Mısır'daki gelişmeler masaya yatırıldı

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile Afrika Birliği Mısır Yüksek Düzeyli Paneli üyelerinin görüşmesinde, Mısır'daki gelişmeler tüm boyutlarıyla ele alındı.

Mısır'daki gelişmeler masaya yatırıldı
Mısır'daki gelişmeler masaya yatırıldı
GİRİŞ 07.10.2013 21:12 GÜNCELLEME 07.10.2013 21:12

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile Afrika Birliği Mısır Yüksek Düzeyli Paneli üyelerinin görüşmesinde, Mısır'daki gelişmelerin tüm boyutlarıyla ele alındığı öğrenildi.Davutoğlu, Afrika Birliğince Mısır'daki duruma ilişkin olarak oluşturulan yüksek düzeyli panelin, aralarında eski Mali Cumhurbaşkanı ve Cibuti eski başbakanının da bulunduğu üyeleri ile Dışişleri Bakanlığında bir araya geldi. Heyet, daha önce de Birleşik Arap Emirlikleri ve Katar'da temaslarda bulunmuştu.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, görüşmede Mısır'daki gelişmeler, Afrika ve Ortadoğu'ya yönelik olası bölgesel etkileri de dahil olmak üzere tüm boyutlarıyla ele alındı. Afrika Birliği heyetinin, Mısır'a yaptıkları iki ayrı ziyaret ve bu vesileyle gerçekleştirdikleri temaslar hakkında ayrıntılı bilgi verdiği,  mevcut durum ile gelecekte atılması gereken adımlara ilişkin değerlendirmelerini paylaştığı belirtildi.

Bakan Davutoğlu'nun da görüşmede, Mısır'daki duruma dair Türkiye'nin görüş ve değerlendirmelerini kapsamlı bir şekilde aktardığı kaydedildi. Afrika Birliğinin Mısır'da sürecin başından beri son derece ilkeli ve yapıcı bir tutum takındığını ifade eden Davutoğlu'nun, Türkiye'nin bu tavrı takdir ettiğini ve yüksek düzeyli panelin çalışmalarının devamını desteklediğini vurguladığı öğrenildi.

Diplomatik kaynaklar, görüşmede önümüzdeki döneme ilişkin, Mısır'da demorasinin bir an evvel restore edilmesi, bu çerçevede açıklanan yol haritasının tüm siyasi grupların katkılarını içerecek şekilde gözden geçirilmesi, demokrasiye geçiş sürecinin sivil nitelikli olması ve tüm grupları içermesi, ayrıca bütün siyasi tutukluların serbest kalması gerektiği hususlarında ortak tutum içinde bulunulduğunun görüldüğünü de aktardı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan duyurdu: Milli yas ilan edildi
Reisi izdihamı! Yüzbinler toplandı! Gözyaşları sel oldu