Kılcal damar çatlaması evde bitkisel tedavisi: Lazer tedavisiyle geçer mi?

Genellikle yüzde ve bacak bölgesinde görülse de, daha az rastlanmakla birlikte boyun, eller ve vücudumuzun diğer pek çok yerinde görülebilen kılcal damar çatlaması nedir? Özellikle kadınların en büyük sorunları arasında yer alan ve çeşitli birçok nedene bağlı olarak oluşabilen kılcal damar çatlaması bitkisel ve lazer tedavisi nasıl olur? Genişlemiş damarların görünür olması anlamına gelen ve ağırlıklı olarak açık tenli insanlarda meydana gelebilen kılcal damar çatlaması nedenleri ve belirtileri…

Kılcal damar çatlaması evde bitkisel tedavisi: Lazer tedavisiyle geçer mi?
Kılcal damar çatlaması evde bitkisel tedavisi: Lazer tedavisiyle geçer mi?
GİRİŞ 21.09.2019 00:57 GÜNCELLEME 21.09.2019 00:57

Pembelik ve kızarıklık, mor, mavi yada kırmızı renkte deri yüzeyinde meydana gelen oluşumlar olan kılcal damar çatlaması kadınlarda ve 40 yaş ve üzeri insanlarda daha sık rastlanan bir sağlık problemidir. Aşırı sıcak, soğuk, rüzgar ve güneşe karşı yeteri kadar korunmayan hassas ciltlerde ve yüzde oluşan dolaşım probleminden ötürü kendini gösterebilen kılcal damar çatlaması, hassasiyet, kırmızı leke ve yüz kızarıklığı gibi yakınmalara sebep olabilmektedir. Herhangi bir hastalık çeşidi olmayan ve yalnızca cildin kendisini dış etkenlere karşı savunmak için damarların verdiği tepki olarak ifade edilen, yüz bölgesinde meydana geldiğinde ilk etapta morarma ile başlayan ve sonraki süreçte de kırmızı benekler varmış gibi bir görünüme sahip olan kılcal damar çatlaması nedir? Bacak bölgesinde görülen varis ve genişlemiş kılcal damarlar ise toplardamarların yetersiz çalışmasının derideki göstergesi olarak karşımıza çıkan kılcal damar çatlaması bitkisel ve lazer tedavisi, nedenleri ve belirtileri...

 

 

Zerdeçalın faydaları: Zerdeçal nasıl tüketilir & zararları - yan etkileri

KILCAL DAMAR ÇATLAMASI NEDİR?

 

 

Ciltte yüzeyinde yerleşim gösteren 1 mm den daha az çaptaki deriden kabarık olmadıkları için elle hissedilemeyen mavi, yeşil veya  kırmızı çizgisel renk değişiklikleri olarak görülebilen ince damarlardır. Bölgesel olarak örümcek ağına benzer yaygın çizgisel oluşumlar şeklindedirler.

Kılcal damarlarımız beyinden ayak damarlarına kadar her yerde mevcuttur.İnsan vücudunda yaklaşık 40.000 kilo metre olan kılcal  damar vardır. Kılcal damarlar kan ve dokular arasındaki alışverşi sağlamaktadır. Bazı nedenlerden dolayı hemen hemen her cins ve yaş grubunda bu damarların geçtiği noktalarda bazen mor bazen kırmızı lekeler oluşur. Bu kılcal damarların çatladığı anlamına gelir.

BACAKTAKİ KILCAL DAMAR ÇATLAMASI NEDENLERİ NELERDİR?

Bacaklardaki kılcal damarları başlatan bir çok neden var. Şişmanlık, sellülit, gebelik, geçirilen ameliyatlar, guvatr ve çeşitli hormonal hastalıklar ile sürekli ayakta durmayı gerektiren işler, ağır kaldırmak, sıkı giysiler ve yüksek ökçeli ayakkabılar giymek, su tüketiminde azalma, sıkça solaryuma girmek gibi yaşamsal etkiler bacaklarımızda kılcal damarların gelişmesine zemin hazırlamakta. Genetik faktörlerde bacakların kılcal damarlarının gelişmesinde son derece önemli, genellikle ailede soyağacındaki bireylerde bu problem yaygın olarak görülebiliyor.

YÜZDEKİ VE BURUNDAKİ KILCAL DAMAR ÇATLAMASI NEDENLERİ NELERDİR?

Yüzdeki kılcal damar çatlamaları nedenleri cildin hassas ve ince yapıda olması, aşırı derecede sıcak ve soğuya maruz kalmak, akne rozase hastalığına sahip olmak, güneş ışınlarına uzun süreli maruz kalmak, uzun süre kortizonlu krem kullanımı, lupus, genetik hastalıklar ve radyasyon ışıkları ile tedaviler sayılabilir. Burun ameliyatlarından sonra burunda kılcal damar çatlaması olabilir.

kılcal damar çatlaması nedenleri ve belirtileri

KILCAL DAMAR ÇATLAMASI BELİRTİLERİ NELERDİR VE HANGİ BÖLGELER SIK OLARAK GÖRÜLÜR?

Vücudun herhangi bir yerinde olabilir. Fakat en sık görülen yerler; bacak, yüz ( burun yanı, yanak ) ve kalçadır. Başlıca belirtileri; oluşan pembelik ve kızarıklık, mor, mavi yada kırmızı renkte deri yüzeyinde meydana gelen oluşumlardır.

