet Aras (50) olay yerinde hayatını kaybetti. Ağır yaralanan Emin Şahin (37) ise ambulansla hastaneye kaldırılırken yolda hayatını kaybetti. Kazada yaralanan 6 kişi, Mihalıççık ve Eskişehir'deki çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı.

Kaza sonrası olayla geniş çaplı ilgili soruşturma başlatıldı. Savcılığın yaptığı soruşturma kapsamında minibüs sürücüsü Mehmet Titiz hakkında 'taksirle ölüme ve yaralamaya sebebiyet vermek' suçundan dava açıldı. Eskişehir 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmekte olan dava, 14 ay sonra sonuçlandı. Tutuksuz sanık Mehmet Titiz'in katılmadığı duruşmada söz alan kazada ölenlerin avukatı, sürücünün olay günü düzgün yol olmasına rağmen tali yolu seçmesinin bir hata olduğunu ve bu nedenle de kazada kusurunun olduğundan cezalandırılmasını talep etti.

Mağdur avukatlarının bu talebini göz önünde bulunduran mahkeme heyeti, tutuksuz yargılanan sürücü Mehmet Titiz'in 'taksirle ölüme ve yaralamaya sebebiyet vermek' suçundan 8 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi. Ayrıca mahkeme, sürücünün bu davranışından dolayı ehliyetine 2 yıl 4 ay boyunca el konmasına hükmetti.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Güneş'te olağanüstü patlama! Dünyada 19 yıl sonra bir ilk! Tüm geceyi aydınlattı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan öğretmene şiddet açıklaması