Dünya Sigarasızlık Günü

Çanakkale Halk Sağlığı Müdürü Kütük: "Sigarayı bırakma polikliniklerine başvuran kişilerde sigarayı bırakma oranı, kendi kendine sigarayı bırakmaya çalışanlara oranla daha yüksektir"

Dünya Sigarasızlık Günü
Dünya Sigarasızlık Günü
GİRİŞ 26.05.2015 11:17 GÜNCELLEME 26.05.2015 11:17

Ccedil;anakkale Halk Sağlığı Müdürü Burhan Kütük, sigarayı bırakma polikliniklerine başvuran kişilerde sigarayı bırakma oranının, kendi kendine sigarayı bırakmaya çalışanlara oranla daha yüksek olduğunu bildirdi.

Kütük, Dünya Sigarasız Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, sigara kullanımının halk sağlığı açısından ciddi sonuçları bulunan küresel bir sorun olup, en önemli önlenebilir ölüm nedeni olduğunu belirtti.

Tütün ve tütün ürünlerine karşı sistematik bir mücadele verilmemesi halinde sigaranın neden olduğu ölümlerin artacağı, 2000-2024 yılları arasında dünyada 150 milyon insanın sigaraya bağlı hastalıklardan öleceğinin tahmin edildiğine işaret eden Kütük, şunları kaydetti:

"Bu nedenle sigara kullanımının önlenmesi mücadelesinin önemi her geçen gün artmaktadır. Bu kapsamda birinci amacımız okul çağındaki çocuk ve ergenlerin sigaraya hiç başlamamalarını sağlamak, ikinci amacımız sigarayı bırakmak isteyen nikotin bağımlılarına sigarayı bırakmalarında yardımcı olmaktır. Bugün tüm dünya ülkelerinde sigarayı bırakmada, sigarayı bırakma polikliniklerinin etkinliği kabul görmektedir. Sigarayı bırakma polikliniklerine başvuran kişilerde sigarayı bırakma oranı, kendi kendine sigarayı bırakmaya çalışanlara oranla daha yüksektir. İlimizde de sigarayı bırakmak isteyenlerin ücretsiz başvurabileceği sigara bıraktırma tedavi ve danışmanlığı poliklinikleri halkımıza hizmet vermektedir. Sağlıklı bir toplum oluşturmak amacıyla halkımızı sigarayı bırakmaya, hareket etmeye, fiziksel aktiviteye ve sağlıklı beslenmeye davet ediyoruz."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Time dergisinden Filistin kapağı!
Azerbaycan'dan son dakika Fransa duyurusu: Olacaklardan bizi sorumlu tutmasın!