Arınç'tan "Pensilvanya ziyareti" açıklaması

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Pensilvanya ziyareti ile ilgili açıklamada bulundu.

Arınç'tan "Pensilvanya ziyareti" açıklaması
Arınç'tan "Pensilvanya ziyareti" açıklaması
GİRİŞ 06.05.2015 11:56 GÜNCELLEME 06.05.2015 12:01
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Başbakan Ahmet Davutoğlu 2013'te Dışişleri Bakanı olduğu dönemde Pensilvanya'da Fethullah Gülen ile görüşmüştü. Davutoğlu, dönemin cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün bilgisi dahilinde görüştüğünü söylemiş, Gül de 'Benim sonradan haberim oldu' demişti.

Bu polemik Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a da soruldu. Arınç, ''Sayın Başbakanımızın sözleri mutlaka doğrudur. Sayın 11. Cumhurbaşkanımızın sözleri de mutlaka doğrudur'' yanıtını verdi.

Arınç, gazetecilerin sorularına şu yanıtı verdi:

"Ben de basından takip ettim. Ama sayın cumhurbaşkanımız Abdullah Gül dün bir vesile ile kendisine sorulduğunda ‘konu kapanmıştır’ dedi. Onun ‘kapanmıştır’ dediği konu üzerinde benim esasen bilgim de yok. Yani Sayın Başbakanımızın sözleri mutlaka doğrudur. Sayın 11. Cumhurbaşkanımızın sözleri de mutlaka doğrudur. Bunun yorumunu yapmak isteyenler varsa bir şekilde yaparlar. Ama konunu kapandığı ifade ediliyor. Üzerinde fazlaca durulmasına da gerek yok."

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 2
  • HAMŞUT FIRAT DESEN 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu kadar neden üstüne gidiliyor anlamıyorum.Müslümanın basıreti,feraseti vardır ama yine de kimsenin içini bilemez.Bu sebeple Hoca'nın esas niyetini herkes gibi o da tam bilememiştir...Esas mesele şimdi tavır alabilmektir...
    Cevapla
  • üzgün 9 yıl önce Şikayet Et
    bazen gerçekten veciz ve anlamlı cümleler ile düşüncelerini net ifade eden bir devlet görevlisi abimiz.saygılar efendim.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Güneş'te olağanüstü patlama! Dünyada 19 yıl sonra bir ilk! Tüm geceyi aydınlattı
Beşiktaş'a Ernest Muci piyangosu! İngiliz devi dudak uçuklatan rakamla geliyor