Yumurtanın sarısı sigara kadar tehlikeli

Amerika'da Ulusal Kalp Akciğer ve Kan Enstitüsü tarafından yapılan araştırmaya göre yumurta sarısının sigara kadar zararlı olduğu ortaya çıktı.

Yumurtanın sarısı sigara kadar tehlikeli
Yumurtanın sarısı sigara kadar tehlikeli
GİRİŞ 16.08.2012 08:30 GÜNCELLEME 16.08.2012 08:30
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Haftalık tüketilen yumurta sarısında sigaranın yaptığı etkiyi göstererek önemli bir kalp hastalığı olan arterlerin hızla kalınlaşmasını hızlandırdığı bildirildi.

Atherosclerosis Gazetesi'nde yayınlanan araştırmada, önemli bir kalp hastalığı olan karotid duvar kalınlığı olan hastalara günlük yaşamında ne sıklıkta yumurta yiyorsunuz ve günde kaç tane sigara içiyorsunuz sorusu soruldu. Elde edilen sonuç ise şöyle açıklandı:

Sigara İçmeyen ve Yumurta Sarısı Yemeyen 40 yıl Fazla Yaşıyor

"Sigara içmenin ve yumurta sarısı yemenin aynı oranda karotis duvar kalınlığını arttırdığı gözlemlenmiştir. Sigara içmeyen ve yumurta sarısı tüketmeyen insanların tam tersine 40 yıl sonra az bir artış olduğu ve sonrasında bu artışın sabit kaldığı gözlemlenmiştir."

Yumurta tüketimi yüzde 20 olan insanların karoits arter daralması ağır sigara içicilerle aynı olduğu söylenmektedir. Kalp hastalığı için önemli bir risk olduğunu söyleyen bilim insanları, insanların yumurta tüketimine biraz daha dikkat etmesi gerektiğini ifade ediyor.

YORUMLAR 12
  • jeopardy 11 yıl önce Şikayet Et
    bu zamanın yumurtaları.. bu zamanın yumurtaları ile testleri yapmışlardır kesin. yumurta alıcam diyorlar ki bu yumurta 20 kuruş ama tavuk yemi hayvan kemiklerinden oluşuyor. şu yumurta 45kuruş ama onun yemi kemik katkısız full enerjili vs vs övüyor evde kırıyorsun sarı degil kıpkırmızı fazla enerjilenmiş. ne yiyeceğimizi şaşırdık bu kadar endüstrileşmeye izin verilmemeliydi. önce mikrobu sokuyorlar paramızı alıyorlar sonra ilaç bulduk deyip ilaçla ayakta tutuyorlar yine paramızı alıyorlar. orjinal tohum ve hayvanlar bulabilsem gidicem köyde kendim yapıcam. hem şehir işkencesi pis havası bir de üstüne bu endüstri canavarlarının para tuzaklarıyla ömrümüzü tüketiyoruz. allah yardımcımız olsun.
    Cevapla
  • yorumcu 11 yıl önce Şikayet Et
    bu açıklamayı yapan kurumdaki . çalışanlara işkence veya ödül olarak hergün yüzlerce yumurta sarısı yedirmek lazım yumurta ve sigarayı karşılaştıranların ilk önce aklından şüphe ederim allah akıl versin diyelim bunlara
    Cevapla
  • timur babacan 11 yıl önce Şikayet Et
    yalan................ yalan, külliyen yalan.......
    Cevapla
  • sümeyye 11 yıl önce Şikayet Et
    yok artık. hiç bir şey yemeyelim o zaman, abd yakında çıkacak gıda krizine kadar vatandaşı sadece makarna yemeye nasıl ikna ederiz diye yollar aramaya başladı anlaşılan
    Cevapla
  • mart serdar 11 yıl önce Şikayet Et
    yerim. afiyetle yerim .kaynamışınıda tereyağda pişmişinide yerim... sanki domuz eti oldu bana.helal olanı yerim.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Brezilya'da felaket! Acı bilanço paylaşıldı! Türkiye'den açıklama geldi
İnsansız kara aracı BARKAN, yeni silahıyla sahada