Canan Karatay diyeti listesiyle yağ eritme: Dümdüz karın ve incecik bel için bunları yapın!

Karatay Diyeti, günümüzde sıkça lanse edilen çeşitli zayıflama taktiklerinden farklı yollara dayanıp tok kalarak yağların büyük bir bölümünün bir an önce erimesine imkan tanımaktadır. Her ne kadar diyet listesi şeklinde tanıtılsa da aslına bakıldığında insanların uzun dönemde rahatlıkla yapabileceği ve bunu hayat standardı biçimine getirmesine olanak veren bir yöntemdir. İşte herkesin uygulayabileceği Karatay Diyeti!

Canan Karatay diyeti listesiyle yağ eritme: Dümdüz karın ve incecik bel için bunları yapın!
Canan Karatay diyeti listesiyle yağ eritme: Dümdüz karın ve incecik bel için bunları yapın!
GİRİŞ 27.04.2020 10:08 GÜNCELLEME 27.04.2020 14:09
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Karatay Diyeti, gerek bedeninin estetik görünümünde iyiden iyiye başlayan bozukluklukları ortadan kaldırmak gerekse sağlıklı bir hayat açısından tehdit unsuru teşkil eden fazla kilolardan kurtulmak üzere günü aç vaziyette bitirilmesinin önüne geçerek sabahtan akşama kadar tokluk hissiyatıyla beraber sağlıklı zayıflamanın gizli anahtarıdır. Son dönemlerde çok çeşitli platformlarda yakından tanımaya başladığımız popüler diyet listelerinde karşılaşılan ''sık ve az yeme'' prensibinden büsbütün değişik bir bakış açısını bünyesinde barındıran bu kolay ve hızlı kilo verme yöntemi, öğün miktarını mümkün olduğunca aza çekerek hem doyurucu hem de besleyici gıdalarla beslenmeyi esas almaktadır. Peki, vücutta depolanan yağ oranının olması lazım gelen makul seviyenin üstüne geçmesine mani olan ve maddeler halinde sıralanan bütün kurallara baştan sona kadar bağlı kalındığı takdirde etkili hızlı kilo verdiren Karatay Diyeti nasıl yapılır? Uygulanan bu zayıflama programı esnasında karbonhidrat alımını alt düzeye indirgeyip protein alımını en üst düzeye çekerek sağlıklı zayıflatan Karatay Diyetinde tüketilmesi gereken gıdalar ve yasaklı olan yiyecekler listesinde neler bulunmaktadır?

EN POPÜLER ALKALİ DİYETİNİN NASIL YAPILDIĞINI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ...

EN HIZLI ZAYIFLATAN KARATAY DİYETİ NEDİR?

Son zamanlarda uygulama sıklığı bir hayli artış gösteren ve bilhassa internet platformunda da adından sıklıkla söz ettiren ve en hızlı zayıflatan Karatay Diyeti, Prof.Dr.Canan Karatay tarafından oluşturulmuş sağlıklı ve hızlı kilo verdiren bir programdır. Bu programda zayıflamak için, Canan Karatay’ın önerdiği gıda/besinlerin tüketilmesi ve yasaklı olan yiyecek-içeceklerden kesinlikle kaçınılması gerekmektedir.

canan karatay diyeti nedir

KESİN KİLO VERDİREN KARATAY DİYETİ LİSTESİNDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER NELERDİR?

Canan Karatay Diyetinin içeriğine bakıldığında gün içerisinde en fazla 3 ana öğünle beslenmek gerekmektedir ve ara öğünlerde de gıda/besin tüketiminden uzaklaşılması tavsiye edilmektedir. Rafine ve işlenmiş gıda/besinlerin tüketimine son verilip, sağlıklı olan yağlarla ve bol miktarda proteinle beslenme biçimine dayanan Karatay Diyetinin en temel özelliği de tok kalarak zayıflanması ve bu sayede verilen kiloların ileriki zamanlarda tekrardan alınmayarak kalıcı olmasıdır.

Kesin kilo verdiren Canan Karatay Diyetinde gün içerisinde iki yahut üç öğün tüketilmesi gerekmektedir ve bunun üzerine asla çıkılmamalıdır. Aynı zamanda öğünlerinizin arasında da 4,5 veya 5 saatlik aralığın bulunması özellikle vurgulanmaktadır.

Akşam öğünü hazırlayacağınız yemekler için buğulama, fırında ya da ızgara yöntemleriyle pişirilmesi önerilmektedir. Aynı zamanda akşam menünüzde ekmek, pirinç, makarna ve patates gibi besinlerden kesinlikle kaçınmanız gerekmektedir.

Etkili ve hızlı kilo verdiren aratay diyetini uygularken ara öğünlerde ayran, şekersiz çay, su veya şekersiz kahve tüketme seçenekleri mevcuttur. Ancak ara öğünlerde herhangi bir yiyecek çeşidinin tüketilmemesi gerekmektedir.

