Dışişleri Bakanlığı Irak'taki saldırıları kınadı

Türkiye, Basra Milletvekili Ahmed el-Hafaci'nin de bulunduğu onlarca kişini ölümüyle sonuçlanan terör saldırılarını kınadı.

Dışişleri Bakanlığı Irak'taki saldırıları kınadı
Dışişleri Bakanlığı Irak'taki saldırıları kınadı
GİRİŞ 18.10.2014 02:25 GÜNCELLEME 18.10.2014 02:35

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Irak'ta, özellikle de Bağdat ve çevresinde son bir hafta içinde gerçekleşen terör saldırıları sonucunda aralarında Basra Milletvekili Ahmed el-Hafaci'nin de bulunduğu onlarca insanın yaşamını yitirmesinden ve çok sayıda kişinin de yaralanmasından derin üzüntü duyulduğu belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bu terör saldırılarını şiddetle kınıyor, saldırılarda hayatlarını kaybeden Iraklı kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına, Irak hükümeti ile halkına başsağlığı ve sabır, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Değerli bir üyesini kaybeden Irak Temsilciler Meclisi'ne de içten taziyelerimizi sunuyoruz. Kardeş Irak halkının farklı kesimleri arasında gerilimi artırmak suretiyle, yeni bir şiddet sarmalı yaratmayı ve terörle mücadelede tüm tarafların ortak bir mücadele sergilemesini engellemeyi amaçlayan bu saldırılar karşısında tüm Iraklı kardeşlerimizi itidal içinde hareket etmeye ve terör örgütlerinin beklentilerini boşa çıkarmaya çağırıyoruz.

Türkiye, Irak hükümetinin, halkı tüm unsurlarıyla kucaklayarak; istikrar, barış ve uzlaşının tesis edilmesi yönünde atacağı adımları desteklemeyi kararlılıkla sürdürecektir."

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yıllar sonra müjdeli haber! Türkiye ekonomisinde peş peşe gelişmeler...
Putin'in 5. dönemi başladı