Ricciardone: Sorumluları dışarıda aramamalı

ABD Büyükelçisi Ricciardone, elçilik rezidansında CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve CHP'lileri ağırladığı öğle yemeğinde 17 Aralık operasyonunu yakından izlediklerini söyledi.

Ricciardone: Sorumluları dışarıda aramamalı
Ricciardone: Sorumluları dışarıda aramamalı
GİRİŞ 20.12.2013 03:28 GÜNCELLEME 20.12.2013 09:34
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Ricciardone, "Gezi olaylarında olduğu gibi sorumluların dışarıda aranması gerçeklerin ortaya çıkmasını engelleyecek bir yaklaşım olur" dedi.

ABD Büyükelçisi Francis Ricciardone, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıç-daroğlu'nu dün öğle yemeğinde ağırladı.

Büyükelçilik rezidansındaki yemeğe CHP Genel Başkan Yardımcıları Faruk Loğoğlu, Sezgin Tanrıkulu, Şafak Pavey ile milletvekilleri Osman Korutürk ve Aykan Erdemir de katıldı. Yemeğin ana gündeminde İstanbul'da başlayan 'Büyük Rüşvet' operasyonu vardı. Ricciardone'nin operasyona ilişkin "Hükümet sorumluları dışarıda aramamalı, şeffaflık ilkesiyle iddiaların üzerine gitmeli" değerlendirmesi de öne çıktı.

GEZİ'DEKİ GİBİ OLMASIN

Hürriyet'in edindiği bilgilere göre yemekte Ricciardone şöyle konuştu: "İddialar ve soruşturmanın muhatabı olan kişilerin siyasi kimlikleri, gelişmeleri yakından izlenmesini gerektiriyor, izliyoruz. İddiaların İran ile ilgili boyutu da bizim için önemli. Yolsuzluklarla mücadelenin demokrasiyi güçlendireceği de unutulmamalı. Hükümet sorumluları dışarıda aramamalı, şeffaflık ilkesiyle iddiaların üzerine gitmeli. Gezi olaylarında olduğu gibi sorumluların dışarıda aranması gerçeklerin ortaya çıkmasını engelleyecek bir yaklaşım olur."

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 16
  • adam turk 10 yıl önce Şikayet Et
    YORGAN KAVGASI VE HIRSIZLARIN PAYI. Başbakan, Suriyede,Mısırda,Libyada, Myanmarda ses çıkarmasaydı, İMF ye, hırsızlara, çetelere,ihalecilere yağ sürseydi, Kürt,Alevi,İşsizlilik, İrticaya dokunmasaydı, türkler yabancı büyükelçilikler önünde kuyruğa dizsseydi, ihaleler,çin e, japonyaya değil, avrupa,israil,abd ye verilseydi, iran ile düşman olsaydı, Desahaneler e dokunmasaydı, tohumdan tanka israilden kazık fiyata alınsaydı, silivri yollarında her gün bir baba(!) cesedi bulunsa, gazeteci siyasetçi iş adamı cinayetleri olsa,her gün 10 şehitten az olmasa, tv leri ekonomi falcıları esir alsa, imf den tavsiyeler gelse, alındığı idda edilen rüşvet ve yolsuzluklardan RAKİP TAKIMA DA PAY VERİLSEYDİ, sade vatandaş istikrar için(!) asla haberda edilmez, tere yağından kıl çeker gibi üstü örtülür, sadece müslüman tabakaya yüklenilirdi, ve dahası O YÜZDEN haberleri hala duymadığımızı SAYIYOR VE TÜM GÜNAHIYLA AK PARTİYİ destekliyoruz
    Cevapla
  • istanbulli 10 yıl önce Şikayet Et
    CEZA GELECEK SİZEDE. amerika,israil vb ülkeler ve onlara köpeklik yapan kişiler cezanızı çekeceksiniz... TÜRKİYE CUMHURİYETİ ilerlemesini yeni yatırımlar yapılarak devam ettirecektir... hiç kimse merak etmesin dualarımız BAŞBAKANIMIZLA...
    Cevapla
  • İlker AKYOL 10 yıl önce Şikayet Et
    Ricciardone doğru söylemiş,. Sorumluları dışarıda aramayın diyor, İstanbul' dalar diyor, biz zaten buradayız diyor sorumlular ''ECNEBİ'' ler diyor tabi anlayana.........
    Cevapla
  • Osman BEKAR 10 yıl önce Şikayet Et
    icazeti. amerikadan alanlar belli
    Cevapla
  • Gürsada 10 yıl önce Şikayet Et
    SİZİNKİ CAN DA BİZİMKİ PATLICAN MI? ZALİM KOMÜNİST RUSYA GİBİ BULAR DA HADDİ AŞTI.. Ve mazlumun ahı arşı tutacak ve 55 parça olacaklar. Amerika çıkarları diye diye her tarafımızda bir takım savaşlar çıkardılar neymiş "çıkarları" ya bizim çıkarlar bizim komşularımızda olup bitenlerden dolay kaybımız maddi manevi çıkarlarımız ne olacak. Sanki bize ceza veriyorlar. Tıpkı çarpışan iki arabanın yolu tıkayıp bütün insanları programlarını bozup zarara sokması gibi. Yahu "siz sadrazamın sol yumurtası mısınız? bir yandan demokrasi deyip Kaddafi'yi götürüp kadayıfı kaparken bir "taraf"tan Sisi'ye ya da krallarla kral pazarlıklar yapıyorsunuz? Sizi demokrat sanmıştık yanılmışız. Çok " fettan"mışsınız. Artık " bedduaların" hedefine girdiniz Bizim gücümüz yetmez sizin cezanızı Allah verecek ya da siz nedamet edecek.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Filistin'in BM üyeliği onaylandı
Kamuda tasarruf paketinin detayları belli oldu