Bu bölgedeki insanların başı çok ağrıyor

Türk Eczacılar Birliği ve Türk Algoloji Derneği, Türkiye’nin ağrı haritasını çıkardı.

Bu bölgedeki insanların başı çok ağrıyor
Bu bölgedeki insanların başı çok ağrıyor
GİRİŞ 21.08.2014 11:16 GÜNCELLEME 21.08.2014 11:16
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Başı ağrıyanların yüzde 50.1’inin batı, yüzde 18’inin orta, yüzde 9.1’inin güney, yüzde 5.5’inin ise kuzey illerinde yaşadığı ortaya çıktı.

BAŞ AĞRISI YÜZDELERİ

Araştırmaya göre, araştırmaya katılan kişilerin yüzde 63.5’inin son üç ay içinde başlarının ağrıdığını belirtirken, ağrı çekenlerin yüzde 73.2’sinde bu ağrı 6 aydan uzun süren ağrılar yani kronik ağrılar olarak karşımıza çıkarken, ağrısı olanların yüzde 50.1’i batı, yüzde 18’i orta bölgede, yüzde 5.5’i kuzeyde ve yüzde 9.1’i güneyde yaşadığı ortaya çıktı.

Araştırmayla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Türk Nöroloji Derneği (TND) Yönetim Kurulu Üyesi ve Algoloji Çalışma Grubu Moderatörü Doç. Dr. Levent Ertuğrul İnan, küme tipi baş ağrılarının özellikle erkeklerde daha çok görüldüğünü söyledi. Dünya ile karşılaştırıldığında baş ağrılarının Avrupa ve Kuzey Amerika ile benzerlik gösterdiğini anlatan İnan, Uzakdoğu’da baş ağrısının daha az görüldüğünü kaydetti.

"DOKTORA DANIŞMADAN AĞRI KESİCİ KULLANMAYIN"

İnan, “Türk Eczacıları Birliği’nin verdiği rapora göre kişi başına düşen ağrı kesici miktarı yıllık iki kutudur. 1999 yılında yapılan çalışmada ağrısı olan kişilerin yüzde 73’ünün ağrı kesici kullandığı tespit edilmiştir. Türkiye’de diğer ülkelerde olduğu gibi doktora danışmadan ağrı kesicilerin sık kullanımı yaygın görülmektedir. Örneğin baş ağrısında ağrı kesicinin sık kullanımının tersine baş ağrısını artırıp tedaviyi zorlaştırdığı bilinmektedir. Bu nedenle doktora danışmadan ağrı kesici kullanmayın" dedi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 1
  • emre emre 9 yıl önce Şikayet Et
    baş ağrısı. en çok ağrı da var :)
    Cevapla
DİĞER HABERLER
MİT'ten nokta operasyon: Rojda Bilen etkisiz hale getirildi
Fransa'dan sürpriz 'Gazze' hamlesi! 48 saat içinde...