KILCAL DAMAR ÇATLAMASI NASIL TEŞHİS EDİLMEKTEDİR?

Diğer birçok cilt sorunlarında olduğu gibi kılcal damar çatlaması sorununun teşhisinde ilk olarak genel gözlem yöntemi uygulanmaktadır. Çıplak gözle gerçekleştirilen genel gözlem yöntemi sayesinde ilgili doktor tarafından gözle görülebilen kılcal damar çatlaması sorunu kolayca tespit edilebilmektedir. Bunun yanı sıra gözle görülemeyen kılcal damar çatlaması sorunununda ise çeşitli miproskobik cihazlar kullanılmakta ve kullanılan bu cihazlar sayesinde gözle görülemeyen kılcal damar çatlaması sorunu kolayca tespit edilmekte ve tespitinin hemen sonrasında ise gereken tedavi yöntemlerine geçilmektedir.

KILCAL DAMAR ÇATLAMASI TEDAVİ YÖNTEMLERİ...

Kılcal damarların tedavisine başlanmadan önce varis olup olmadıkları kontrol edilir. Sağlık açısından risk faktörleri gözetilmezse kılcal damar tedavisi gerçekleştirilir. Tedavi için genellikle skleroterapi ve radyofrekans yöntemleri tercih edilmektedir. Lazer ile tedavi yöntemi de son yıllarda popülerliğini arttırmaktadır. Hastaya ve kılcal damarların tipine göre doktorunuzun belirleyeceği tedavi yöntemini tercih etmeniz önerilir. Lazer ile tedavi yönteminde diğer tedavilere göre ağrı hissi düşüktür. Eğer daha az ağrılı bir süreç istiyorsanız, doktorunuza danışmanızı öneririz. Lazer ve diğer tüm tedavi yöntemlerinde soğutma tekniği ve ağrı kesici kremler yardımı ile işlem sırasında hissedilecek ağrı seviyesi minimuma indirilmektedir.

Kılcal damar tedavisi ile varis tedavisinin birbirine benzer özelliği, varis tedavisinden sonra tedavi verilmiş olan varis nasıl aynı yerde aynı şekilde tekrarlamıyorsa riski  kılcal damar tedavisinden sonra da aynı kılcal damarların tekrarlaması mümkün değildir. Öte yandan kılcal damar çatlamasının en yaygın nedeni genetik faktörlerdir. Eğer aile geçmişinizde bir veya birden fazla kişide kılcal damar çatlaması görülmekteyse bu durum sizin de risk altında olduğunuzu gösterir.

kılcal damar çatlaması bitkisel ve lazer tedavisi

KILCAL DAMAR ÇATLAMASI LAZER TEDAVİSİ NASIL OLUR?

Lazerler kılcal damarın içinden geçen kanda bulunan oksihemoglobin adlı maddeyi etkiler. Yoğun şekilde kanda bulunan bu madde lazerin etkisiyle ısınır. Damarın içinden geçen kanın aşırı derece ısınması yüzünden zarar gören damarlar zaman içinde kaybolur. Damar ne kadar genişse, içindeki kan miktarı ve oksihemoglobin daha fazladır. Bu yüzden kalın damarlar ince damarlara göre lazer tedavilerinden daha kolay etkilenir.

Basit ve güvenilir bir şekilde tedavisi yapılan kılcal damar çatlaması hastalığı genel olarak lazer yöntemi ile tedavi edilmektedir. Lazere hassasiyeti olan insanlar olabildiği için bu yönteme doktor ve hasta beraber karar verilmelidir. Bu sebeple öncelikle doktor tarafından problemin analiz edilmesi şarttır. Başarı oranı %100 olan bu yöntemde en zorlu kılcal damar çatlaması dahi kısa sürede tamamen kalıcı olarak yok edilebilmektedir. Birçok cilt sorununun tedavisi olarak da uygulanılan lazer yönteminin seansları 2 ile 4 arası sürmektedir. Belirtildiği gibi tedavisi oldukça kolay ve birkaç seans sonrası kalıcı çözüm ile insanlar kaybettikleri öz güvenlerini tekrar kazanabilmektedir.

Kılcal damar çatlaması nedeniyle tedavi olmak isteyen hasta grubu özellikle yaz aylarından kaçınmalıdır. Çünkü yazın sıcaklarda tedavi sonrası lekelenme görülebilir. Bu yüzden tedavi kış aylarında hava serinken yapılmalı ve tedavi süresince güneş koruyucu krem kullanılmalıdır.

KILCAL DAMAR ÇATLAMASI BİTKİSEL TEDAVİSİ NASIL YAPILIR?

Ayrıca bazı bitkisel uzmanlar bu hastalığa iyi gelen doğal yollarında olduğunu belirtiyor. En etkili doğal yol ise at kestanesidir. At kestanesi içerdiği içerdiği bileşikler sayesinde kan dolaşımını hızlandırdığından iyileştirmede de oldukça etkilidir. Yüzde bile kullanılan at kestanesini düzenli kullanılması gerekir. 500 gramlık at kestanesini blendırdan geçiriniz içerisinde biraz sirke ve zeytin yağı koyup krem kıvamına getirin. Kılcal damarların olduğu bölgeye uygulayınız. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP'deki para kulesi skandalında maskeleri düşürecek çağrı: Eğer Kaftancıoğlu konuşursa...
AK Parti teşkilatı İstanbul’da milyonlarca seçmene nasıl dokunabiliyor?