Bunun yanı sıra gün içerisinde bir porsiyon meyve tüketilebilmektedir, bunun için de en uygun zamanlardan biri de öğle öğünüdür. Öte yandan kilo verdiren karatay diyetinde kahvaltı menüsüne öğle ve akşam menülerine nazaran çok daha fazla önem verilmektedir. Sabah kahvaltısında yüksek miktarda protein kalori bakımından zengin besin/gıdaların tüketimine ye verilmelidir.

canan karatay diyetinde dikkat edilmesi gerekenler

ETKİLİ VE HIZLI KİLO VERDİREN KARATAY DİYETİ İLE KAÇ KİLO VERİLİR?

Sağlıklı yaşamak ve ideal kiloda olmak isteyen herkesin muhakkak uygulaması gerektiğine yönelik Canan Karatay’ın her fırsatta önerilerde bulunduğu ve uzun bir zaman dilimi süresince mideyi tok tutan Canan Karatay Diyeti, ülkemizde yapan kişilerin söylediklerine bakıldığında 2 haftada 5 kilo kadar verdirdiği bilinmektedir.

karatay diyeti ile kaç kilo verilir

SAĞLIKLI ZAYIFLATAN CANAN KARATAY DİYETİ YASAKLI OLAN YİYECEKLER LİSTESİNDE NELER BULUNMAKTADIR?

*Ekmek ya da tahıl grubunda yer alan gıdalar

*Gazlı veya gazsız, şeker içeren tüm içecekler

*Şeker içeren yiyecekler

*Market raflarında yer alan hazır ve paketli etler

*Yapay olan bütün tatlandırıcılar

*Pirinç ve patates gibi besinler

*Kavrulmuş olan kuru yemiş çeşitleri

*Salam, sucuk ve sosis gibi yiyecekler

*Ara öğünlerde meyve tüketilmesi yasaktır

STANDART CANAN KARATAY DİYETİNDE SERBEST OLAN YİYECEKLER HANGİSİDİR?

Bakliyat, ceviz, ayva, ayran, sebze çeşitleri, badem, çilek, elma, zeytinyağı, fındık, kiraz, bulgur, fındık yağı, fıstık, erik, tereyağı, armut, maden suyu, şeftali ve yoğurt.

karatay diyeti serbest olan yiyecekler

1 HAFTALIK ( 7 GÜNLÜK) SAĞLIKLI KOLAY CANAN KARATAY DİYETİ LİSTESİ ÖRNEK MENÜ:

-Sabah Kahvaltısı:

*1 adet haşlanmış yumurta veya menemen veya 2 yumurtalı omlet

*1-2 dilim beyaz peynir,

*8-10 adet zeytin (üzerine zeytinyağı ve kekik)

*1 fincan ceviz içi veya fındık

canan karatay diyeti listesi örnek menü

-Öğle Yemeği:

*Zeytinyağlı Sebze yemeği

*1 bardak ayran

*Zeytinyağlı Mevsim salata

VEYA

*Açlık hissetmiyorsanız 1 porsiyon meyve + 1 avuç yerfıstığı/ceviz/badem

(Kabuğu ile birlilte tüketilen lifli meyveler daha çok önerilir)

-Akşam Yemeği:

*Izgara balık veya tavuk eti veya kırmızı et

*Zeytinyağlı Mevsim salata

*1 kase yoğurt

-Ara Öğün Menüsü:

*Şekersiz ve tatlandırıcısız Türk kahvesi veya bitki çayları tüketilebilir.

KOLAY ZAYIFLATAN CANAN KARATAY DİYETİ PÜF NOKTALARI NELERDİR?

Hem ana öğünlerde hem de ara öğünlerde un, tuz şekerden üçlüsünden kaçınmanız gerekmektedir. Şeker, tuz ve unun tüketimini birden kesmek başlangıçta çok zor olacağından ötürü yavaş yavaş kademeli bir şekilde azaltabilirsiniz.

Karatay diyetini oluşturan temel esaslardan bir tanesi de doğal yağlarla beslenmeye olabildiğince özen gösterilmesi gerekmektedir. Ev yapımı tereyağı ya da dışarıda tamamen doğal olarak satılan tere yağıyla yahut organik zeytinyağı ile beslenilmesi ve vücudun yağa da ihtiyacı olduğundan bunlardan kesinlikle kısmamak gerekmektedir.

Akşam yemeği menüsünü bitirdikten ve son ara öğünden itibaren asla katı gıda/besin tüketilmemesi gerekmektedir.

Her ne kadar sebze ile beslenmek mideyi doyursa da beyni tam anlamıyla doyuramadığı için çok fazla miktarda yemek yeme isteği oluşturacağı Karatay Diyetinde daha fazla et tüketimine yer verilebilmektedir.

Sabah kahvaltısı menünüzde son derece sağlam gıda/besinleri içerisinde barındıran ve protein bakımından da bir hayli zengin yiyecek-içeceklerle güne başlamanız önerilmektedir.

