Yüksekdağ'dan 'Pes' dedirten teklif!

Skandal açıklamasını savunan HDP Eş Başkanı Figen Yüksekdağ, devlete küstah teklifte bulundu.

Yüksekdağ'dan 'Pes' dedirten teklif!
Yüksekdağ'dan 'Pes' dedirten teklif!
GİRİŞ 21.10.2015 00:22 GÜNCELLEME 21.10.2015 10:44
Bu Habere 130 Yorum Yapılmış

HDP Eş Başkanı Figen Yüksekdağ, 7 Haziran sonrası yapmış olduğu 'sırtımızı örgütlere dayıyoruz' açıklamasını yineledi. Skandal açıklamasını savunan ve devleti de bu küstah teklife çağıran Yüksekdağ, "Eğer biz sırtımızı PYD'ye yaslamasaydık, Hatay işgal edilmişti" dedi.

Yüksekdağ, Adana'nın Ceyhan ilçesinde bir kafede düzenlediği basın toplantısında, skandal ifadelerini yineleyerek aktardı.

Daha önce HDP'nin sırtını PYD'ye yasladığını ve oradan güç aldığını itiraf eden Yüksekdağ, bu skandal açıklamasında ısrarlı olduğunu aktardı.

Dünyanın, PYD'yi terör örgütü olarak saymadığını iddia eden ve devletin de saymaması gerektiği yönünde küstah ifadeler kullanan Yüksekdağ, şunları kaydetti:

'DEVLET DE  SIRTISNI PYD'YE DAYASIN'

"Biz, sırtımızı PYD'ye yaslıyoruz. Türkiye halkı, sadece HDP değil. Eğer biz sırtımızı PYD'ye yaslamasaydık, IŞİD bugün Ceyhan'daydı, Adana'daydı. Sadece gizli saklı karargahlarda değil, kentin meydanlarını yaşam alanlarını ele geçirmiş vaziyetteydi. Eğer biz sırtımızı PYD'ye yaslamasaydık, PYD orada IŞİD'e karşı bir insanlık mücadelesi verip o canileri süpürüp atmasaydı, bugün Hatay, IŞİD'in elinin altındaydı, Hatay işgal edilmişti. Üstelik sadece 'biz ve ben sırtımı yaslıyorum' demedim. 'Gelin, siz de sırtınızı yaslayın' dedim."

YORUMLAR 130
  • misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    sayın selahattin demirtas sizi istifaya davet ediyorum diyordunuzya böyle dediyse istifa ederim diye hadi bakalım ne kadar gururlusun görelim...
    Cevapla
  • MEHMET 8 yıl önce Şikayet Et
    biz yol vermeseydik ve bugun birbirine düşen peşmergeler girmeseydi, amerikada silah vermeseydi, birtane kürt kalmazdı suriyede, nitekim hepsi kaçmıştı, kobani dediğiniz aynel arap, yani arapların gözü, bomboştu, kimin toprağını sahipleniyorsunuz, halepçeyi unuttun, yaşadığınız ülkelere hiyanet etmeyin, piyonculuk oynamayın, elbet birgün bu oyun biter.
    Cevapla
  • erhan alpostan 8 yıl önce Şikayet Et
    menderes gibi bir adamı asan bu devlet neden bu garıya ses çıkarmıyor
    Cevapla
  • birisi 8 yıl önce Şikayet Et
    la yine kafayı bulmuş söyli
    Cevapla
  • kürtler 8 yıl önce Şikayet Et
    HDP siz ler asla biz kürleri temsil edemessiniz dış güçlerin pkk nın kuklasısınız ancak asker polisimizi öldürmeyi biliyorsunuz biz kürtler ölünceye kadar türkiye cumhuriyeti devletinin vatandaşlarız defolun gidin ülkemizden
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Beşiktaş'a Ernest Muci piyangosu! İngiliz devi dudak uçuklatan rakamla geliyor
Brezilya'da felaket! Acı bilanço paylaşıldı! Türkiye'den açıklama geldi