Gültan Kışanak Cemevinde semah döndü

BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, Tunceli'deki bir cemevinde düzenlenen 'birlik töreninde' saf tutup semah döndü.

Gültan Kışanak Cemevinde semah döndü
Gültan Kışanak Cemevinde semah döndü
GİRİŞ 26.07.2013 11:52 GÜNCELLEME 26.07.2013 16:54
Bu Habere 42 Yorum Yapılmış

Tunceli'de 13'üncü Kültür ve Doğa Festivali'ne katılan BDP Genel BaşkanYardımcısı Gültan Kışanak, Tunceli Cemevi'nde yapılan 'birlik töreninde'Belediye Başkanı BDP'li Edibe Şahin ve sanatçı Ferhat Tunç ile birlikte semah döndü.

''ALEVİ OLARAK GÖREVİMİ YAPTIM''

Törenden sonra gazetecilere açıklama yapan Kışanak, Alevi olduğunu söyleyerek, kendi gelenek ve göreneklerini yerine getirdiğini belirtti. Kışanak, şunları söyledi: ''Semah benim geleneklerimin, benim yaşam tarzımın bir parçası.

Bugün burada tüm halkımızın birlik içinde olması, birlikte hareket etmesi, tarihine, kültürüne, diline ve geçmişine sahip çıkması için birlik cemi yapıldı. Bu tarihi, bu kültürü, bu inancı yaşatmak için düzenlenen bir cemdi. Ben de inancımın ve kültürümün bir parçası olan bu cem töreninde semah dönüldüğü sırada içimden geldi, doğal bir refleksle bunu yerine getirdim'' dedi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 42
  • mahmut gençtürk 9 yıl önce Şikayet Et
    inşaallah.imana gelirde abdestini alıp namazınıda kılar oy için değilde,içinden gelerek ibadetini yapar müslümanları bölmeye değilde,birleştirici olurlar....
    Cevapla
  • polat 10 yıl önce Şikayet Et
    kemalla berber yapın. ben pkk ve chp aynı diyorum yapmak istediklerde yaptıklarda aynı
    Cevapla
  • adam turk 10 yıl önce Şikayet Et
    MUTLU OLDUK. alevilik islam havuzu içindeki bir yorumdur, kalplerimizi allah bilr, alevilik başımızın üstündedir, esas unuttumuz sorun insanların mezhepleri değil,kışkırtıcıların oyunudur, bütün dikatimize rağmen alevi ,kürt, arap insanı ile mesela sünniler arasında bir fark bulamadık, elin gavuru nereden bulur da birbirimize düşürür bilmem? açları doyururz ,yoldakine d ardakine sahip çıkarızi, sazımız sözümüz, halayımız aynı coşkuyu verir, tepkilerimiz giyimimiz,her şey o kadar aynı ki esasında kim kürt, kim alevi kim türk sünni seçmek okadar zor ki, ama farkları bulup birbirimize düşman edenler nasıl başarıyor bilmiyoruz, imkan olsaydı bu unsurlar anadoluda olmasa bile ne eder eder başka yerden getirip koyardık, esasında hepisi birbirinin tamamlayıcısı..
    Cevapla
  • muharrem tosun 10 yıl önce Şikayet Et
    بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِِBismillahirrahmanirrahim. es-selâmü aleyküm ve rahmetullâhi ve berakâtüh HERKES İNANCINI YAŞASIN İBADEDİNİ YAPSIN AMA ÇIKIPDA BÖYLE UÇUZ SİYASET YAPILMASI GARİPSİYORUM.NE DİYEM ALLAH İSLAH ETSİN
    Cevapla
  • murat ata 10 yıl önce Şikayet Et
    ey müslüman kürtler. pkk nın ve bdp nin yönetiminin çoğunluğunu bu ermeni kökenliler oluşturuyor .kürtlerden alevi olmaz .Siyonizm kitabında yazan kurdistanı kurup daha sonra yutmak planı adım adım uygulanırken ALLAH(C.C) bunu hesabını sormaz mı .kürtleri islamdan kopartıp zerdüşluğa zorlayanlar bunların hesabını vermeyecek mi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ebediyete uğurlanmak üzere memleketine gönderildi: Anadolu irfanının temsilcisiydi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi!