"Patlama HDP'yi iki puan yukarıya taşıdı"

MetroPoll Araştırma Şirketi Başkanı Özer Sencar, Diyarbakır'da yaşanan patlamanın HDP'yi iki puan yukarı taşıdığını söyledi.

GİRİŞ 09.06.2015 14:27 GÜNCELLEME 09.06.2015 16:22
Bu Habere 44 Yorum Yapılmış

Katıldığı televizyon programında MetroPoll Araştırma Şirketi Başkanı Özer Sencar HDP'nin 7 Haziran seçimlerinde aldığı yüzde 13.1'lik oy oranını yorumladı. Sencar, seçimden önce yaptıkları son ankette HDP'nin oyunu yüzde 11.5 bulduklarını açıklarken fazla oyun kaynağını Diyarbakır'daki bombalama ve CHP'li seçmen şeklinde açıkladı.

DİYARBAKIR'DAKİ PATLAMA DOPİNG ETKİSİ YARATTI

Özer Sencar, HDP'nin oy oranında ortaya çıkan yükselişi şu şekilde açıkladı: "HDP'nin etnik Kürt ve Zaza seçmenden aldığı oy 10'dur. Eğer sadece Kürt seçmenlerden aldığı oylar olsaydı bombalama olmasaydı baraj altında kalabilirdi. Diyarbakır'daki patlama doping etkisi yaptı. Diyarbakır'da yüzde 81'e çıktı. Bu HDP'nin ilk kez gördüğü bir rakamdır.

HDP'Yİ YÜZDE 13'E CHP SEÇMENİ ÇIKARDI

HDP'yi 13'e çıkaran şey CHP'nin seçmenidir. CHP'nin seçmeni biz ne yaparsak yapalım iktidar olamayız ama HDP'nin amacı var Erdoğan'ı durdurmak diye düşündüler. Bu yüzden eğitimli seçmen kendi partilerinden feragat ederek HDP'ye oy verdi. CHP 27,5'u bulabilirdi ancak HDP'ye oy verdiler ve ilk hedefi Ak Parti'yi iktidardan indirmek isteyen HDP'yi baraj üstüne çıkardı."

YORUMLAR 44
  • aliya 8 yıl önce Şikayet Et
    kaybettik dememek icin yirtiniyorlar ya tam bir komedi...
    Cevapla
  • mehmet zhch 8 yıl önce Şikayet Et
    secimi kazanan parti ak parti ne kaybetmesi be?? sen nesinde kazandigini zannediyosun??
    Cevapla
  • Candan 8 yıl önce Şikayet Et
    HDP'nin imdadına CHP'nin terörü DHKPC gelmiştir. CHP'nin imdadına da HDP'nin terörü PKK gelir. Danışıklı dövüş. Ancak zararı yine Türkiye çekecektir.
    Cevapla
  • musta k 8 yıl önce Şikayet Et
    çok haklı hocam bende urfalıyım diyarbakır olayından sonra bir sempati besledi herkes hdp ye şimdi ise pişmanlar bende pişmanım
    Cevapla
  • SİVASLI 8 yıl önce Şikayet Et
    zaten amaç oydu kendi adamlarını havaya uçurarak
    Cevapla
  • vay beee 8 yıl önce Şikayet Et
    Kürtlerin de bu durum hoşlarına gidiyor uyuyun bakalım kürtler uyuyun bundan sonra hdp hazineden aldığı parti yardımı 26.5 milyon tl ile doğuyu kalkindırsın yatırın yapsın hodri meydan
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Time dergisinden Filistin kapağı!
Beşiktaş'a Ernest Muci piyangosu! İngiliz devi dudak uçuklatan rakamla geliyor