Canan Karatay'ın hazırladığı bu diyet programında ara öğünlerin mümkün olduğunca kaldırılması lazım geldiği belirtilmek ve 2 öğünle beslenmeyi tavsiye etmektedir. Aynı zamanda 3 öğünün aşılmaması gerektiğinin özellikle altı çizilmektedir.

Karatay Diyeti’nin belirleyici özelliklerinden bir tanesi de sağlıklı yağlar serbesttir. Fakat unlu gıdalar, ekmek ve sağlıksız karbonhidrattan uzak durulmalıdır.

Her gün düzenli olarak 2-3 litre sıvı tüketilmesi asla ihmal edilmemelidir.

Akşam vakti saat 20.00’dan itibaren gıda/besin tüketilmemelidir.

Karatay Diyetini uygulamak adına yapılan bütün yemeklerin düşük bir ısıda uzun süre pişirilmesi gerekmektedir.

Yenip içilen bütün gıda/besinlerin besin değerlerini muhafaza edebilmesi ve çok daha faydalı olması açısından mevsimine uygun olması lazım gelmektedir.

Gün içerisinde 1 porsiyon kadar meyvenin tüketilmesine izin verilmektedir.

İçerisinde katkı maddesi bulunan ve işlenmiş gıdalarla asla beslenilmemesi gerekmektedir.

Sabah, öğle ve akşam olmak üzere bütün öğünler için 4,5-5 saatlik aralıklar bulunmalıdır.

Kesinlikli gazlı ve alkollü içeceklerin tüketilmemesi şiddetle vurgulanmaktadır.

Her gün düzenli şekilde 40-60 dakika arasında yürüyüş veya fiziksek aktivite yapılması belirtilmektedir.

YORUMLAR 13
  • Bilinmiyor 3 yıl önce Şikayet Et
    yapıyorum şuan bakalım neler olacak
    Cevapla
  • Kemal 3 yıl önce Şikayet Et
    Oruç tutup kilo almak nasıl bir gayret gerektiyor şaşkınım inanın. İftar ve imsak arasını yiyerek geçiren bir grup insan var ben bizzat şahit oldum :)) Nasıl mı? Önce iftarı yapıyor ağır yemeklerle sonra üstüne çay, çerez., tatlı, genelde baklava sonra meyve sonra göbek davul vücut isyan ediyor bir bardak su içse nefes alamayacak duruma geliyor. Ben teravihte çok yediği için secdeye geyirerek giden ve bihayli zorlanan insanlar gördüm. Kardeşim sağlık eşittir az ye az uyu, spor yani egzersiz yap. Aldığın kaloriyle yaktığın orantılı olsun. 5 bin kalori alıp 500 anca yakarsan Ramazanda paklmaz seni. Alkol sigara vs uzak dur. Sevgiler saygılar, hayırlı Ramazanlar...
    Cevapla
  • alper 4 yıl önce Şikayet Et
    bende başlamak istiyorum... ben de... ben de...
    Cevapla
  • doğan 3 yıl önce Şikayet Et
    Yaren,, ahahaha
    Cevapla
  • yaren 4 yıl önce Şikayet Et
    başlayamadı...
    Cevapla
  • zafer gülten 4 yıl önce Şikayet Et
    Karatay diyeti demişsinizde....bu tür perhizler yıllardır bilinen şeyler,Karatay Hanım yalnızca bu bilgileri sağdan soldan toplayıp derlemiş,yani bir nevi kopya çekmekde diyebiliriz.yaptığı sadece sağdan soldan bulduğu bilgileri derleyip toplayıp düzene koymak.yani kendisi bilimsel deneylerle kendi bulup ortaya atmamış.
    Cevapla
  • Selma 1 yıl önce Şikayet Et
    Canan Karatay CESUR bir Hekim. bazi lobbiler tarafindan susturulmak istenilen . Dogrular vardir ama dogrulari söylemek , halkini her pahasina olmasina ragmen dogru seylerle bilinclendirmek olay. Dogru olmak icin cesaret gerek buda Halk Hekimi Canan Karatayin yapmis oldu durus, secim ve tavsiyedir... umarim bunuda degerlendirirsiniz. tesekkürler. selamlar.
    Cevapla
  • Parisa günaydın 3 yıl önce Şikayet Et
    Çift ana bılım dalında tıp doktoru olan biri ıcın söyledıgınız çok boş .Dogru bılınen pekcok yanlışın dogrusunu da vurguluyor ;ne yapmasını ısterdınız.Mabadından ,uydurma ekol mu üretmelıydı ki?
    Cevapla
  • JUNGKOOK 4 yıl önce Şikayet Et
    pis deyil mende baslayacam
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fransa'dan sürpriz 'Gazze' hamlesi! 48 saat içinde...
'İsraf' saltanatı ifşa oldu!