Çinlilerin gözleri neden çekiktir?

Göz yapısı dünyada bütün insanlarda aynıdır. Farkı yaratan göz kapaklarıdır.

Çinlilerin gözleri neden çekiktir?
Çinlilerin gözleri neden çekiktir?
GİRİŞ 20.02.2015 09:38 GÜNCELLEME 20.02.2015 10:08
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Çekik gözlü diye nitelendirilen ırklarda gözün üzerindeki göz kapağının ikinci kıvrımı, gözün üstüne doğru daha fazla inmiştir ve bu durum gözün sanki daha darmış gibi görünmesine sebep olur.Peki bu, neden böyledir? Bir teoriye göre göz kapağının üzerinde katlı olarak duran bu ikinci kıvrımı, bu insanların gözlerini yoğun olan kar tabakasının, göz kamaştıran ışığından korumak için, bir nevi kar gözlüğü gibi gelişmiştir.

BUZUL ÇAĞININ ETKİSİ

Her ne kadar yukarıda belirtilen bölgelerin bazılarında kar hiç yağmıyorsa bile bilim insanları bugün çekik gözlü diye nitelendirdiğimiz insanların atalarının son buzul çağında Sibirya'dan, yani Asya'nın kar ve buzla kaplı en soğuk bölgesinden güneye, bugün yaşadıkları yerlere göç ettiklerine inanıyorlar.

Bu kadar soğuk iklimde yaşayanların vücutlarının iklime uyum sağlamaktan başka çareleri yoktu. Sadece gözler değil, burun da rüzgara en az maruz kalacak şekilde küçülmüş, burun delikleri, solunan hava ciğerlere gidene kadar ısınsın diye daralmıştır. Ciltleri de bu nedenle yağlıdır.

"DÜŞÜK GÖZLÜ"

Ayrıca şişkin göz kapakları diğer tip göz kapaklarına göre daha yağlı olduğundan, daha sarkık durur ve bu oluşum gözü ve iç tabakalarını kara ve buza karşı korur. Aslında bu duruma çekik gözlü yerine "Düşük gözlü" demek daha doğrudur.

YORUMLAR 10
  • Kənan 5 yıl önce Şikayet Et
    Necə yuklemr
    Cevapla
  • yaratan 9 yıl önce Şikayet Et
    yaratan rabbim öyle takdir etmiş ona kalda afrikanın ortasında zenciden beyaz doğuyor
    Cevapla
  • Vatansever 9 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim ne güzel, renk-renk çeşit-çeşit yaratmış desenize şuna...
    Cevapla
  • mücahit 9 yıl önce Şikayet Et
    Yalandan kim ölmüş iyi sallayın evrim tamamen deli saçmasıdır.
    Cevapla
  • ata 9 yıl önce Şikayet Et
    en basiti şöyle düşünün adem peygamber kaç yıl yaşamış biz kaç yıl yaşıyoruz. insanlara oldukları zamanlara ve yaşadıkları iklimlere göre özellikler vermiştir ALLAH.. bunu evrim teorisine bağlamak yanlış olur.
    Cevapla
  • yolcu 9 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar Evrim ve Evrim teorisini birbirine karıştırmayın. Evrim bir doğa yasasıdır. Yer çekimi gibi. Nasıl ki elma havaya atınca mutlaka yere düşmek zorunda ise Evrim' de dünyanın dokusu değişmediği sürece devam etmek zorundadır. Evrim teorisi ise Doğa yasası olan Evrim' in nasıl olduğunu açıklayan teorisidir. 200 yıldır hiçbir şekilde çürütülememiştir. Elbette bazı kısımları henüz eksik olabilir. Ama komple olarak asa çürütülemez. Kısaca özetlemek gerekirse; Evrim var mı yokmu diye bir tartışma yok. Evrim teorisinin nasıl işlediği konusunda bir tartışma var.
    Cevapla
  • osman 9 yıl önce Şikayet Et
    Evrimin teori olmasinin sebebi, sürekli bilgilerin gelisiyor ve yenileniyor olmasidir...Evrimi brtadan kaldiracak bir sey yok, fakat destekleyecek cok sey var...Onlarin kesfedilmesi sonucu da sürekli degisiyor...Ülkemizde bilime olan saygisizlik ve nefret inanilmaz...
    Cevapla
  • bilgi 9 yıl önce Şikayet Et
    adaptasyon ve evrim farklı şeylerdir kardeş
    Cevapla
  • misafir 9 yıl önce Şikayet Et
    madem uyum sağlamış, şimdi de uyum sağlayıp niye geri değişmemişler. Deli saçması evrim teorisinin çağrışımını yapmadan başka bir şey değil. Bu haberin burada olması da ayrı bir garabet
    Cevapla
  • ata 9 yıl önce Şikayet Et
    kardeşim zannedersem burada evrimden değil yaşadığı ortama uyumdan bahsetmiş. sonuçta hepimiz adem ile havvadan geliyoruz ama kimimiz siyah kimimiz beyaz. kimi sarışın kimi esmer. afrikadaki insanların burnu geniş ve yassıdır bununda sebebi vardır bulundukları ortamla ilgili.. bence buna evrim değil allahın insanların işlerini kolaylaştırması diyelim. :)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye gölge oyununda bir adım öne çıktı! İstihbarat aparatları panikledi
Türk SİHA’ların ‘yerli’ gözü: Milyar dolarlık mesele