Bakan'dan, İdris Bal'a TÜBİTAK cevabı

Ses kayıtlarına yönelik TUBİTAK raporu Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talebi üzerine hazırlanmış.

Bakan'dan, İdris Bal'a TÜBİTAK cevabı
Bakan'dan, İdris Bal'a TÜBİTAK cevabı
GİRİŞ 04.07.2014 15:02 GÜNCELLEME 04.07.2014 15:02
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen ses kayıtlarına yönelik TÜBİTAK raporunun, yargılama faaliyeti çerçevesinde Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talebi üzerine hazırlandığını belirtti.

Işık, Bakanlık Toplantı Salonu'nda düzenlenen Türk Tasarım Danışma Konseyi 10. Toplantısı'nda gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, "Başbakan Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen ses kaydına ilişkin TÜBİTAK'ın hazırladığı rapora yönelik Bağımsız Kütahya Milletvekili İdris Bal'ın açıklamalarını" hatırlatması üzerine Bakan Işık, şunları kaydetti:

"TÜBİTAK'ın raporu, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talebi üzerine hazırladığı rapordur. Bir yargılama faaliyeti çerçevesindeki rapordur. Dolayısıyla Sayın Bal, adres şaşırmış. TÜBİTAK'tan isteyeceğine savcılıktan istese, zannediyorum, uygun görülürse verirlerdi. Kaldı ki Sayın Bal'ın diyalogda olduğu çevreler, zaten bu raporu muhtemelen elde etmişlerdir, rapor ellerinde vardır. Bir yargılama, soruşturma faaliyeti çerçevesinde yürütülen bir çalışma. Sayın Bal, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına müracaat eder ve savcılık gerekli görürse raporu verir. TÜBİTAK'ın kendi başına 'al bu raporu' deme şansı yok."

YORUMLAR 2
  • Mlym 59 9 yıl önce Şikayet Et
    Tuzlluklar. Sizler Kimlerle kafa tokuşturduğunuzu kime hizmet ettiğinizi cümle alem biliyor, sizde şunu bilinki dünya ve ahirette iki elimiz yakanızda olacak.
    Cevapla
  • mehmetbulut 9 yıl önce Şikayet Et
    balmı zehirmi anlamadık. zaten alenen herkes biliyurki bu adam paralelin ajanı olup akp de vekil oldu
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Beşiktaş'a Ernest Muci piyangosu! İngiliz devi dudak uçuklatan rakamla geliyor
İnsansız kara aracı BARKAN, yeni silahıyla sahada